onsdag, augusti 31, 2005

Ny KB :-)



Hittade det glada budet hos Gärningsmannaprofilen: Kate Bush släpper en ny skiva nu i november. Så här säger pressreleasen:
KATE BUSH

New Single & Album


EMI Records is proud to announce the release of the brand new studio album by Kate Bush.

The double album entitled ‘Aerial’ will be released worldwide on November 7th (Nov 8th in USA).

The first single ‘King Of The Mountain’ precedes the album on October 24th.

Both the single and album are produced by Kate Bush.

Läs mer här. Och naturligtvis på ultratrevliga fan-siten Gaffaweb.

Sista sommardagen

Solen lyser igenom de tunna gardinerna och väcker mig. Det är ett kallare ljus nu än det var för en månad sedan, ett vassare, ljusare ljus. Vitare. Jag ligger kvar i sängen, är ledig. Sedan reser jag mig ändå upp.

Går fram till fönstret mot tomten och ser ut. Det slår mig att idag är det den sista sommardagen. Det är samtidigt den sista dagen jag kan stå och se ut över en egen tomt medan det är sommar. Jag ska bo här två månader till. Hösten kommer att smyga sig över min gräsmatta, färga den brungul, täcka den med kottar.

När snön sedan kommer så står jag väl i den nya lägenhetens - kanske köksfönster - och ser ut på snöfall som i vintermörkret bara syns i lyktstolpars sken. Kanske ser jag bilar bana sig fram i drivorna. Slask. Människor som skyndar mot centrum eller pendeln. Istället för skog. Men det är ännu skog.

Det är en deprimerande tanke, som ändå uppvägs av att barnen får egna rum. Uppvägs den helt? Hur starkt är behovet att ha lite natur för sina ögon när man vaknar på morgonen, när man drar för kvällens sista gardin? Hur jobbig kommer längtan efter eget gräs under fötterna vara?

Jag går ut på gräset. Dagg - kanske rester av regn? Det nästan skär i hjärtat av längtan till det som jag ännu har: en egen plätt på jorden. Träd som känns som egna. Dammen.

Hur ska det gå för den? Kommer nästa hyresgäster att vara konvetionella typer som fyller den med sand och planterar gräs uppå? Jag tänker att hyresrätter är som skal för eremitkräftor - när man vuxit ur sitt skal så måste man hitta ett större. Men man har hunnit sätta sin prägel på det förra skalet. Är prägeln tillräckligt stark eller fin för att nästa kräfta ska vilja stå ut med den - eller fyller de på med sand och planterar?

Jag ska iväg till Huddinge och skriva hyreskontrakt idag. Sedan framåt väntar väl jobbiga saker som flyttning av räkningar, adressändring och kanske städningen framför allt. Men än så länge lägras lägenheten av lunken, sedimentuppbyggnaden av saker och damm längs väggarna. Mitt boende.

tisdag, augusti 30, 2005

Resonans

På väg hem från jobbet idag låtsades jag att jag hade en riktigt fet mp3-spelare. Jag liksom nynnade olika låtar inuti mitt huvud. Det lyckades sådär halvbra. När jag kom hem sökte jag på nätet efter olika sorters musikspelare. Och hittade en som faktiskt tangerade dessa ledord: mp3 och inuti: Audi-Oh™


Sex-podcasts

nsfw
Jag vill egentligen bara få tillfälle att utnyttja min nya varningsskylt, min Not Safe For Work-skylt. Jag vet förresten inte om jag är så nöjd med den när allt kommer omkring - gjorde den i Powerpoint, kanske gör en ny sen, får se. Nå, till det icke jobbsäkra då. Sex-podcasts (ja, det verkar finnas såna också):

http://tastytrixie.libsyn.com/rss

http://feeds.feedburner.com/TheBertAndNenaSexShow

http://feeds.feedburner.com/MistressV

http://melissagira.libsyn.com/rss

http://www.eroticistfilms.com/allaboutsex.xml

http://www.garageband.com/user/cwgentry/podcast/main.xml

(via
fleshbot)

Och: http://feeds.feedburner.com/podnography som jag faktiskt hörde första sändningen av och som var rätt underhållande - det var alltså prat, inte sexljud och sånt. De andra vågar jag inte gå i god för.

Expertråd



Nej
Expressen, jag menade inte penna palmanos. Förresten har ni aldrig skrivit något om penna palmanos, varför då föreslå det? Jag antar att Expressens sökning inom Expressen är ett rätt trubbigt och ganska långsamt verktyg.

Det hela handlar om att jag hittade något i Expressens pappersvariant, något om vad en "barnexpert" vid namn Penny Palmanos har skrivit - råd till tonårsföräldrar; ville blogga om det. Jag hittade det inte i nätupplagan så jag får väl skriva för hand då. Jag gör egna kommentarer om vad jag tycker och möjligen spricker på:
  • Välj kläder efter din egen ålder.
    Vad är det för kläder? Är det gabardinbyxor och storblommig skjorta och bred slips eller? Är mina gamla jeans och Eva Dahlgren/Esa Pekka Salonen-T-shirt "min ålder"?
  • Försök inte prata slang som dina tonårsbarn.
    Jag pratar slang, men vi har inte samma slang. De kör med LOL och jag kör med - ja, jag vet inte vad jag kör med. Det kan inte räknas som oslangigt i alla fall.
  • Pussa inte dina barn inför deras kompisar.
    Nä, det gör jag inte heller.
  • Visa inte heller familjefoton för kompisar.
    Nämen tänk, det slipper kompisarna också vara med om.
  • Drick inte för mycket alkohol.
    Jag väntar med det tills de sänker alkoholskatten.
  • Skoja inte om sex.
    Joo, det tänker jag.
  • Kyss inte din partner inför dina tonårsbarn.
    Vilken partner? Fixar Expressen fram en, så att jag kan kolla om deras råd går att applicera på mig?
  • Viktigast av allt: Kan du inte undvika något av råden här ovan, följ i alla fall detta råd: Försök aldrig vara cool inför deras vänner.
    Försöker jag det? Inte mer cool i alla fall, än jag försöker spela för mig själv och andra. Behöver jag nämna att jag alltid förlorar i detta spel?
Tänk vad många sekunder jag hade sparat om jag hade kunnat kopiera texten direkt från Expressens hemsida. Nu fick jag slita på fingertopparna, och den trötthet som uppstod i dessa, fortplantades ut i armarna, upp i huvudet och slutade i trötthet - vilket gör att jag antagligen blir en sämre förälder ikväll än vad jag annars skulle ha varit.

