måndag, december 13, 2004

Vattenpipa

Det kanske inte är något att blogga om egentligen, men jag tycker att det verkar som om vattenpiporna "kommer" mer och mer. Det känns ungefär som när man märkte att allt fler av sidorna man besökte på nätet var bloggar, de liksom smög sig på. Likadant tycker jag mig märka att det är med med vattenpiporna, de dyker upp i de mest oskyldiga samtal - glider in liksom, och det verkar som om de flesta man känner har rökt vattenpipa också. Dock inte jag.

På nätet finns det en del att hämta. Vattenpipan.com (bara namnet är ju rätt skönt) har en kul slogan eller underrubrik: "Vattenpipan.com är skapad av vattenpipeälskare för vattenpipeälskare". Låter ju lite Killinggäng nästan. De säger även:

"Cigaretter är för nervösa, tävlingsinriktade och stressade människor. När du röker vattenpipa får du tid att tänka. Det lär dig tålamod och att uppskatta ett trevligt sällskap. Vattenpiperökare har en mer balanserad livssyn än cigarettrökare"

Det stämmer säkert, för vem har sett en stressad rökare på en blåsig busstation stå och puffa på en vattenpipa? Nä, det är ju typiskt cigarettrökarbeteende - ständigt stressad med jagad blick.

Sedan kan man ju fråga sig hur nyttigt det är med vattenpipa, eller hur onyttigt. "Tobaksfakta" säger:

"Undersökningar vid amerikanska universitetet i Beirut visar att vattnet inte är något bra filter. Forskarna har använt en maskin av den typ som gör det möjligt att mäta och analysera innehållet i tobaksröken. Analyserna visar att den huvudrök som rökaren andas in innehåller betydande mängder nikotin, tjära och tunga metaller som arsenik, krom och bly. Om vattenbehållaren töms bibehålls mängden nikotin samtidigt som kvantiteten övriga kemikalier ökar".

Ingen hälsokur alltså. Men nog ser det trevligt ut. Anledningen till att jag sitter och bloggar om sånt här är nog att jag är fruktansvärt snussugen just nu. Jag är nog i en vågdal.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vattenpipan är nyttig och god...

Anonym sa...

http://www.braskit.se/alex/rok.jpg


vattenpipan är söt!

Anonym sa...

fexxe: God i alla fall.

alex: Men ser man den ens bakom all rök?

Anonym sa...

Alex
vart köpte du din vattenpipa
kan nån tipsa mej med bra priser

VIA msn tack
(a_50_pesh@hotmail.com)

Anonym sa...

vattenpipa är inte ofarligt..
det är till och med värre än ciggaretter..

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: Är väl aldrig bra att inandas rök i och för sig.

Anonym sa...

Till Anonym: Jag köpte min fina vattenpipa här hos
vattenpipa
Riktigt bra kvalle var det :)