söndag, december 03, 2006

Dressing

Hallå alla matbloggare därute. Det här misslyckas jag alltid med - dressing till pastasalladen. Den blir sur. Jag tar sån där turkisk yoghurt. Sen blandar jag i en massa vitlök. Tar väl lite salt och peppar ... och senap. En skvätt rapsolja brukar jag droppa i. I teorin borde det bli gott. Men det blir surt. Då häller jag på socker. Det blir inte bra. Hur gör man?
---
Andra bloggar om: ,

10 kommentarer:

Ilva sa...

Fråga inte mig, min pastasallad är helt annorlunda. Men några förslag kan jag ge: ta mindre yoghurt, använd grekisk yoghurt istället, låt bli yoghurt överhuvudtaget o gör en vinägrett på olivolja, okej då rapsolja, lite, lite vinäger och örtkryddor. eller vad du nu har lust med. Eller ät något annat!

Anonym sa...

creme fraiche blandas med lite olivolja, rosmarin och vitlök. Voila! puss

Lisa sa...

Gillar bara varm pastasallad. Röstar på olivolja, lite pressad citron eller mild vinäger, färska örtkryddor, mycket svartpeppar, vitlök.

Anonym sa...

Rapsoljan, den är väl obegagnad med tanke på dina rakvanor?

(Annars är det bara att skutta det utomnordeuropeiska och byta till vanlig youghurt)

Anonym sa...

..undvik yoghurt?

kör med oljor istället, finns flertalet smaksatta olivoljor och man kan göra egna. citron, timjan, rosmarin, basilika, vitlök....etc. bland med någon av de trevliga vinägrar som finns eller ta kanske lite hackad chili, lite hackade pistagenötter, valnötter, örtkryddor etc.

vill du ha en mjukare dressing med mer svensk smak så kan du köra ner lite (obs, just lite) majonnäs eller senap i oljan. tänk bara på att ta det långsamt när du blandar.

testa allt möjligt i en liten kaffekopp, dvs i liten mängd, först. testa smaker och konsistenser. när du hittat något som fungerar är det baraatt bygga på och blir det hemskt är det bara att kasta ut.

Anonym sa...

Ilva, La Reina, Susanne, Amishka, Lisa, Plasfarfar och Schmut:
Tack för tipsen alla ni. Jag gör pastasallad (kall) då och då och jag kommer att ta era tips i beaktande.

Anonym sa...

nu ser jag inte om någon ger dig råd om hur du balanserar upp den syrliga smaken du nämner.

turkyoughurten är såpass syrlig att du måste salta jävligt mycket för att balansera upp smaken. Mcyket mer salt än vad du tror.

Anonym sa...

El: Salt??? Jag trodde socker skulle balansera upp.

Anonym sa...

samma reaktion hade jag men det är sant, salt balanserar det syrliga.

Anonym sa...

el: Bra tips. Ska prova.