måndag, mars 18, 2013

Sömnen

Natten mellan förra söndagen och måndagen sov jag bara en timme. Småsegt, men så kan det vara ibland, och jag har ändå inget precisionarbete att utföra, utan kan kosta på mig att vara lite trögtänkt och klumpig. Det var emellertid ingen kul natt, så vis av den upplevelsen gick jag upp hyfsat tidigt på söndagsmorgonen. Alltså igår.

Det blev rätt mycket gående igår också, i solen och friska luften. Jag hade bestämt mig för att lyssna på en Peter Wahlbeck-intervju i samband med gåendet, och han pratade på så pass att jag gick minst en mil. Intervjun, som snarare var en lång föreläsning från Wahlbecks sida, var bra och kan rekommenderas.

Tidigt uppstigande och frisk luft-knallande, efter det så borde det ju vara bäddat (höhö) för en god natts sömn inför arbetsveckan. Allt är förvisso relativt sägs det ju, och en lång sömn för vissa kan ju vara en kort sömn för andra. Men hur blev min sömn då, blev det en riktig skönhetssömn? Den här bilden kan ge en ledtråd.Fy! Cirka en kvart sov jag. Sista gången jag tittade på klockan var den tjugo i sex. Jag tänkte nog nåt i stil med: Kanske borde jag gå upp och ta ett par mackor, men sedan måste jag ha somnat, för jag vaknade av att klockan ringde, och då var den sex. Ca en kvart. Fy!

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är fasansfullt att inte kunna sova! Varannan vecka arbetar jag förmiddag på torsdagar och natten innan kan jag omöjligen somna och jag begriper inte varför!
Till slut blir man så stressad .., ändå är jag jättepigg på dagen, men helt död när det är kväll - förstås -.

Att man kan få psykiska problem av ständig sömnbrist, det tror jag stenhårt på .., jag skulle få det.

Baronessan sa...

Välkommen i klubben. Troligen är du som mig - född i fel tidszon. Det är min tolkning. Det är ett helvete.

Johnny Söderberg sa...

Elisabet o Baronessan: Som tur är, i mitt fall, har jag kunnat surfa lite med mobilen där i mörkret. Antagligen stjälper sånt mer än det hjälper, men åtminstone är det roligare än att bara ligga och stirra.

kalebass sa...

Det där är bara alltför bekant. Jag har under ett tjugotal år sovit i snitt tre timmar/natt. Sommnar inom rimlig tid, men vaknar efter ca en timma. Ibland går jag upp, äter en liten macka,eller läser en stund, kanske går en runda i lägenheten... Detta upprepas två-tre ggr./ natt. Vaknar oftast tröttare än när jag lade mig. Detta i kombination med ett stressigt jobb är självklart inte hälsosamt.

Johnny Söderberg sa...

Kalebass: Shit alltså! Du borde få nån slags sömnterapi.

kalebass sa...

Det är tyvärr inte många som tar det på allvar, jag ser ju inte trött ut. Fungerar ändå liksom. Men jag tänker ibland hur jag skulle kunna vara, utsövd, speciellt när vissa pratar om att dom inte sovit sina åtta normala timmar...

Johnny Söderberg sa...

Kalebass: En rejäl fylla då, nån gång ibland, sover du inte som däckad efter en sån? Det kanske skulle lindra.