Schizotypal Personality Disorder

För ett tag sedan gjorde jag ett slags personlighets (störnings) test. Man kunde få low, moderate, high och very high på alla möjliga störningar. "Histrionic" (People with histrionic personality disorder are constant attention seekers) är jag väldigt low på till exempel. Men - det här är störande och tyvärr ganska korrekt - "Schizotypal Personality Disorder" är jag Very high på:
Many believe that schizotypal personality disorder represents mild schizophrenia. The disorder is characterized by odd forms of thinking and perceiving, and individuals with this disorder often seek isolation from others. They sometimes believe to have extra sensory ability or that unrelated events relate to them in some important way. They generally engage in eccentric behavior and have difficulty concentrating for long periods of time. Their speech is often over elaborate and difficult to follow.
Ähum, sånt här kan man ju både kokettera på och oroas över. Det stämmer kanske på ett horoskopaktigt vis - att det stämmer på alla - men ändå, det känns träffande ändå. Äsch, jag vet inte riktigt vad jag ska tänka.

Pat

Via Pandoraspelaren blev jag påmind om Pat Benatar igen. Hur jäkla länge sedan var det sen jag tänkte på henne, och hur ofta skänker jag henne en tanke? Länge sedan och aldrig.

Bilden till vänster föreställer den enda Pat Benatarskiva jag någonsin har ägt. Förutom missen att försöka ge sig på Kate Bush's "Wuthering Heights" så vill jag minnas att jag gillade plattan. "Crimes of Passion" heter den. Från 1980. Undertecknad var 16 år.

Pandora

Rymdimperiet tipsar om "radioapparaten" Pandora och säger:
Det här kan mycket väl vara det coolaste någonsin. En musikgrunka som räknar ut vad du vill höra baserat på vad du tycker om. Visst, inget nytt egentligen. Skillnaden är att det verkar FUNGERA den här gången.

Jag gick in och testade; faktiskt, den verkar funka fint. Jag började med att skriva in B-52's för att den skulle ha nåt att jobba med och jämföra med. Det blev lite Cure och B-52´s igen. Ja, saker i den stilen. Att Adam & the Ants kom med får ses som en bugg i systemet. Det var kul att höra Gang of four förresten.

Tyvärr kostar den 36 dollar om året att ha, så jag skippar den. Men den var bra - duktig.

NSFW

"NSFW" skriver mrdantefontana med ett utropstecken därtill i den här posten när han länkar till något som heter "Indian Wrestling". "NSFW" betyder ju "Not Safe For Work" eller "Not Suitable For Work". Bra att han skriver så, för jag sitter på jobbet just nu. Samtidigt blir man ju nyfiken.

Sidorna jag länkar till är ju "NSFW" ibland, och jag borde ju skriva att de är det också. Fast det är ju svårt att veta vad som är "NSFW". Jobb är olika - sitter man och surfar på nån pastorsexpedition är nog ribban lägre än om man gör samma sak i fikarummet på Volvo lastvagnar - eller nåt.

Dessutom - finns det nån bra svensk förkortning? "Icke Jobbsäkert" - "IJS". Njä. Som sagt, det gäller att komma på en bra förkortning. När jag har gjort det kanske jag gör nån liten bild, typ en stämpel eller nåt - en varning.

Fast det här är ju en fin blogg, så jag lär inte behöva varna så ofta.

måndag, augusti 29, 2005

Victor Allen Abraxa

Here, about the ambling paths of this slippery garden, you will find a colorful yet dangerous world that will sprout out around you like a tantalizing dream.... Fantasies of being crushed, boiled, and eaten alive, and more are called forth to delight you.. Monsters gnash their teeth and stumble in to horrify you. Come hither and be digested into the wet and dark sticky illusions held within the maw of carnivorous plants.. Drawings, illustrations, and stories will guide you along.

"Konstnären" Victor Allen Abraxa's otroligt groteska, men samtidigt sköna och konsekvent genomförda små bilder är naturligtvis "not safe for work", men det beror ju förvisso på vilket jobb man jobbar på.

Abraxa's Garden of Sadistic Delights

Reflections

"Reflections" will be my first series of Art Quilts; born out of my love for symmetry, and fractal images.These pieces also capture my fascination for the moments in time and history, captured on film by my ancestors, and hopefully immortalizing those moments, and reflections of my families' past for future generations to come.

Jag antar att Quilt betyder att det handlar om någon sorts lapptäcketeknik. Notera att dessa kaleidioskopiska skapelser bygger (som hon skrev) på fotografier. Tufft.

Another Age - Fiber art for a new millenium.

Den otrognes prövning

Jag sitter och läser på Islam.nu. Nu är jag ju inte Islamare då, men det är alltid intressant att läsa om sånt man inte är välbekant med. Sedan är man ju välbekant me´t. Kul va. Jag läser just nu om "Gravens prövning":

Icke-muslimens själ slits ur hans kropp av dödens ängel, våldsamt och utan barmhärtighet. [ ... ] Hans själ lyfts mot himlarna och änglarna kallar honom för det namn han hatat mest. Då själen når den första himlen nekas den inträde och dess namn skrivs ner i ett register, för att sedan med kraft störtas tillbaks i hans kropp. Sedan hör han fotstegen av de som lämnar hans begravning, för att aldrig återvända och skydda honom mot Allahs straff. När han sitter där i gravens kyla, ensam, och omsluten av mörker, ser han två figurer som närmar sig ur sin hemvists mörker. Med bister uppsyn, kolsvarta och med blåa ögon: Munkar och Nakir kommer mot honom. De skakar honom och sätter honom upprätt för att ställa de gudomligt utsedda frågorna. [ ... ] Det är viktigt att minnas att, trots att dessa händelser är specifika för de otrogna måste även muslimen vara på sin vakt.

Det är riktigt kuslig läsning det där om hur det går efter döden. Och den som har skrivit det avslutar lite torrt med: "Det som beskrivits ovan är inte tagit ur en skräckfilmsmanus." Det där om att man blir kallad för det namn man hatat mest kan man ju stå ut med, men att bli omskakad av två blåögda typer med bister uppsyn låter inget vidare. Men texten blir värre längre fram.

