tisdag, november 12, 2013

Lite skriv bara

Tycker väl mest att det har regnat de senaste dagarna. Och nätterna. Jag har legat i sängen och hört det smattra mot fönsterblecket. Det låter som när fåglar går omkring där. Många fåglar. Det regnade i morse också, och var mörkt och rätt kyligt, och naturligtvis hade ett godståg spårat ut vid Södra station, så det blev att ta alternativa - och lite jobbigare - vägar till jobbet.Fast jag ska inte klaga, för hösten har i stort sett varit ovanligt fin. Fan, vi skriver ju den tolfte november i skrivande stund, och det är inte vinter utan höst därute. Man får vara glad åt det lilla, tills det ändras.

Nu skriver jag mest för att uppdatera bloggen. Lite skriv bara, så att den inte känns död. Jag har egentligen inget att rapportera, så jag ska skriva ner ett par på sistone ... ingar:

1: Jag gjorde en Google maps-karta över Forum Romanum. Den är inte så fyllig som jag skulle önska - det finns fler forumaktiga ställen i Rom att lägga till - men Google maps verkade sätta upp gränser för hur mycket man kunde pricka i. Eller kanske inte - jag kan inte sånt där så bra.

2: Jag fick en liten minneslucka. Lite kul att nämna den eftersom jag inte har haft en sådan på åratal. Kompisars dotter fyllde tretton. Innan jag gick dit åt jag tre korvbröd. Väl där åt jag lite soppa - samt drack en tre fyra glas vin. Sen gick jag till krogen där dottern jobbar. Hon bjöd på stor, mörk öl samt whisky. Jag drack upp det samt drack nån öl till. Såg nåt band i källaren där. På tåget hem mötte jag äldsta sonen, som också var på väg hem fast från nåt helt annat, och han assisterade fyllo-pappa hem. Dan efter kom jag på att jag ju inte hade sagt adjö till dottern där på krogen, så jag ringde henne: "Vaddå inte sagt hej då?" svarade hon. "Vi pratade ju länge när du skulle gå. Du verkade förresten ... full." Jag försökte då tänka tillbaks till kvällen. Mellan jag stod och tittade på bandet i källaren tills jag stod på pendelperrongen - tomt. En äkta minneslucka.Tja, sen är det inte mer med den saken. Jag sitter på jobbet. Utanför är det grått och marken är våt. Enligt uppgift kommer tågtrafiken inte funka på flera dagar, och så är det med den saken.

7 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Där ser man. Kan faktiskt inte komma ihåg(!), när jag hade min senaste alkoholrelaterade minneslucka. Men jag har haft ett par rjäla i yngre dgar. Skål.

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Skål! :)

Marianne Johansson sa...

det är roligt när du skriver johnny! - du skriver så lätt och ledigt som ingen annan...

Johnny Söderberg sa...

Marianne: Tack. :)

h.skoldebjer sa...

"Innan jag gick dit åt jag tre korvbröd." Bara korvbröd, ingen korv?? När jag var barn så kallades det för "Luffare", korvbröd med endast senap och ketchup. På den tiden var inte vi ungar nerlusade med pengar som dagen ungar verkar vara. ;-)

Johnny Söderberg sa...

hasse: Vi fick luffare, dagens ungdom får ipads. :)

h.skoldebjer sa...

Ur led är tiden! ;-)