måndag, december 29, 2014

Nya ord"Årets nyord". Jag brukar störa mig på den listan pga att den innehåller ord som jag inte alls uppfattar som ord jag har sett förekomma. Kanske vill språkrådet introducera och pusha för dessa ord, tänker jag. Eller så är de bara utfyllnad för att listan ska kännas matig. Det kan också vara så att bara för att JAG inte har hört orden så kan de ju ha varit jättevanliga ändå. Ibland är det så. Nå, här är orden JAG inte tycker platsar på nån nyordslista:

Blåbrun 
Frisparkssprej
Gurlesk 
Gäri
Icke-binär
Kringis
Matnationalism
Mobilzombie
Nerväxt
Parkera bussen
Plastbanta
Pultvätta
Sekelsiffror
Trafikmaktvarning
Tvodd
Tvåkönsnorm
Usie

Orden är förklarade i artikeln, men eftersom du redan vet vad orden betyder ... eller? .... lägger jag inte in förklaringen här. Vet du däremot inte vad orden betyder stämmer kanske min tes om att man vill pusha för dem. Eller fan vet jag.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Inte ett enda ett av dem har jag hört, men bor man långt ute på landet i Halland .., så kanske det inte är så underligt ...
Det enda jag skulle kunna säga själv, är frisparksspray.

Johnny Söderberg sa...

Elisabet: Som så mycket annat nu för tiden handlar det kanske om vilka kretsar på twitter man rör sig i. Det är lätt att bli hemmablind.

Stefan Jansson sa...

Jag fattar ingeting, men jag såg förstås när fotbollsdomarna sprejade i somras.Jag får nog läsa på lite om resten av nyorden.

Johnny Söderberg sa...

Ja, bäst att läsa på. Det kanske blir prov på't. :)