tisdag, december 01, 2009

Ett brunnshål

När man, som jag, har sysslat med hålfotografi en längre tid (se länklistan nedan) så vet man att håligheter för det mesta inte bjuder på några överaskningar. Oftast döljer sig därinne exakt det man tror ska dölja sig. Ta en markbrunn, till exempel.

Jag var ute på rasten nyss. Jag hade kameran liggande i fickan. Egentligen var jag inte ute efter att fota, men den låg som sagt där. Jag passerade en öppen, folktom plats, och mitt på den tomma ytan fanns ett hål i form av en brunn.Som jag stoppade ner kameraobjektivet genom gallret tänkte jag inte: "Nu får jag nog något intressant på bild!" utan: "Nu plåtar jag ett vanligt sextumsrör." - vilket var exakt det jag gjorde.Kysser man tillräckligt många grodor hittar man till sist en prins/prinsessa, och öppnar man tillräckligt många Wonka-chokladkakor belönas man förhoppningsvis till slut med en gyllene biljett, och precis så är det med hålen man passerar: Man måste stanna upp och plåta in i dem - till slut får man se något riktigt spännande.

Hålserien: Stuprör, Kyrka, Skogås-hus, Bodar och träd, Pissoir, Dikesrör, Under bro-hus, Riddarholmskyrkan, Skogåsbunker, Två kvällshål, Ännu ett kyrkohål, Ett par hål i det fina vädret, Klarakyrkan revisited, Ett trädhål, Tankhål, Ett förvinterhål, Ett hål-hål, Ett rörhål
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Sanna sa...

Gillar dina hålserier. Så spännande hela tiden. För tänk om....
Fortfarande mätt hoppas jag. ;)

Johnny sa...

Sanna: Fortfarande mätt - med hjälp av kaffe. :-)

P-E Fronning sa...

Vad skulle Freud säga om din besatthet av hål, tror du? ;)

Johnny sa...

p-e: Jag tror han skulle börja nynna på den där gamla TOTO-låten .. "Hål the line".