tisdag, oktober 25, 2011

Bekymmer och ord

Vi fortsätter spela rock & roll men vi håller på att dö, höll jag på att säga, men det var visst Nationalteatern som sa't. Så jag säger att jag fortsätter att blogga men mitt normalt goda (nåja) humör håller på att ... Fan, det har nog dött. Tandläkarräkningarna gnager sönder min ekonomi som termiter en stubbe. Om nu termiter gör sånt, jag vet inte. Men jag fortsätter att blogga, som sagt, och jag skulle nog fan rock'nrolla också, om jag visste hur.

Välbekanta och per automatik-gående grejer såsom bloggande och fotande och sånt funkar dock lite som mentala löparskor - man håller bekymren på avstånd. Åtminstone tills man sätter sig ner för att vila - då kommer bekymren ikapp och sätter en permanent rynka mellan ögonen på en - som ett litet straff för att man sprang. Men well well, då snör man på sig skorna igen, och springer en stund till. Lådvin skulle antagligen funka bättre, men sånt kosta pengar.

Men nog gnällt, och som Monty Python brukade säga: And Now for Something Completely Different.

Ord. På sistone har ord funnits i luften lite mer än vanligt. Åtminstone i min luft. Jag har spelat Wordfeud (och slutat pga allmän sopighet), och jag har lagt in en genväg till Slangopedia på mobilen. Jag har bloggat om motsatsord och jag har beklagat mig på facebook över att jag verkar använda ordet "klockrent" mer än jag vill. Ska fan säga "perfa" i fortsättningen, det är målsättningen.

Mycket om ord alltså, och här kommer ett par ordgrejer till. Först en länk till en artikel om förolämpningar på 1600-talet. Den är en vecka gammal, men du kanske har missat den. Och sen en länk till en artikel om sexlingo (via Alexandra, har jag för mig). Nu känns det lite fånigt att bara länka till två saker när jag ju skriver att det har varit så mycket ord på sistone, så jag slänger in den gamla godingen Wordy Rappinghood också.Ja sedärja, löparskorna funkar tillfredställande. Men nu måste jag vila en stund.

3 kommentarer:

Mamman med skafferiet sa...

"Välbekanta och per automatik-gående grejer såsom bloggande och fotande och sånt funkar dock lite som mentala löparskor - man håller bekymren på avstånd." Visst är det så min gode Stationsvakt. Jag ser det också så men har inte hittat orden för att beskriva det så bra. Jag har mest varit ute och sprungit intervaller i höstleriga skogar de senaste dagarna. Om jag så säger. Och det gör jag.

Johnny sa...

Mms: Och det gör du rätt i. Jag tänker också börja springa så småningom, men hittills går jag bara.

viagra online sa...

Vilka är ordlekar, det har varit eftersom språket och därför tänkte, och detta leder människor att utveckla olika sätt att tänka och se saker.