Sedan utses en blind, döv och stum person för att slå den otrogne. Han håller i en slägga, som om den slogs mot ett berg skulle den förvandla det till damm. Denna slägga störtar sedan ner mot den otrognes huvud och förvandlar honom till damm.

Aj! Läs själva.

söndag, augusti 28, 2005

Över nya Årstabron till fots

Denna fina medalj fick jag för att jag var duktig nog att vara en av de första (tss ... vi var tusentals) att knalla över nya Årstabron. Det var en väldigt trevlig väg över vattnet. Jag kommer nog att prova mig på en överknallning nattetid också - det lär bli en vacker upplevelse kan jag tänka mig.

Vill man veta mer om mina brobravder kan man kila in på Två ljudar och se hur det gick till.

Sit-ups



Följer man ovanstående inställningar så kommer mannen och kvinnan att göra sit-ups.

Här.

Klä in Klara kyrka

klara-kyrkaI dagarna invigdes Turning torso. Kanske en stolthet för Malmöborna. Jag kan inte komma på något; har vi stockholmare någon byggnad som vi kan känna oss stolta över? Jag tror inte det, åtminstone inte någon ny byggnad.

Men så igår när jag blickade bort över klarabergsviadukten: Klara kyrka är insvept i byggställningar och grönt skyddsnät av något slag. Jamen ... det är ju snyggt - en förbättring. Det kan vara något.

Klä in hela Klara kyrka i samma form som byggställningarna skapar. Använd koppar och stål. Det blir snyggt på ett ryskt-futuristiskt sätt ju. Sedan har vi något att vara stolta över. Prästen har ingen talan.

lördag, augusti 27, 2005

Bloggölat jag har



Trevligt som vanligt. Hade inte väntat mig något annat. Angela och Björn och David och Chadie och jag satt och snackade om allt möjligt i några snabbt förbiflygande timmar. Vädret gick från varmt till kallt och vi flyttade in och ut ett par gånger. Jag drack och åt:
  • 1 mörk öl
  • 1 ljus öl
  • 1 ljus öl
  • 1 tomatsallad med mozzarella
Sedan gick jag hem. De andra med.

Mens

"Women have worn variations of pads and belts probably for centuries. In America the Kotex belt with pad was common from 1921 (when the brand was started) to the 1970s, when self-adhesive pads came on the market. But women can still buy pads and belts from smaller manufacturers, as the far left mannequin shows. This is a washable pad."

Kunde väl aldrig tro att mens var intressant att läsa om. Men det kan det vara; jag hade väl till exempel aldrig trott att det fanns en grej som
menskoppen. Och jag hade väl aldrig fått läsa "What a trained nurse wrote to her young sister", om jag inte hade hittat till:

Museum of Menstruation and Women's Health

Helt utanför ämnet: "fula" skivomslag.

Update: Åsa tipsar:
Menskopp är faktiskt grymt bra, även på 2000-talet!

fredag, augusti 26, 2005

En larv på strumpan

Hatt



Kul hatt.
[Härifrån]

Edith Frost

Egentligen - det enda som egentligen skiljer en bra artist, en bra musiker, ett bra band - från framgångsrika dito är ju reklamen. Att ett skivbolag har varit modigt (eller fegt) nog att satsa på just denne.
Lika ofta som man hittar både skräp och guldkorn bland de redan etablerade - lika ofta hittar man samma skit och samma guldkorn hos de som aldrig syns.
Welcome to Comfort Stand Recordings, a community-driven label where all releases are free with artwork and liner notes. We strive to bring you recordings that we find interesting, compelling and downright enjoyable. Everybody needs free music.

Därinne hittade jag Edith Frost. Hon har förresten en blogg också.

Silvermannen

Under flinka fingrars vurmande vedermödor hamrades han fram ur två rullar tejp. Av svart gaffatejp blev han vorden, och med silvertejp täcktes han. Silvermannen.

silvermannen silverhuvud

Jag byggde honom nyss. Min alldeles egna Golem. Men han lever inte ännu - är ännu inte besjälad. Jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga; kan varken de kabbalistiska koderna eller de rituella ritualerna.

Men jag tror att om jag gräver ner honom i skogen, en bit ner i marken, och låter honom ligga över vintern, så kommer jorden själv att både patinera och gjuta liv i hans materia.

Dyrt!

Förlagsbutiken kostar den 298 kronor (ink moms) - "Skapa en blogg med Blogger". Jamen herregud! Inte ska man väl behöva betala för att lära sig att skapa en blogg med Blogger - enklare finns ju inte.

Stackars den som köper boken. Fast den kanske är bra. Kvinnan som har skrivit den heter Elisabeth Castro och lever på att skriva databöcker. Hon har en blogg som heter:
LizWrites.

X hjärtar X

Lite inspirerad som jag blev av Emmas Palmehjärta, så tog jag mig för att Googla på "I heart". Det blev ett litet flickr-set.

Vad ska jag skriva om ... ?

Jag skulle kunna skriva om hur det öste ner varmt regn över mig på vägen till pendeltåget i morse, och om hur dyblöt jag blev. Om hur jag strax innan hade letat efter ett paraply eller en regnjacka i garderoben utan att hitta nåt i den vägen.

Jag skulle kunna skriva om hur jag igår fick ett brev om nån slags
klassträff . Jag gick bara 8:an och 9:an i den klassen och känner väl inga jättestarka band till dessa människor. Dessutom skulle man pröjsa 350 spänn för kalaset; jag tror jag avstår. De får väl läsa min blogg om de vill veta vad det har blivit av mig (jag undrar själv: vad har det blivit av mig?).

Jag skulle kunna skriva om
Deli Bar & Kök i Norrköping som har satt en övre åldersgräns (35) efter klockan 22. Inte för att jag bryr mig, men nog är det konstigt att man får diskriminera pga av ålder - men inte pga hudfärg.

Jag skulle kunna skriva om
"bloggkriget som Fredrik Virtanen överlägset vinner". Nu visar det sig att hans monstruöst stora läsarantal kanske inte räcker mot Linda Skugges ännu mera monstruöst stora läsarantal. Det handlar om ca 10 000 (unika?) läsare som sitter på läktarna och beskådar kombatanternas odödliga och superintressanta dagboksord. Jag vet att jämförelsen haltar, men jag säger ändå: hellre äter jag en god bulle än tio tusen koskitar.

Ja det är mycket jag skulle kunna skriva om, men jag vet inte, jag försöker tänka ut nåt annat.

torsdag, augusti 25, 2005

Bloggöl



Jamen det kan väl vara trevligt.
Kom du med vettja.

