onsdag, maj 29, 2013

Sommarpratarna

Såg att de hade riggat upp en liten scen på radiohusets gård. Där kommer årets sommarpratare att presenteras senare idag. Sommaren närmar sig; summarn kummar. Snart står på denna scen en massa kändisar, b-kändisar, okändisar (av olika valörer men som är kända för dem med okändiskoll) samt en vanlig människa med ett levnadsöde.

Ett levnadsöde .... vad jobbigt det låter. Tur att man inte har ett sånt. Eller så har man det. Äsch.

Å andra sidan, kanske kommer Sveriges Radio att gå all in i år. Kanske skippar man alla kändisar och artister denna gång, och låter någon typ Mark Levengood köra ensam hela sommarn. Ibland har det känts som att utvecklingen har gått åt det hållet.

---

Update: Nu är de presenterade. Det blev i stort sett samma typer man kunde gissa att det skulle bli. Nån trött politiskt korrekt komiker samt nån random Etiopen-svensk. Typ, och liknande. Ett par fel hade jag förresten i ovanstående text. Scenen hamnade inuti radiohuset pga dåligt väder, och att det blev Jonas Gardell istället för Mark Levengood.

14 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

En HEL sommar med Mark Levengood? Hu så hemskt!

stationsvakt@gmail.com sa...

hasse: Verkligen. Fast det värsta är att många är som han; lite gullegulltrevliga sådär. Det bränner liksom aldrig till. Inga rejäla obekvämheter.

h.skoldebjer sa...

Så är det nog Johnny. Jag har inte lyssnat på ett Sommarprogram på evigheter. Lyssnar över huvud taget mycket sällan på radio. När jag jobbade på järnvägen lyssnade jag mycket men jag har aldrig lyssnat mycket på min fritid.

stationsvakt@gmail.com sa...

hasse: jag lyssnar jättemycket på podcastar. Jag går omkring rätt mycket, samt åker tåg och buss. Då är det perfekt.

Anonym sa...

Håller med. Är oerhört trött på Levengood som jag faktiskt gillade en gång i tiden. Han är inte bara gullegull på twitter, men han säger elakheter om dem som alla andra är elaka mot och som man liksom ska säga jävligheter om, så han förblir myspysfarbrorn ändå i de flestas ögon. Gillar inte sånt.

/Rikissa

Anonym sa...

Hahaha, Jonas Gardell inleder i Juni! Så oväntat :D Han är ännu värre än maken tycker jag. Inte gullegull kanske men en riktigt obehaglig typ inslagen i karamellpapper.

/Rikissa

stationsvakt@gmail.com sa...

Rikissa: Framför allt, oavsett vad man tycker om det paret, så skulle vi alla må bra av en paus från dem. 10 år kunde var lagom.

Clam sa...

I den gamla enradiostaten var sommarvärdskapet när nog en officiell utmärkelse. Radion sökte välartade personer som hade utmärkt sig på olika områden under året och de utvalda hamnade i etablissemangets nationella kändisgrädda. De var Folkhemmets hjältar.

stationsvakt@gmail.com sa...

Clam: Så var det nog. Nu känns det dock som att man väljer - med några undantag - välartade personer som har utmärkt sig, åtminstone i SR:s ögon, för att vara just välartade personer.

Clam sa...

Gullegrisar. Som det hette i min vilda barndom.

Vittra sa...

Frökens gullegrisar! Som har medhåll! Hehe, mycket träffande.
Jag tycker det är ett fattigdomsbevis att Sverige har en sådan liten skara gullegrisar att man måste återvinna dem överallt, varje år, i alla kanaler och alla andra ställen också. Tjatigt.

stationsvakt@gmail.com sa...

Clam: Det är namnet ja.

Vittra: Eller hur. Ska man köra med gullegrisar kan man åtminstone variera dem lite mer.

Jan E sa...

Och så kan man konstatera att det nog inte är en tillfällighet att Sveland får mässa utan besvärande motfrågor på just tvåårsdagen av Breiviks massaker, dvs den 22 juli. Men hon vågar nog inte gå ut för hårt med att kleta Breivik på folk som hon plägar göra, men försåtliga antydningar får vi nog räkna med.

stationsvakt@gmail.com sa...

Jan E: Hennes namn hade jag glömt, även om det lät bekant. Ja vad hon än pratar om så blir det nog rätt störande. :)