lördag, februari 13, 2010

Polisgrejen som alla skrev om

Jag brukar inte gilla aftonbladets webb-tv. Filmerna där brukar vara sopiga, helt enkelt. Men den här gången funkade det och blev bra, tycker jag. Det handlar om det där polisingripandet mot den fotande bloggaren som alla skrev om igår (fast jag nöjde mig med att retweeta om'et).


---
Okej, väldigt mycket från det ena till det andra: här är en rätt skön gif-blogg jag hittade.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

8 kommentarer:

Elisabet sa...

Rent bedrövligt! Det här ska jag visa sonen som går på polisskolan .., dom borde ju skämmas ögonen ur sig dom här poliserna!!!

Johnny sa...

Elisabet: Haha, han får se till att vara ordentligt påläst när han konfronterar nördiga killar med tjockbågade glasögon. :-)

Elisabet sa...

Men man blir ju nästan galen när man hör vad han har varit med om .., det är precis som nån säger eller skriver .., det hade kunnat hända i Sovjet eller någon annanstans .. men här!

Johnny sa...

Elisabet: Jag tror att poliser - precis som de flesta andra av oss - har rätt dålig koll på var man får fota eller ej. Antagligen trodde de att de hade rätt ... på nåt vis.

kenny_lex sa...

Vet man om detta är äkta poliser, har man identifierat dem så att man kan göra en anmälan mot just dessa poliser?

Jag som (aktiv hobbyfotograf) har ganska ofta fotograferat poliser (både civila och uniformerade), men aldrig har någon sagt att jag begått en 333 åtgärd enligt rättegångsbalken om ofredande... finns det förresten något som heter 333 åtgärd och finns den i rättegångsbalken om ofredande?

Johnny sa...

kenny_lex: De är namngivna på nyheter24, såg jag nyss:

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/296989-poliser-trakasserade-journalist

Det där med att saker heter nummer har alltid låtit lite amerikanskt i mina öron.

Anonym sa...

Ja dessa poliser så missanpassade i sin egen verklighet så man anser sig stå ovanför rätt och fel.Synd om alla de som sköter sitt polisyrke på ett bra sätt.

Batong Ron

Pelle

Johnny sa...

Pelle: Fast förhoppningsvis byter de stil hädanefter.