torsdag, januari 03, 2008

Medvetet mörkade

Bandit med peruk.Jo, honom ska nog åtminstone hans värsta ovänner känna igen, och tjalla på. Han har bara peruk på sig och ansiktet syns ganska bra. I artikeln står det: "Två av rånarna var maskerade med peruker och skydd för ansiktet. De var klädda i vaktbolagets uniformer. Den omaskerade rånaren vill polisen nu ha hjälp med att identifiera." Vadå? Ja, en av dem var omaskerad, som sagt, men inte ser jag några masker på de andra; jag ser ansikten som är medvetet mörkade. Vad det skulle finnas för skäl till det har jag ingen aning om, men så ser det i alla fall ut för mig. Och om jag har fel så behöver i så fall någon skärpa sig vid polisens Photoshop-Squad.

Banditer vars ansikten tycks vara dolda.

En gammal käpphäst som jag har är ju att polisen ska sätta upp en hemsida som bara innhåller bilder och signalement. Jag fattar ärligt talat inte varför polisen har så svårt att ta hjälp från allmänheten.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Det allra bästa i tidningen är att de säger att en av rånarna hade en frisyr som Liam Gallagher (bild på Liam Gallagher), en annan hade rastahår (bild på Bob Marley) och en hade en frisyr som Ozzy Osbourne (bild på Ozzy Osbourne).

En klassiker.

stationsvakt@gmail.com sa...

lotten: Inte i tidningen jag länkade till va? Men i alla fall - superkomiskt. :-D

Lotten Bergman sa...

Nä just det, Johnny, bara i papperstidningen. (Papperstidning? Japp, jag prenumererar inte på en, inte på två, men tre. Jag är en dinosaurie.)

stationsvakt@gmail.com sa...

Lotten: Ja det är du.

Anonym sa...

Jag ser två faror med detta. Det ena är att brottslingarna riskerar att behöva stå för sina brott, t ex för bekanta, släktingar och grannar. Det skulle innebära en dubbel bestraffning för ett brott som ändå är samhällets fel. Brottslingens behov och önskemål måste alltid gå före samhällets. Allt annat vore ociviliserat.

Det andra är att omaskerade bilder kan ge en viss etnisk ledtråd och i förlängningen leda till kritik mot den förda invandringspolitiken.

stationsvakt@gmail.com sa...

hasse: Antingen visar man inga bilder alls - eller så visar man ordentligt. Mellanlägen skapar bara ... ja vad tusan de nu skapar.

fripp sa...

FBI verkar komma igång med att ta hjälp av allmänheten i "cold cases": http://mashable.com/2008/01/01/fbi-crowd-sources-too-help-find-old-criminals/

stationsvakt@gmail.com sa...

fripp: Kreativt!

Lotten Bergman sa...

NÄMEN JOHNNY! (Ja, här passar versaler.)

Vilken ypperligt fin dinosaurie jag är!

(Kolla Johnnys länk här ovan. Själv ska jag torka glädjetåren.)

stationsvakt@gmail.com sa...

Lotten: Lottiosaurus.