Läs mer>>

Personality Disorder Test

Jag hittade till ett "Personality Disorder Test" via jessicas blog. Jag är glad över att kunna meddela att jag inte är ett borderline-case i alla fall.

DisorderRating
Paranoid:Moderate
Schizoid:High
Schizotypal:Very High
Antisocial:High
Borderline:Low
Histrionic:Low
Narcissistic:Moderate
Avoidant:High
Dependent:High
Obsessive-Compulsive:Moderate

-- Personality Disorder Test --
--
Personality Disorder Information --

Handikapp

Handikapp och dating är nog två grejer som är svåra att få att klicka med varandra. Har man ett synligt handikapp, typ vad som helst, blir man nog bortsållad ur mångas inre kataloger vid första anblick. Det är ju illa nog.

Men osynliga handikapp då? När ska man berätta? Ska man slänga ur sig att man har den och den disordern eller påsen på magen vid första dejten, eller skall man låta henne/honom märka det själv?

LoveBird är en datingtjänst för de handikappade - och kanske för de som gärna söker sig till handikappade (det finns ju alla sorters fetischer ju). Gott och väl. Det är tur att såna här tjänster finns, för hur oartig skulle han med detta handikapp inte verka, om han lät henne upptäcka det själv?

Äntligen rätt diagnos: Pareidolia

Äntligen vet jag vad jag lider av - eller kanske snarare gläds åt: Pareidolia. Det var hos Martin Klasch jag läste om detta ... syndrom? Jag vet inte om det finns något svenskt namn för Pareidolia, men Wikipedia förklarar:
Pareidolia (from Greek para- amiss, faulty, wrong + eidolon, diminutive of eidos appearance, form) is a psychological phenomenon involving a vague and random stimulus (usually an image) being mistakenly perceived as recognizable. Common examples include images of animals or faces in clouds, seeing the man in the moon, and hearing messages on records played in reverse.

Ähum ... det där sista stämmer inte in på mig - jag paredoljar bara via synen. Och förresten är det ju inget symptom eller någon sjukdom, utan som Wikipedia säger: "psychological phenomenon". Men för mig är det nästan ett tvångsbeteende - jag läser in ansikten (och andra kroppsdelar) i nästan allt. Jag både gör det både med flit och kan inte låta bli i en skön förening.

På Flickr finns det mycket att hämta inom just pareidolia:
1, 2.

Länkar från jymden

Via eye of the Goof:

Månbas Alpha-noveller.
Omslagen alltså, på tyska.

U.F.O.
En serie som totalt och tyvärr har gått mig förbi.

Och så Månbas Alpha-låten då - den spejsigaste space-låten av dem alla:
Space 1999 theme (mp3).

Hur gör man - går det?

Rätt häftigt egentligen, att en sån här bara kan lägga sig över sidan. Trolleri för mig, men antagligen basic barnkunskap för de flesta andra i websammanhang. Jag tror det har nåt med java att göra.

Jag skulle vilja ha en sån, men med eget budskap. Det skulle kunna vara att jag reklamar för nån bloggöl eller nåt. Så frågan då: hur gör man? Går det utan att ha eget webutrymme...på nåt vis?

tisdag, augusti 23, 2005

Hypnotisk överväxel

Tänk om du hade en slags hypnotisk överväxel i rösten. Du kunde koppla på den när som helst, ingen skulle höra någon skillnad, bara du själv skulle veta. När växeln var ilagd kunde ingen motstå den. Och den funkade som så att den riktade sig bara till den du ville att den skulle rikta sig till - bara den du ville hypnotisera blev det, även om du stod i en folksamling.

Det skulle fungera så att den som utsattes för rösten inte skulle veta det. Du skulle kunna säga till kassörskan på banken: "Hej, ge mig en tusenlapp är du snäll, och när jag har gått härifrån så minns du inte att jag var här. Tack så mycket." Och när du hade gått så blev det så. Naturligtvis skulle det vara synd om kassörskan som ju fick minus i kassan utan att veta varför.

Jag undrar till vilken sorts människa man skulle utvecklas om man hade den hypnotiska överväxeln, den absoluta makten. En vanlig person (som jag hoppas att åtminstone jag själv är) kanske skulle nöja sig med att gratisäta på restauranger och gå in gratis på allt möjligt. Ja, leva ett gratisliv helt enkelt.

Men tänk om en snäppet värre person (än fina människor som du och jag) hade rösten. Tänk vilket fruktansvärt utnyttjande av folk det skulle bli. Vilken livsfarlig person det skulle bli, som antagligen skulle lämna ett spår av våldtäkter och mord bakom sig.

Så tänk om gud eller en alien gav dig chansen att få denna hypnotiska överväxel i rösten. Skulle du ta emot den? Självklart! är mitt svar, men det skulle följa ett jäkla ansvar med den.

Ähum...ja, så låter det när mina tankar får löpa fritt.

Slimmad Volvo

extreme

Detta måste väl vara en av de mest slimmade sakerna som Volvo har satt sitt namn på. Men den är en gammal nyhet - augusti 2004 tävlade den mot andra lågsniffande "bilar" i ett race - GM vann förresten.

Se snygga bilder på Volvon här.

Jag är inte ett dugg varken bil eller cykelintresserad, men en snygg sak är en snygg sak.

Porous Walker

[via Art Dork News]

Supersköna illustrationer, som lite grand för tankarna till Jockum (som jag nämnde för ett tag sen).

Porous Walker

Stronglily tömd

Det är kul att översätta fram och tillbaks. Jag använde SYSTRAN till att omvandla en text från svenska, till engelska och tillbaks till svenska igen. En kul lek helt enkelt.

Orginaltext
Det var den här bilden, och en hel serie av dessa små på gränsen till smileygulliga samlagsställningar som gjorde att jag blev bannad från Photobucket.com. Jag blev naturligtvis upprörd. Inte bara för att bilderna kunde falla under nån porrparagraf, utan även för att jag har använt Photobucket rätt mycket, och att min blogg nu blir kraftigt dränerad.

Till engelska
The each this picture, and an entire series of these lightly on the boundary to smileygulliga intercourse positions as done that I became bannad from Photobucket.com. I became of course agitated. Not only in order to the pictures could fall during someone porn section, without also in order to I have used Photobucket correct a lot of, and that my blogg now becomes stronglily drained.

