fredag, oktober 19, 2007

Lite allmänt sådär

Andra bloggar om:
---
Ibland besöker jag bloggar jag inte normalt besöker. Det kan vara att jag hittar nån kul bild via bloggkartan, eller så kanske jag bara strövar runt i bloggosfären lite allmänt sådär. Och ibland kommenterar jag.

Att jag kommenterar kan bero på två orsaker. Den ena är att jag ser att bloggaren aldrig får några kommentarer, och att jag så att säga vill "bjuda in" denne i nån slags kommentarsgemenskap. Den andra är att jag helt enkelt har något att säga - att kommentera det som har skrivits.

Men: Jag får ju tametusan nästan aldrig några svarskommentarer! Inga bekräftelser på att någon har läst min kommentar. Varför ska jag då besöka den bloggen igen?

Okej, vissa bloggar är så bra att man skulle återvända ändå, men såna bloggar finns det inte så många av. Istället återkommer man för att man har nån slags kontakt med bloggaren i fråga. Inte att man känner denne, men att man på nåt vis känner nån slags samhörighet i och med att man bägge tillhör bloggosfären.

Så frågan är ju: Varför svarar inte en del? Har de inget sätt att se att det har kommit en kommentar? Åtminstone på mitt bloggverktyg finns möjligheten att få ett mail varje gång nån kommenterar. Eller är de helt enkelt ointresserade och använder sin blogg som anteckningar till skrivbordslådan? Om det är så borde de ju ta bort kommentarsfunktionen.

Nu tänker jag inte på någon särskild blogg eller något speciellt tillfälle, utan bara undrar - lite allmänt sådär.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig. Det finns väl inget tråkigare än kommentarer som bara lämnas där ensamma till sitt öde. Det blir ingen kommunikation alls.

Plastfarfar sa...

Etter värre: Jag har slutat följa två bloggar efter ett magsurt respektive raljant och hånfullt svar på rätt oskyldiga kommentarer.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Visst är det så. Man undrar som sagt varför de har kommentarsmöjlighet.

pf: Supertrist.

Anonym sa...

Jag föredrar snällhet i bloggosfären. Och på andra ställen också.

Anonym sa...

Jag försöker alltid svara på kommentarer som går att ge ett vettigt svar på. Ibland händer det även att någon kommenterar med, t.ex. en fråga.
Man ger ett svar och ställer en motfråga, vilket ännu mer sällan ger ett svar tillbaka igen. La av den anledningen in
en riktig svarsfunktion på bloggen igår med möjlighet för den som kommenterat att få ett mail när jag svarar precis som jag får
när någon kommenterar. Återstår att se om det ger mer av en fungerande kommunikation med (återkommande) besökare.

Anonym sa...

Hmm, varför kom inte länken till min blogg med i namnet?

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Ja, snällhet är alltid trevligt. Det kan vara bitskt, men har man en snäll grundton så är det bäst.

Fredrik: Hoppas det funkar. Jag testar.

Anonym sa...

jag har gjort upp en 'plan' med mitt bloggande för annars tar den sån tid:( jag gör mina inlägg och läser vissa bloggar dagligen o kommenterar, andra läser jag varananna dag osv..har SÅ många jag läser ochen del av dom skriver bara ng gång i veckan. men när ajg är inne hos ng så kommenterar jag oavsett om jag får svar, men det får jag oftast :))
men ajg är inte så mycket för'chat' i kommentarerna...a

stationsvakt@gmail.com sa...

Pinglan: Det blir ibland lite chat. Särskilt jag själv har svårt att inte få sista ordet när jag skriver.

Peggy sa...

Uj, brukar ju svara de få raringar som kommenterar i min blogg. Men inser nu att jag glömde bort att svara en. Visst är det trevligt med kommenterar, och svar på dem. Tack för påminnelsen.

stationsvakt@gmail.com sa...

puzzlan: Jo behöver nog alla påminnas ibland.

lisa sa...

Jag har funderat på hur man på ett snyggt sätt ska läxa upp de som inte svarar alls på kommentarer de får, speciellt om man känner dem i verkliga livet också. Men jag har inte kommit fram till något bra än.

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Bäst att låta bli att läxa upp. En del vet inte vad de ska svara - jag har problem ibland själv.