torsdag, augusti 14, 2014

50

När jag skriver dessa rader, tar det första spadtaget på denna bloggpost, är klockan kvart i elva på kvällen, den 13:e Augusti 2014. Den som skriver är en: Kille? Njä. Grabb? Inte en chans. Man? Ja, förvisso, men det låter inte klokt på nåt vis. Man ... vadå man? Ska vi säga snubbe? Ja, det funkar, tycker jag.

Snubben som skriver detta började blogga när han var 39 år gammal. Samme snubbe sitter fortfarande och bloggar, om än inte särskilt ofta, och han är nu 49 år gammal. Men om nån timme, då glider han in i den 14:e Augusti 2014, och då är han ingen forty something längre, utan är en sån där femtioåring.

Nu har du hunnit halvvägs, har jag hört ett par gånger idag, och det är möjligt att det är så, men bara om jag blir 100. Vem blir 100? Känslan av att bli 50 är mer existentiell än jag trodde den skulle vara.

------------------------------------------------------------------------------------
Tick-Tock. Tick-Tock. Goes the Clock.
-------------------------------------------------------------------------------------

Den som skriver detta är en snubb ... nä. Men vad är jag då? Klockan har passerat midnatt, och jag är 50 år gammal. Jag har numera svårt att se mig som en snubbe. Jag vet vad jag är! Jag är en typ. En typ. Det får duga. Och nåja, tidens gång är tidens gång. Nu kom jag förresten att tänka på Pink Floyd-låten "Time". Den beskriver tidens gång rätt träffande.

And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking
Racing around to come up behind you again
The sun is the same in a relative way, but you're older
Shorter of breath and one day closer to deathNä, nu tar jag mig ett glas vin och sen tar jag mig ett bad. Livet går vidare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!
Och välkommen till oss som fyllt 50. änkte skriva nåt klokt men....
Grattis i alla fall och ha en fin dag.

Lensbabie :)

Johnny Söderberg sa...

Tack. :)

christel sa...

Grattis :)))

Johnny Söderberg sa...

Christel: Tack. :)

Elisabet. sa...

Att bli femtio tycker jag inte var så hemskt, men att trilla över strecket och gå mot sjuttio .., det du :)

Johnny Söderberg sa...

Elisabet: Å andra sidan ... de jag känner som har trillat över sjuttio verkar vara minst lika pigga som de femtioåringar jag känner. Åtminstone synbarligen.

Första året i Hjo sa...

50 är kanske något visst. Men då har man nog inte förstått att man blivit gammal - vilket man ju inte har heller. 50 är nog en lite knepig ålder.

Johnny Söderberg sa...

Första året i Hjo: Knepig var ordet. :)