tisdag, juni 03, 2008

Osömn

Igår morse försökte jag se det positiva i att bli väckt alldeles för tidigt: "Jag somnar ju så mycket lättare ikväll!" Ja tjena, eller hur. En (1) timme har jag sovit. Jamen det gick fan inte att somna.

Jag åkte en långsam bergochdalbana där i sängmörkret. För det mesta var jag uppe på back-krönen och var helvaken. Men ibland, alldeles för sällan, rullade jag ner i nåt tillstånd som liknade sömn, men ändå inte var det. Och där nere halvdrömde jag.

Jag såg bilder av kött framför mig - skämt kött. Knäppa syner som var svåra att kasta av sig. Och så såg jag närbilder på ödlor och dinosaurier - från en undervegitations-vy. Jag liksom låg bland ormbunkar på fuktig varm jord och såg dem stryka fram framför mig. Som om jag vore en gnagare. Helt normala syner - om man drömmer. Men jag var vaken och visste om det.

Det var värmen som var problemet, och min ovilja att ha helöppna fönster. Skälet till det är harkrankarna och malarna. Jag gillar inte flygfän som tumlar och studsar. I helgen ska jag undersöka möjligheterna att sätta upp myggnät. Jag tänker att man kanske kan klippa ut rektangulära bitar, och sätta fast dem (med gaffa, naturligtvis) i fönstrena.

meat, mammal, grid
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra för gaffa!

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Hurra för det.

Peace in mind sa...

Om du kunde avstå från kulttejp kanske en enkel träram att fasta nätet på vore fiffigare. Ett litet tips i all välmening, höhö...
Eller byt lägenhet med nån högst upp i huset, dit harkrankarna inte når, så slipper du snickra.

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: Tack för tipset, men en ram skulle vara krånglo. Jag vill kunna stänga fönstret över nätet.

Peace in mind sa...

Elaka harkrankar som kommer in genom stängda fönster där du bor, både nät o glas för att hålla dom borta. Mördarkrankar...

När jag har tråkigt och inte vill göra det jag borde, blir kommentarerna därefter. Vilket jag naturligtvis beklagar.

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: Du behöver inte beklaga. Jag tycker de är roliga. Kommentarerna alltså, inte krankarna.