Tillbaks till svenska
Varje detta föreställer, och en hel serie av dessa på gränsen till smileygulligasamlaget placerar lätt som gjort att jag blev bannad från Photobucket.com. Jag blev naturligtvis agiterad. För att föreställer inte endast kunde nedgången under någon porn dela upp, without också för att har jag använt Photobucket som är korrekt mycket av, och den min blogg blir nu stronglily tömd.

Skönt, eller hur.

Blandat Israel

Den 15 maj utropade Israel sin självständighet. Under de följande dagarna anföll ungefär 1 000 libanesiska, 6 000 syriska, 4 500 irakiska, 5 500 egyptiska, 6 000—9000 transjordanska soldater och ett okänt antal saudiska samt jemenitiska soldater Israel. Israels armé bestod av omkring 35 000 man, men man var helt underlägsen i fråga om tung beväpning. Exempelvis hade man 1 stridsvagn utan kanon mot 40 stridsvagnar, 5 artilleripjäser mot 140, noll stridsflygplan mot 74 och så vidare. Efter en del inledande förluster började israelerna få övertaget.

Jag sitter och läser om 1948 års arab-israeliska krig på Wikipedia. Det var jag som tjockade till den sista meningen där, för att den stod i sån absolut kontrast till det som stod innan; hur fan gick detta till egentligen?

Inte fan vet jag. Jag satt och upptäckte konstnären
Nir Hod när jag stövlade in på krigsområdet. Över huvud taget har Israel en rätt tung konstscen vad det verkar. Och på tal om tung så läser jag på Ynetnews.com om mannens olidliga tunghet:
A fat man undergoes a process of feminization: hormones in the fatty tissue turn into estrogen the female hormone. That is why obese men - such as Sumo wrestlers - have higher voices and their skin is more delicate.

Olja

Jag är rätt mycket inne på olja just nu. Rakar mig med rapsolja, och brukar ha ett par droppar koncentrerad kokosolja i schampot. Nu såg jag en gammal post hos Mumrik om hur man gör lavendelolja. Sånt är kul. Inte för att jag tänker göra just lavendelolja, men det är kul att tänka på, tänka att man skulle kunna göra olika sorters oljor av växter. Jag blir inspirerad helt enkelt.

Jobbdatorn

Jag skrev nyss hur långt som helst om det där med att arbetsgivaren ska bestämma över arbetstagarens surfvanor. Men jag trasslade in mig i argument och motargument och allt blev rätt förvirrat, så jag slängde texten.

En sak vill jag dock behålla, det med anledning av vad den administrativa chefen i Umeå kommun svarade på

frågan: Är porr- och spelsidor tillåtna?
svar: Nej. Porr är inte acceptabelt.

Alltså: Både porrsurfande och internetspelande "stjäl tid" från arbetsgivaren - på samma sätt som bloggande på arbetstid gör. Det jag störde mig på var att den där chefen satte nån slags personlig ribba på vad som är god moral.

måndag, augusti 22, 2005

antique-tintoys

Jag föreställer mig att man ska hälla vatten uppifrån, kanske blandat med sand, för att hejda anfallande småsoldater som vill ta sig upp. Borgen står ju i en slags låda, den skulle kunna vara till för att ha vatten i.

Nåväl,
denna lilla tennborg är ju otroligt fantasieggande. Jag vill äga den, leka med den. Fast man får vara försiktig, den är gammal - 1885. Vad kostar en sån?

Nåväl (ännu en gång), borgen finns på en sida som rätt och slätt heter heter:

antique-tintoys

Där finns hur mycket som helst att titta på. En favorit är “Frosch mit Banjo”, fast jag rätt svårt att motstå “Führerwagen” (mit Hitler und Göring) också.

Bättre än Claes Ohlsson

Jag hittade (via) en riktigt skön prylaffär. Här verkar finnas allt - jag menar allt. Så nästa gång jag känner ett behov av en servettkartonghållare i form av en katt (hund?) så går jag till:

OSAMANOIDEA.COM

Hmmm (kom inte på nån bättre rubrik)

Ni vet i filmer, när någon nätt och jämt ska hinna slänga sig till exempel framför en kula, eller för att rädda nån från att bli överkörd av en buss, och det går i slow motion - även ljudet. No! blir Nooooooooooo! och låter som värsta kobrölet.

Läs
detta och säg: Nooooooooo! Alternativt - knyck till med ett litet glatt: YES!

Sen en annan sak. Det behövs inte mycket ändringar i en text för att man ska få
en helt annan bild.

Heeere's Johnny!

Så här ser man ut när man kommenterar hos mig och inte har en Gravatarbild. Det är nämligen så att HaloScan har lagt in en funktion som gör att man kan ha en "Default Gravatar image". I skrivande stund är det Jack Nicholson som ropar: "Heeere's Johnny!", men jag kommer nog att ändra bild då och då.

Porren blev mitt fall

Det var den här bilden, och en hel serie av dessa små på gränsen till smileygulliga samlagsställningar som gjorde att jag blev bannad från Photobucket.com. Jag blev naturligtvis upprörd. Inte bara för att bilderna kunde falla under nån porrparagraf, utan även för att jag har använt Photobucket rätt mycket, och att min blogg nu blir kraftigt dränerad.

DE: Unfortunately your account has been banned because it violated our terms of service. These terms apply to both free and premium accounts.

JAG: Varför då?

DE: Sexual images are prohibited per our Terms of Service.
http://photobucket.com/terms.php.

JAG: Okeeeej... jag kan ju plocka bort de "snuskiga" bilderna, flytta dem annorstädes, så kan ni sätta igång kontot igen.

DE: Sorry - once the account is banned, it is gone. Those animated gifs of sex positions are sexual images and violate our TOS.

Jaha, det var bara att tacka och ta emot. Jag får väl skylla mig själv som kör med sånt snusk - och inte är lika fin i kanten som andra ( 1, 2, 3, 4 ) användare av Photobucket.

söndag, augusti 21, 2005

Madonnabilder

Okej, jag är ju inget enormt fan av Madonna. Däremot är jag rätt svag för bildgallerier, särskilt såna med ett tema.

MadonnaShots (the rarest, the barest, the best!) får vi följa Madonna i bilder från början fram till nu. Många rätt sällan sedda tror jag. Madonna såg rätt Kate Bushig ut 1976.

