lördag, oktober 10, 2009

Även SvD har insett att: Hålspaningar, det är grejen det

Jag hittade ett hål fyllt av stökiga kistor och sedan länge glömda ben, och när jag bloggade om saken döpte jag posten till "Döden kikar fram". Hittar man samma hål och är journalist döper man artikeln till "Skelett tittar fram i Klara kyrka".

Det var Lotten (och en anonym kommentator som fixade bilden här ovan) som uppmärksammade mig på att hålet nu hade hamnat i tidningen. Jag har inget att göra med den saken, men jag skulle tro att jag är inspiratören. Dock gillar jag min rubrik bättre: "Döden kikar" känns mer intimt och inbjudande än "Skelett tittar".

En scannad SvD.

Läs gärna artikeln här ovan, för den berättar lite mer än vad jag gjorde. Jag antar - fast jag vet inte - att folk och fä är mer meddelsamma till en som säger sig komma från SvD, än de skulle vara till ett skumt framväst: "Öh .. tjena! Jag har en blogg, och jag ...".

Ett träd med en spricka.Nå, nu är vi ju ändå inne på hål, och jag tog faktiskt ett hålfoto igår. Detta kommer garanterat inte att röna något intresse från pressen (inpresse?). Det är ett träd som står utanför mitt jobb, och hålet är avlångt. Det är snarare en spricka än ett hål, men vi hålfotografer räknar allt som äger ett inuti som hål, så det är ett hål för mig.Hålets tak var vackert. Det ser lite grottigt ut; liknar mer sten än trä. Man väntar sig nästan att hitta aborigin-konst där.

Hålets tak.

Hålets golv innehåller någon slags järnstång på snedden. Är den bara inkastad där, eller fyller den nån slags stadgande funktion? Där syns även flaskor, och i bakgrunden skymtar en tidning. En gammal bortslängd SvD, måhända?

Hålets golv.

Hålserien:
Stuprör, Kyrka, Skogås-hus, Bodar och träd, Pissoir, Dikesrör, Under bro-hus, Riddarholmskyrkan, Skogåsbunker, Två kvällshål, Ännu ett kyrkohål, Ett par hål i det fina vädret, Klarakyrkan revisited
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Mickey J Barczyk sa...

Det där som du hittat är gammal riddarkonst ju.

Johnny sa...

Mickey: Åfan! Skumt alltså, vad såna gamla strukturer kan innehålla. Och vackert var det också. Tydligen ruvar det här hålet på andra hemligheter också, för jag testade att, medelst PS, belysa bilden från en annan vinkel, och då dök det här mönstret upp.

Terra sa...

Jag tycker det är kasst att de inte kan ge dig lite ära för det hela, när det är så uppenbart att de tagit idén rakt av från dig. Bara nämna dig liksom.

Johnny sa...

Terra: Tja ... Jag hade naturligtvis kunnat tänka mig att bli intervjuad, stående framför kyrkan. Jag kunde ha låtit indignerad och hävdat att så här ska man ju inte behandla di döde. :-)

Mickey J Barczyk sa...

@Johnny, det var som fan!

bea sa...

stam den javeln!

Johnny sa...

bea: Puss.

Matti sa...

Lite cred ska du ju ha för deras tröttsamt loja journalism (läs: massor av cred)

Johnny sa...

Matti: Tja .. jo. :-)