tisdag, maj 30, 2006

Steven Seagal

Löjligt nog har jag med åren kommit att allt mer tåla Steven Seagals filmer. Jag vet - Steven Seagal är fruktansvärt töntig, och han har ungefär lika många ansiktsuttryck att skådespela med som Chuck Norris - och inte ens det lyckas han med.

Seagal är buddist, har svart bälte i aikido och har drivit en egen dojo i Japan, läser jag
på Wikipedia. Dessutom inbillar sig karln att han är nån slags bluesman. Om han är det så missar i alla fall jag det, för jag kan inte se det bakom ... Steven Seagal.

Ändå har jag märkt att när hans namn dyker upp i dagens filmtablå, så gottar jag mig lite inför filmupplevelsen som ska komma, trots att det egentligen är en anti-upplevelse. Undras vad det här beror på.

---
Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske beror din attraktion av att S. Seagal är en reinkarnation av den tibetanske laman Chundrag Dorje?
Intervju.
That's my humble guess but I'm just a little person, I don't know much about anything and so you know for me to even guess is probably you know ludicrous.

Anonym sa...

Henrik: ha ha - ödmjukheten själv.

Anonym sa...

Jag hörde av en sån där pyjamassportsnisse - vet inte om det är sant - att mr Seagals fina titlar inom kampsport (svart bälte av sjunde graden eller vad det nu var) inte är "förtjänade" utan snarare en gåva. Enligt pyjamassportsnissen var det nämligen så att Stevieponken fick en dojo i bröllopspresent av en japansk mästare, och därmed uppgraderades han utav helvete eftersom sensei måste vara högre graderad än sina elever.

Vet som sagt inte om det är sant.

Anonym sa...

ja han kanske är lite töntig och passe´idag men med tanke på hans gamla rullar så kommer han undan med det , Nico , Dödsmärkt är ju klassiker.

Steven ser alltid så lätt beväsrad ut när han fajtas och knäcker armar hit o dit.

Han e ( var ) kung

Anonym sa...

josh: Bergis sant - för ärligt talat ser han inte särskilt vig ut, även om man själv skulle blåsa omkull av ett fingerpet från honom.

el: Han knäckte fler armar förr. Nu är han mer som en slags vägledande buddha.

Ilva sa...

Maste bero pa tristess Johnny...