lördag, augusti 31, 2013

Sista sommardan

Sommaren tjugohundratrettons sista dag var en lördag. Jag tog en sväng in till stan. Det hade regnat på morgonen, men när jag var i stan var det uppehåll. Jag gick omkring nån timme eller två. Tog några kort.Sen åkte jag hem. På eftermiddagen kom det ett nytt regn. Ännu har inga hösttemperaturer visat sig, så regnet kylde ner lite bara, skapade lite ånga och dimma i naturen. Framåt halv åtta-tiden tog jag en promenix. Jag hamnade nere vid kolonilotterna. Sommaren andades en fuktig och väldoftande sista suck rätt ned i mina lungor alltmedan mörkret föll. Det var en trevlig promenad.
Bakom träden, rätt långt där bakom, hördes tunga dova steg. Det var hösten som kom vandrande. Jag väntade dock inte in den, utan gick hem.

6 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Jag räknar lite annorlunda. När shortsen åker tillbaka in i garderoben, och när uteserveringarna känns för kalla, då är sommaren slut, så än är det några sommarveckor kvar.

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Du har en slags optimistisk inställning. Inte jag - jag skymtar hösten redan i slutet av Juli. :)

h.skoldebjer sa...

"Sommaren andades en fuktig och väldoftande sista suck rätt ned i mina lungor alltmedan mörkret föll.
Bakom träden, rätt långt där bakom, hördes tunga dova steg. Det var hösten som kom vandrande. Jag väntade dock inte in den, utan gick hem."

Mycket poetiskt Johnny, jag gillar det skarpt!

Johnny Söderberg sa...

hasse: Tack. :)

Marianne Johansson sa...

precis vad jag tänkte... - jag menar det som h skoldebjer kommenterade...

Johnny Söderberg sa...

Marianne: Å, tack. :)