torsdag, november 13, 2008

Vars kan man göra det?

Man kan googla sig fram till information, men det är betydligt roligare att framställa frågor i sin blogg. Det var därför jag frågade om hur man sparar photoshop-actions här i bloggen istället för att googla mig fram till saken själv.

Vanligtvis, när jag har frågat saker här, har jag fått svar. Det handlar inte om att låta andra göra ens jobb åt en, utan om att det blir ett litet samarbete som bloggare och kommenterare gör ihop. Kul, helt enkelt.

Nå, även på det där om photoshop-actions fick jag svar. Jag testade hemma och det funkade. Nu har jag en annan fråga. Är det nån som vet nåt ställe där man kan dela med sig av sina "actions", och ladda ner andras?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

eftersom jag inte kunde svara på den första frågan jublar jag nu av glädje för jag kan svara på denna! jag brukar hitta en del coola på deviantart, och har man ett konto där kan man ju även lägga upp dom. det är kanske stort dock, men jag brukar googla, och sen klickar man vidare när man hittar något man gillar. de absolut snyggaste actions som finns är totally rad actions, men de får man betala sjukt mycket penagr för, men det finns en demo, och sen finns den som torrent med *hinthint*

Stefan Jansson sa...

Jag letade runt lite häromdagen och hittade den här:

http://designedbyjoe.wordpress.com/2008/11/10/free-auto-tilt-shift-photoshop-action/

För att göra såna där coola men fejkade miniatyrbilder. Tyvärr fick jag det inte att funka. Du kan ju testa och se om det funkar på din dator.

För att se hur det kan bli kolla här:

http://www.flickr.com/search/?q=tilt%20shift%20fakes&w=all

stationsvakt@gmail.com sa...

anna: Tack. Jag ska kolla in på deviantart och se mig omkring.

steffe: Måste ju vara väldigt svårt att få till en tilt shift-action, eftersom det bygger på att man själv ska bestämma vad som suddigt ska vara och ej. Har själv fuskat lite med det där - meed varierat resultat.

Urologen sa...

Jag har hundratals på mina burkar. Det är ett otroligt nöje som jag nästan alltid använder på ett eller annat sätt när jag jobbar med bilder.

Tipsen då: Deviant art har som sagt många bra. Roliga är ju alla retroactions, polaroidactions, lomoactions och dylikt. Sedan har jag även laddat ett gäng "professionella" på piratebay. De brukar finnas en hel del i photoshop-tools paket. Jag är dock inte särskilt imponerad av "totaly rad" som jag tycker är lite för blurrande över lag. Iallafall det paketet som kallas "caffeine jolt". Däremot kör jag ofta med Kubotas olika actions. Min absoluta favorit är en gratisaction som kallas "Urban acid". Den går varm.

/Max

stationsvakt@gmail.com sa...

Max: innan du och Anna sade det hade jag ingen aning om att man kunde leta efter till exempel photoshop actions på Deviant art. jag trodde det mest handlade om folks hemritade hästar och sånt där.