lördag, januari 05, 2008

Rör, tratt, guldfärg

I kommentarerna till den här posten dividerade vi lite om lurens beskaffenhet i "Fäbodjäntan". Som jag ser på saken tycks det röra sig om ett gammalt tillböjt rör, helt enkelt, med en tratt i änden, som har sprejats med guldfärg.

Luren i filmen
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Plastfarfar sa...

En sån rulle har givetvis avhandlats på Flashback. Där kan dom sina saker ;-)

Hon med tutan heter Leena Hiltonen.

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Haha - säg nåt som inte har avhandlats där.

dnkn sa...

Jag tycker det liknar en pimpad version av posthornet!

stationsvakt@gmail.com sa...

dnkn: Haha, tv-serier som aldrig blev av: "Pimp My Posthorn". :-D

Kléen Tröst sa...

Säg inte att hon gick loss på en sådan också?! Jag har aldrig sett den rullen. Falukorven har man ju hört talas om, men... var den så innovativ, denna gamla klassiker?

Anonym sa...

Mathisson: Hornet blåste dom bara i. Det var ett magiskt horn som gjorde att alla som hörde ljudet av den blev stenkåta.

Martin Klasch sa...

Det stämmer nog som du säger med "vikingahornet", Johnny. För övrigt vill jag nog mena att det hör till ordinär allmänbildning att se denna fantastiska film. Seriöst.

Kléen Tröst sa...

PEF: Som jag förstått det är Fäbojäntan den film som toppar listan över filmer snubbar säger de har sett, fast de inte gjort det ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

Alla: För att skaffa mig bilderna var jag tvungen att ladda ner den (jag slängde den sedan, jag lovar). Det gick skitsnabbt, eftersom det var många som tankade - vilket tyder på att den fortfarande tycks vara rätt poppis.

Martin Klasch sa...

Mathisson: Det stämmer säkert, tyvärr! Ungefär som vissa vill göra gällande att de visst plöjt igenom Thomas Manns Bergtagen, fast tvärtom...typ.