Wikimedia Commons

The Wikimedia Commons is a project that provides a central repository for free images, music, sound & video clips and, possibly, texts and spoken texts, used in pages of any Wikimedia project. Unlike images uploaded on other projects, images on Commons can be embedded on pages of all Wikimedia projects.


Jag bestämde mig för att delta med en bild. Det fick bli
en myra.

Förr i fotohytten

Square America is a site dedicated to preserving and displaying vintage snapshots from the first 3/4s of the 20th Century. Not only do these photographs contain a wealth of primary source information on how life was lived they also constitute a shadow history of photography, one too often ignored by museums and art galleries.

Särskilt intressant, inne på Square America, är fotohyttsbilderna.

(Via, som så ofta, Bibi's Box)

Seg söndag

Lite grand i sjukdomens tecken, eller nåt. Snuvig, svid i ögonen, ont i ryggen eller magen eller tvärs igenom - vet inte. Och så dessa förbannade "Find a Date", "My Antivirus Update", "Cellphone Ringtones", "Casino Online" och "Tune Up My PC" - ikonerna på skrivbordet som inte tycks gå bort med något program alls.

Jag tror jag kryper tillbaks i sängen.

lördag, augusti 20, 2005

Jag är Susan Mayer

Du är mest lik Susan Mayer.
Du är snäll och söt men ack så förvirrad. Du har inte lätt att fånga karlar och kommer knappt ihåg hur ett samlag utförs. Du är en aning godtrogen men väldigt omtyckt.
Du gillar:
Se på såpor, dricka the under en filt, få hjälp, måla, Madonna.
Du gillar inte: Konkurrens, otrohet, fusk, matlagning.

Ja jag vet att testet inte riktigt är applicerbart på mig, men i vilket fall som helst så gjorde jag: Desperate Housewives - vem är du?. De har förresten husmorstips därinne också.

DeMoulin Bros. & Co-katalogen



"Burlesque and Side Degree Specialties, Paraphernalia and Costumes."
(1930)
(Via Eye of the goof)

Kickar

Jag läser om Svennis i Aftonbladet. Det verkar som att det kan bli att han får sparken pga av sitt - ja, vad det nu är. Jag är inte så intresserad av sport och livet runt omkring.

Men jag kunde inte låta bli att dra på munnen när jag läste vad en relationsexpert som Aftonbladet hänvisar till sade:
”Han är ute efter kicken”

Ha ha! Alltså, jag förstår att en del kan "vara ute efter kickar", men då tänker jag på tjugoåringar med snowboardbrädor eller kanske trettioåringar på väg upp för Mount Everest. Inte snart 60-åriga män med flint och ölmage.

Hoppas jag själv inte blir så där kicksökande om jag nu skulle uppnå Svennis höga ålder. Här är förresten lite Svennisskämt.

Banned!!



Jaha, där ser man faran med att använda sig av ganska anonyma gratistjänster. Ingen förklaring om varför jag är "banned". Ingen varning eller tillsägelse om att ta bort vissa bilder - vilka dessa nu skulle vara, för visst har jag länkat till en del skumma sidor, men jag lägger ju aldrig in skumma bilder.
Det är många bilder som försvinner ur bloggen nu, jag har använt
Photobucket ganska flitigt understundom.

fredag, augusti 19, 2005

Augustisolen

Det är något speciellt med sommarens sista värme, solens sista strålar, precis innan sommaren blir sensommar - eller höst om man vill. Jag vill höst. Jag vill morgonkyla och frost i gräset. Men det kommer att dröja - minst en månad.

Slutet på sommaren är som en vampyr, eller ett svart hål. Den drar åt fel håll. Augustisolen lovar dagar på standen, men bjuder bara försmak av något annat; eftersmak av förhoppningar som aldrig förverkligades, eftertanke på tankar som aldrig tänktes färdigt. Men det är okej, jag gillar det på det viset.

Med frost i gräset följer också lugn och födelse av nya tankar och förhoppningar. En tid i kokong, i mörker; en återhämtning och nystart. Därför ger sommarens sista strålar en kluven gestalt av en känsla. En känsla som så att säga faller mellan stolarna.

Lite svårt att beskriva något som inte ens är en känsla utan att bli högtravande, åtminstone för mig. Det är som beskrivandet av hur saker känns vrider ens språk, bort från det som beskriver ting eller händelser. Det bara blir så.

Familjelycka

Bernt Staf, inget ont om honom, har gjort en låt som heter "Familjelycka":
Nu har jag gjort en melodi som vi kan sjunga
den passar lika bra för snälla som för dumma
du är så söt när man ser spetsen på din tunga
ja,jag vill locka dej att älska och att sjunga

Jag ville sitta vid en lägereld i skogen
och tjäna pengar på en festlig kväll på krogen
och leka lustgård med en kvinna som är mogen
och så min havre i en fåra efter plogen

Nu har jag gjort en melodi som vi kan sjunga
den passar lika bra för snälla som för dumma
du är så söt när man ser spetsen på din tunga
ja,jag vill locka dej att älska och att sjunga

Jag vet verkligen inte varför, men jag har alltid hatat den.

Länkar

Furniture design tattoo

Knitting images 1, 2

Inquisition-art

Den glömda videon

Själv höll jag på att flytta den dan, så när Bloggforum 2.0 gick mot sitt slut och folk började bli spralliga, ja då gick jag hem och fortsatte att packa. Jag önskar dock att jag hade fått vara med när det festades loss efteråt. Lite bilder finns det förstås. Men jag hade ännu inte, förrän idag, sett rörliga bilder.

Vad jag förstår så filmades det. Och vad jag vidare förstår, så gömdes videon. Den föll sedan i glömska - vilket var meningen med gömmandet. Det är nämligen så att när Bloggforum 2.0 ägde rum så förväntades bloggexplosionen strax äga rum, och om denna video kom på drift antogs det att detta skulle ha en hämmande effekt på nämnda explosion.

Nu finns bloggen i var mans mun, så jag antar att det är riskfritt att visa videon. Den mailades till mig av en anonym avsändare, med en liten medföljande text som förklarade att på videon medverkar två av blogosfärens mest kända bloggare, men att jag inte fick avslöja deras namn pga skämmis-faktorn. Som tur är för dessa två, så är videon rätt grynig.

"På trappan utanför Bloggforum 2.0".

