söndag, november 01, 2009

Ett hål-hål

Min senaste hålspaning i form av ett bildspel om fyra bilder.Bilderna på hålet var ju inte särskilt intressanta i sig själva, så jag har dragit lite i reglagen. Jag har försökt få dem att likna den usla kvaliteten i gamla B:iga sjuttiotalsfilmer, såna man laddar ner från nätet och som är public domain. Varför? Jo, variation förnöjer, heter det ju.

Hålserien:
Stuprör, Kyrka, Skogås-hus, Bodar och träd, Pissoir, Dikesrör, Under bro-hus, Riddarholmskyrkan, Skogåsbunker, Två kvällshål, Ännu ett kyrkohål, Ett par hål i det fina vädret, Klarakyrkan revisited, Ett trädhål, Tankhål, Ett förvinterhål
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror du skrev lite fel: "såna man kan ladda ner från nätet" menar du väl?

Johnny sa...

mrarboc: "man laddar ner", "man kan ladda ner". Ingen jätteskillnad väl?

Anonym sa...

Skillnaden är enorm, de flesta av oss laddar inte ner sunkiga sjuttitalsfilmer av usel kvalitet även om vi kan... ;-)

Elisabet sa...

När du tittade in genom hålet, fick jag en chock.

Du ser ut EXAKT som min pappa gjorde när han var i din ålder.

Ruggigt, så lika varandra ni är!

Johnny sa...

mrarboc: Gör ni inte? Varför inte det? Dessa gamla fulfärgade vhs-liknande rullar äger en slags kvalitet i sig själva - oavsett om de är bra eller dåliga. Man kan se dem som en slags filmkonstens polaroidfoton. Dessutom är musiken ofta konstig och bra. :-)

Elisabet: -Luke (Elisabet). I am your father. :-D

Magnus sa...

Det finns nån Kent-låt från 90-talet där jag alltid tyckte att Jocke Berg sjöng "En håååålkääl/ som finns kvar" - tydligen i det snöiga vårvinterlandskap där många av deras videos verkar utspela sig. Hålkälen är ju något eminent nordiskt. Den skule du haft som musik i den här filmstumpen! Kommer tyvär inte ihåg vilken av deras singlar det är...

Johnny sa...

magnus: Jag har ingen Kentkoll, och innan jag kollade på wikipedia nyss, så hade jag heller ingen koll på vad hålkäl är.

Magnus sa...

Johnny: Det ser inte ut som om jag hade det heller, men jag har slltid trott att en "hålkäl" var en rygg av hårdfrusen, "tjälad" lera och stenar som inte tinar när resten av marken runt om gör det. Kollade på WP och upptäckte att det betyder något helt annat... ;)

captcha: quest (ordjakt?)

Johnny sa...

Magnus: Det du trodde lät ju iofs mer logiskt.