tisdag, maj 30, 2006

Jag - bantaren 16

Jamen så släntrade jag väl iväg då, mot gymmet på jobbet, med ganska fethågsen håg. Sist jag vägde mig hade jag ju gått upp. Inte mycket, men tendensen var ju helt fel. Viktuppgången sabbade motivationen lite, så under veckan som gått har jag slarvat ännu mer med maten och jag har knappt gått nåt.

Ställde mig på vågen. Blundade och tänket på vikten 90.2 som den senast visade. Öppnade ögonen och blickade ned: 89.3. Sedär! Det går alltså fortfarande åt rätt håll.

Testar en ny grej idag. Ramlösa. Jag har hört att kolsyran gör att man känner sig mättare, att den skapar en gasklocka i magen liksom. Nackdelen är väl att man töjer ut magsäcken, så att den blir svårare att fylla när man väl sitter där och ska äta.

Läser på ramlösaflaskan:

Vatten har sin livscykel som allt annat. Det friska
mineralvatten vi hämtar i vår källa har renats
genom lager av sand, sten och jord under 70 år.
Men en gång har vattnet varit ett frosttäcke på
vidsträckta myrar. Morgondagg i prunkande
trädgårdar. Ett stilla regn över fält och skogar.
På dessa platser växer frukter och bär som nu
sätter smak på din Ramlösa.

Okeeej. De menar alltså att smaken av bär som möjligen fastnade i vattnet, följer med vattnet genom dess 70-åriga reningsfärd ner i källan. Eller hur! Jag tror att hundskit sätter mer smak på vatten än bär, och om någon smak nu skulle nå hela vägen ner, så skulle det vara skiten som som "sätter smaken på din Ramlösa".

Jag - bantaren 1, Jag - bantaren 2, Jag - bantaren 3, Jag - bantaren 4, Jag - bantaren 5, Jag - bantaren 6, Jag - bantaren 7, Jag - bantaren 8. Jag - bantaren 9, Jag - bantaren 10. Jag - bantaren 11, Jag - bantaren 12, Jag - bantaren 13, Jag - bantaren 14, Jag - bantaren 15.
---
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

RedAngel sa...

hehe...du Johnny-boy...det va meningen att navbar skulle försvinna va?

*S* La in koden...läste, så jag antar det ser ut som det ska!

Anonym sa...

sandra: Och kissnödig direkt, märker jag.

redangel: Ja, den är störande. Ser skitbra ut.

Anonym sa...

Johnny, jag hejar på dig när det gäller träningen, men jag måste varna för vågen.

Våg i samband med träning säger ungefär lika mycket som att slicka på fingret och hålla upp det i luften. Framförallt om det handlar om viktfluktuationer på +-2 kg.

Hur mycket du har ätit idag, vad du har ätit, hur mycket du druckit, vad du har druckit, hur varmt det har varit, hur hårt du har tränat, hur mycket bajs och kiss du ännu inte gjort av med - allt det där gör att du ena dagen kan väga 89.3 och andra dagen 90.9.

Enda gången det är relevant att väga sig är på morgonen, direkt efter morgontoaletten. En gång i veckan, helst en gång varannan vecka. Då kan man på lång sikt få en utveckling av sin vikt.

Allt annat är bara ren stress och/eller självbedrägeri.

Anonym sa...

å-micke: Naturligtvis har du helt rätt, men hela den där grejen med bantning handlar väldigt mycket om självbedrägeri över huvud taget.