Forntidsnytt

Det här var rätt skönt tycker jag. Jag hittade till Mårdenskolan i Örkelljunga. Eleverna i klass 3 har på nätet gjort ett litet projekt som heter Forntidsnytt. Det är nyheter(!) från stenåldern. Så här kan det låta i avdelningen modenytt:

Modet i smycken har ändrats. Nu är det modernt med bärnstenshalsband. Man kan också ha lerpärlor till halsband. Det har blivit modernt med upphöjda tofsar. Oftast är tofsarna gjorda av renskinn. Man kan också rulla upp håret på ben. Det har också blivit modernt med benpärlor i luggen.

Jag vill också gå i klass 3 i Mårdenskolan.

Saltsediment

När jag vaknade i morse tänkte jag:

"Som ett saltsediment i min ögonvrå".

Vad tusan menas med det? Vad tänkte jag på - hade jag drömt det? Är det en bok eller filmtitel? Jag testade att Googla på meningen - nix. Jag testade att bara söka på "saltsediment", men det enda jag hittade var en
oljeborrarfirma där jag kunde läsa:

"Baker Atlas’ proprietary 3-C, 3-D Salt Proximity interactive software utilizes the full wavefield particle motion with 3-D models to accurately position the saltsediment interface point in 3-D space".

Det kan väl inte komma därifrån. Knappast. Äh, konstigt är det. Antagligen är det nåt ur någon sång eller nån dikt.

torsdag, augusti 18, 2005

Smuts i hörnen


En sak som jag ofta har frågat mig när det kommer till Electroluxdammsugaren Trilobite och dess efterapningar är: Hur tusan kommer den åt i hörnen? Det är inte livsviktigt att den frågan blir mig besvarad - meningen med livet och liknande existensiella spörsmål kommer högre upp på listan. Men lite undrar jag allt.

Prince snus

Idag såg jag, på väg in till jobbet, att det fanns ett nytt snus i Pressbyråns snusskåp. Jag bad att få kika på det. Det var Prince - ni vet, cigarettmärket.

Det var nog den snyggaste snusdosan jag har sett. Tyvärr kan jag inte visa upp den, för efter ett antal minuters resultatlöst surfande runt på
prince.se gav jag upp och ringde dem: "Nix, vi har nog inte lagt upp den ännu".

Synd, för den var jävligt snygg. Nästan så snygg att jag ville börja snusa igen. Men bara nästan.

Blogga med Word


Ja nu kan man tydligen blogga med Word, vad nu det ska vara bra för, jag vet inte. Dessutom har Bloggergänget lagt ut en survey man kan kryssa i, där det bland annat finns en fråga: "Which change would you most like to make to your blog?", och ett av alternativen är: "Add or change the number of columns in your blog", så det verkar som att det kan bli att man slipper fulkoda fram den andra kolumnen så småningom.

Sunkigt

Jag mindes just att det ska vara en blogg-öl på Hirschen den 27:e. Jag gick in på Sunkhak.se för att kolla om just nämnda krog platsar som just nämnda ord - ett sunkhak. Det gjorde Hirschen. Därinne, på Sunkhak, hittade jag en länk till något som heter Club Toxic:
Club Toxic erbjuder dig att komma och ha en hejdundrande kväll, med priser och fest som få kan slå. Under hösten kommer flera artister samt galna temafester köras med samma sköna stil som nu. Vi förnyar och förbättrar vår stil hela tiden och vill gärna veta vad DU önskar av en helkväll hos oss på Toxic.

De anordnar bland annat bikinitävlingar - sunkigt!

Några länkar

"Samborombon, en liten by förutan gata, den ligger inte långt från Rio de la Plata"

Ja jäklar - varför skrev jag så? Jo för att jag hade helt enkelt inget att skriva, men fingrarna ville det, så jag tömde skallen (gick rätt snabbt) och skrev ner den första meningen som kröp tillbaks in. Efter det kom ingenting. Sedan kom ingenting. Till slut kom det några länkar.

Frihetens vingar slog sin mäktiga slag över Stockholm år 1720, när
Johann Baptistus Homann drog sina spretiga pränt över målarduken, och åstadkom ena snygga målningar/kartor över just nämnda stad:
Stockholm 1720.
(
Historic Cities)

På bloggen
Gatochy's Blog görs intressanta bildjämförelser mellan kända och mindre kända verk. Vad sägs om den här till exempel. Bara att bläddra sig tillbaks genom månaderna.

Jag nakenbadade en del den här sommaren. Känslan är obeskrivlig och inte helt olik den som infann sig när jag sportdök första gången. Vad jag inte hade räknat med var att bli fotograferad. Jag försökte dölja ansiktet,
men vad hjälpte det.

Besiktning

Det finns ett antal saker man vill ta hand om innan besiktningsmannen gör sin översyn och fäller sin dom inför en flytt.

Till exempel vill man måla vardagsrummet. Många års hårt slitage och tavlor som har flyttats hit och dit och hyllor som har gjort dito lämnar ett månlandskap efter sig. Men med lite spackel och en målning kan man dölja sånt.

En och annan barnteckning vill man nog sätta över hålen på köksluckorna. En och annan skrapning av tejp på fönsterramarna vill man nog ta tag i. Och badkarsfronten bör nog sättas på plats, för att dölja en rätt konstig målning (!) av badkaret.

Städa vill man framför allt göra. Vädra också kanske. Dessutom skall nog det trasiga fönstret i köksdörren fixas. Presentera lägenheten i en bättre dager än den egentligen förtjänar, det är det man vill göra för besikningsmannen.

Fast detta bygger förstås på att lappen han skickade om att han kommer inte av misstag har slängts tillsammans med all reklam - som det blev för mig. Mannen ringde: "Hmmm...njaaaa...hmmm...jo detta kan bli en dyr historia". Shit!

Tänd ett ljus för John Hron

Jag brukar normalt inte haka på såna här grejor, flera har skrivit om det, men mordet på John Hron var så sällsynt vidrigt att jag fortfarande minns det, trots att 10 år har gått. Vad blev det av gärningsmännen? Kanske är de fria nu.

Genom att trycka här så har man tänt ett ljus för John Hron, vad det nu betyder. Men jag tycker att man kan gå in där; läsa lite om det - minnas.

Art Department

För oss som är bildofiler finns det otroligt mycket fint/tufft/snyggt att hämta på "Art Department". Allt från illustrationer till "hår och make up". Om jag ska rekomendera ett par saker därifrån så blir det Fiona Wylie, vars illustrationer åtminstone för mig för tankarna till Schiele. Och så Nana Rausch som skapar snyggt med pixlar.

