fredag, mars 29, 2013

En fågel häromdan

På jobbet häromdan fann någon en liten svart fågel stående utanför Berwaldhallen. Den bara stod där och kunde liksom inte annat. Jag brukar ha en slags Äh, låt'en va, den klarar sig säkert-attityd till sånt, men Katarina, en tjej på jobbet, tyckte att den borde tas omhand.Så vi, eller snarare Katarina då, tog in den i Berwaldhallens artistentré och ställde kartongen nära ett element.  Och där satt den ett bra tag, flera timmar faktiskt. Att leva i en box gjorde dess eventuella skador kanske varken till eller ifrån men åtminstone var den skyddad från omvärlden.

Katarina ringde djurambulansen. Jag visste inte att en sådan existerade, men det gör den. Den tog dock sin tid på sig att komma. Som alla liknande verksamheter måste den antagligen prioritera mellan jobben, och en chockad koltrast kanske inte kommer särskilt högt upp.

Nu verkade pippin bli lite piggare. Den hoppade ur sin låda och satte sig en bit ifrån. Den hade dock en ganska trött uppsyn. Vi tänkte att den kanske skulle må bra av lite frisk luft, så vi stoppade tillbaks den i dess box och bar ut den. Men den ville inte längre veta av sin tillfälliga människoboning utan stapplade iväg och satte sig invid ett lite bergsparti. Då kom djurambulansen.Vad som hände sedan vet vi inte. Kanske lever den och flyger omkring uppe i himlen, kanske är den död och befinner sig i himlen. När det kommer till fåglar verkar det ju gå på ett ut.

4 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Dagens goda gärning. Min katt hade gärna hjälpt till...

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Du kanske skulle - likt brandmännen fordom höll sig med dalmatiner - nästla in din katt hos djurambulansen, som maskot. :)

h.skoldebjer sa...

En koltrast tror jag?

Johnny Söderberg sa...

Hasse: Rätt.