söndag, oktober 14, 2007

Bloggreklam - Holy Toast!

Andra bloggar om: , , , , , ,
---
Det är väl inte så svårt att skriva för en slant, tänkte jag - jag har ju ändå ingen intrigitet intigritet integritet att oroa mig över. Gudarna ska veta att jag har skrivit och reklamat för grejor förr (helt gratis - för bloggandets egen skull), och att det inte alltid har varit bra tips.

Men när det väl skulle göras så kommer nåt slags samvete ändå smygande som en objuden gäst; Jag måste skriva om nåt kul och bra - nåt jag ändå skulle skriva om ifall jag upptäckte't. Som tur lyckades jag hitta en sån sak.

CoolStuff.se finns en kul grej, en funktion som borde finnas i varje presentaffär - inte bara på nätet, utan IRL också: En presentgenerator. Alla butiker borde ha en sån, det skulle underlätta. Förresten - mattaffärer kunde ha en sån på sina pekskärmar för recept också. Man skulle skriva in hur mycket tid man har till matlagningen, hur mycket pengar man har och vilket humör man är på. Vips så får man ett passande recept.

När jag var i Italien fanns det presentbutiker överallt. Inte bara för allmänt turist-tjafs, utan även för kitschiga saker som nunnor gick och handlade. Jag fick köa bakom en nunna som köpte affischer på Jesus - såna som jag bara trodde skulle kunna återfinnas på väggen hemma hos någon i "My name is Earl". När nunnan var klar var det min tur, och jag köpte en ring som numera återfinns på mitt högra ringfinger.I bakhuvudet svävade tanken att den skulle beskydda mig på flyget hem (jag köpte en Gobbo också, för säkerhets skull). Nåväl, tillbaks till presentgeneratorn. Jag knappade in min ålder, mitt kön (konstiga tolkningar på "jag knappade in mitt kön" undanbedes) och priset jag var villig att betala. Ett antal förslag dök upp.

Men sedär! Holy Toast. En sån har jag sett på nätet förut, men inte i en svensk butik. Det är alltså en brödstämpel - med madonnan. Den skulle gå fint ihop med min ring, för att inte tala om vilken ultimat flygbeskyddar-matsäck man skulle kunna tillverka med den. Tjugonio spänn låter ju som något som skulle gå fint ihop med min nuvarande efter-resan-budget också.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Söta madonnor. Sedan få trist-ateisterna säga vad de vill... Kitsch? Tja...gränsen är knivskarp. Precis som mellan en vacker dikt och ett pinsamt pekoral...
M V H Molly Ginger, ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Javisst, det kan vara både och.

Go:ran sa...

det är ju strålande. Det är ju precis en sådan som jag inte vetat om att jag saknat. Numer inga presentproblem!

Anonym sa...

Ett mirakel på mackan - varje morgon!

stationsvakt@gmail.com sa...

göran: Vad bra. :-)

t-a: Annat än samma gamla skogaholms-marmeladare.

Anonym sa...

Få betalt för att skriva på uppdrag... ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.

Presentgeneratorer finns det några stycken av. Här kommer tips på en till ;) : http://www.kelkoo.se/c-100327823-presenter.html

stationsvakt@gmail.com sa...

sabina: Jag testade din länk. jag blev rekommenderad iPod-boken.

Anonym sa...

men du! Earl är faktiskt min favvo! Han skulle nog inte ha en sån på väggen om det inte ingick i han jävla lista! ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

pinglan: Kanske inte just på hans. Men trailarna runt omkring är nog fyllda.