Låt den rätte komma in

Samma rubrik -igen! Jag skrev ju om den boken för ett tag sedan, och nu såg jag att den har hamnat rätt högt upp på Google, vilket känns lite fel eftersom jag inte hade läst ut den då, och istället raljerade lite över titeln. Förhoppningsvis kanske denna post tar ut den förra. Vet inte hur det funkar.

Nu har jag emellertid läst ut den. Den är bra - skitbra! Jag klev ut i skogen igår, satte mig på en berghäll där det fanns blåbär i närheten, och läste de sista trettio sidorna. Faktiskt, att göra så förhöjde läsningen, gav den där lilla extra skjutsen; sitta där och knapra blåbär och läsa. Inget som stör.

Egentligen finns det inte mycket mer att säga, för jag är ingen bokrecensent, mer än: Läs den.

onsdag, augusti 17, 2005

Vad är det?



Ja vad är det här för någonting då? Inte särskilt svårt egentligen, eller är det det? Jag har tagit bort en del grejor från bilden. Kolla ordentligt och gissa.

Det här är det.

Lite om närvaro

Jag har ett riktigt bra luktsinne. Förmågan att känna svaga lukter är en sak jag alltid haft. Men jag skulle inte kunna jobba som parfymprovare eller något sånt, för jag är rätt dålig på att koppla det jag känner lukten av till vad det är. Har nog ett för osorterat minne. Men ibland funkar det.

Jag skulle se Morden i Midsommer i går kväll. Började titta, men var alldeles för trött. Så jag gav upp, tog en cykeltur istället. Ut i mörkret i den ganska ljumma augustikvällen. Jag for med svindlande hastighet ner för backen som markerar gränsen mellan Skogås och Trångsund.

Som jag for där nådde mig ett doftspår. Det var så svagt men ändå samtidigt väldigt påtagligt. Det var som en liten rännil genom luften, rakt in i näsan. Doften av daggvåta, nymognade äpplen på ett träd, långt borta. Plötsligt satte associationskarusellen igång.

Barndomssomrar kom tillbaks. Doften framkallade deja vuer och hågkomster från länge sedan. Jag måste ha tittat in i samma kvällsmörker och känt samma vinddrag av snabbt cyklande förut - många gånger, i barndomen. Den är länge sedan borta nu.

Det som är den stora skillnaden mellan att vara barn och att vara vuxen är närheten till marken. När jag var liten tittade jag nästan jämt ner i marken när jag gick. Aldrig rakt fram och inte rakt upp. Jag såg mina tåspetsar åka fram och tillbaks över marken. Följde markens mönster. Lärde mig marken - kände med marken. Blev ett med marken skulle man kunna säga om man vill vara högtravande.

Nu är blicken i fjärran, mot nåt mål som aldrig nås. Närvarokänslan som fanns finns inte. Jag känner ingen samhörighet med marken jag går på. Utom ibland, väldigt sällan. Som nu, nyss när jag klev ut i skogen utanför mitt fönster. En liten morgonpromenad.

Jag blev stående på en stenhäll på en höjd i skogen. Klockan 10-solen kastar korta sneda skuggor. Små skuggor for fram och tillbaks i vad som verkade vara ett slumpvist uppträdande. Jag förstod först inte vad det var.

Jag stod där och tittade. Tittade i fjärran men med blicken nedåt. Som man kan göra mot en mjölkkartong på ett frukostbord. Blicken fastnar på något som hypnotiserar ögonen till sömns. Det var långbenta spindlar jag såg. Helt planlösa. Lite uppryckt av detta spanade jag mig omkring på berghällen och på gräset runt omkring.

Humlor. Jag har nästan inte sett några humlor den här sommaren. Var har de varit? Och fjärilar. Jag såg minst tre fjärilar där jag stod. Har det varit ovanligt lite insekter den här sommaren? Alltså såna där trevliga insekter. Harkrankar har jag sett min beskärda del av i år. Och sniglar utan skal.

Det var en stund av närvaro med marken. Men sedan prasslade det i buskarna bortåt stigen. En man med hund kom. Stunden var över och jag gick hem.

Några länkar

Via Devil Doll's Journal:

Vintage drug ads


Andy Park art - Alias


Via Bibi:

Barnböcker från det tidiga Sovjet
(även via Martin Klasch)

Riktigt sopiga skivomslag


Via TackyTimes Weblog:

Vika servett

1920s Transit Posters

Tisdag natt. Nu är jag så trött i skallen att det bara går runt. Går och lägger mig.

tisdag, augusti 16, 2005

Yrsas stil

Äh, hon är ju ingen idol, det var inte det jag tänkte skriva. Jag läser henne förresten inte särskilt ofta heller, och frågan är om hon ens skriver saker som är intressanta i mina ögon - Yrsa Stenius. Vad jag ville ha fram är att jag tycker att hon skriver jäkligt bra, hon har ett bra språk. Typ så (som hon nog inte skulle skriva) skulle jag vilja kunna skriva.

Yahoo My Web

Jag testar Yahoo My Web. Det verkar funka som Furl och del.icio.us, men man "bokmärker" sidorna direkt från Yahoo Search. Det fanns en toolbar att ladda ner som man kunde "bokmärka" från, men det sket jag i. Jag signade in mig och sen sökte jag på min blogg. Under sökresultatet finns det ett "save", och det tryckte jag på.



Det kom upp en ruta där jag kunde göra en notering och skapa en mapp. Jag lade stationsvakt i en mapp som jag döpte till "Bloggar".



Då hamnade bokmärket inne i min My Web, i just Bloggar. Sedan gick jag tillbaks till Yahoo Search, och då såg det ut så här:



Rätt användbart, om man nu använder Yahoo som sökare.

Fertility goddess

"One time I got a pill timer with the birth control pill. It is a small, thin rectangular plastic box with a battery in it. Once you press the button it will sound an alarm every day at the time you pressed the button the first time to remind you it is time to take the pill. Being one to never throw things out I got the idea to take the whole thing apart and use it as a body for something or other. Well that something or other turned out to be a fertility goddess." (länk)

Jag fattar ärligt talat inte vad hon skulle ha sin gudinna till, men det är möjligt att jag läste slarvigt. Jag blev i alla fall lite inspirerad, så jag googlade på ordet fertility goddess och gjorde ett litet set på Flickr.