lördag, mars 31, 2007

Något ligger i luften

Lund: -Vi köper hellre nya.
Kalmar: -Vi vill ha tillbaks de gamla.

Två nyheter om ekonomin kring sjukvårdens kalsonger inom en och samma vecka. Finns det någon koppling?
Nana nana nanaaa..
---
Andra bloggar om: ,

Scener ur ett Skogåsskap

Orkas över sju minuters film med? Tja, om man är jätteintresserad av det hyperintressanta liv jag lever, eller av den hyperintressanta förorten Skogås, så kanske. Och p.g.a. längden kan det vara på sin plats att starta den, sedan pausa en stund och starta igen, så den hinner laddas.

Scener ur ett Skogåsskap

Hålet (eller gropen), som jag snackar om, finns på film här. Firman som bygger en lokal i filmen verkar vara den här).
---
Andra bloggar om: , ,

Min gråa teater till brorsan.

Alla fyller år just nu. Minst fyra stycken inom några veckor. Viktiga födelsedagar, 40 och 18. Såna som ska kosta - ska kosta. Men det är okej, jag är inte utfattig just nu. Men det har funnits tider då jag har varit det.

Jag minns brorsans födelsedag för några år sedan, kanske fem. Jag hade inte en spänn på fickan, men ändå var jag ju tvungen att ta med mig något. Just då rättfärdigade jag presenten för mig själv med att den åtminstone var resultatet av nåt slags skapande. Men den var ett skämt.

Jag hade ett foto på brorsan, och det skrev jag ut på jobbets skrivare. Det var en rätt dassig skrivare, och utskriften blev gråflammigt grå. Sedan skrev jag ut en slags dekor. Och väggar och draperier. Det blev en slags kubiskt formad teater, med brorsans ansikte i mitten.

Det hela fogade jag amatörmässigt ihop med kladdigt klister och tejp. Resultatet blev en ranglig grå historia. Jag hade inte ens haft vett att använda styvt papper, och den vek sig och föll ihop av minsta beröring.

Jag vill minnas att brorsan log skeptiskt när han fick den. Antagligen tog han den som ett skämt, något jag hade slängt ihop fem minuter innan jag gick hemifrån, och som inte var själva presenten. Men det var den ju, och jag tror att jag drack väldigt mycket den kvällen.
---
Andra bloggar om: , ,

fredag, mars 30, 2007

Inte blogga

Tänkte blogga.
En "lära" dök upp på jobbet.
Kan inte blogga.
:-(
---
Andra bloggar om:

Inbäddning

Jag vill prova att "bädda in" en sak från Scribd. Jag tar en grej på måfå ... "Illustrated History of Scientology".


---
Andra bloggar om:

Vad är det med folk?

Sossarna går om Alliansen, skriver Metro, och till artikeln följer en poll. Man frågar i fall man ångrar hur man röstade, och här har vi en ögonblicksbild av den:



Jamen vad är det med folk? Det var inte alls länge sedan det var val, och redan har jättemånga ångrat sig. Jamen hur tänker de ... eller tänkte, när de röstade? Var fanns pålästheten, och magkänslan?
---
Andra bloggar om:

Ljud, film och text

Ljud
Den andra av tre fredagsfräckisar var r y s l i g. Gerts fredagsfräckis.

Film
Dario Argentos Profondo Rosso (Deep Red) finns i sin helhet på Google Video. Titta på den inne hos Bibi.

Text
SVT fyller ingen funktion. Debattartikel av Gudmundson.
---
Andra bloggar om: , ,

Bilder

Här är några bilder på den kinesiska jättedraken.


---
Andra bloggar om:

Kanske "Hem"-länk?

På bloggar är det snudd på en självklarhet, eller åtminstone är det jättevanligt, att bloggens titel/logo är knappen som leder hem.

För mig är det självklart att när jag är på en permanentlänk, en post, och vill se hela bloggen, så trycker jag på titeln/logon. Men är det självklart för alla? Jag vill minnas att jag, när jag höll på att upptäcka bloggar för länge sedan, inte höll det för självklart - det lärde jag mig allteftersom.

Och när jag har suttit bredvid folk som har surfat och jag har visat in dem på nån kul post på nån blogg, så har de inte verkat veta var de skulle ta vägen sen (alternativt blivit så avskräckta att de inte ville gå djupare).

Jag har tänkt på det där. Jag har funderat över om en "Hem"-länk inte vore på sin plats ändå. Särskilt nu i dessa Twingly-tider, när det kommer många människor "utifrån".
---
Andra bloggar om:
---
Tapefailure - vad är det för en grej egentligen?

Småkryp - illustrationer

Plum curculio Conotrachelus nenuphar


Trots att jag är allt annat än en vän till småkryp, vill jag ändå pusha för en grej. Det är "1952 Yearbook of Agriculture Pest Illustrations" (från United States Department of Agriculture), och årtalet borgar naturligtvis för att det är fina illustrationer.

***
Den här saken dök upp när jag lade in insektsbilden.


Det verkar som om de håller någon slags koll ändå. Jag började tro att mitt förvaringsutrymme var oändligt. Men åtminstone har jag en bit kvar innan det blir fullt.
---
Andra bloggar om: ,
---
(Hittade illustrationerna via The Cartoonist)

torsdag, mars 29, 2007

22:09

Jag ska lägga mig. Klockan är inte särskilt mycket, men alla andra har gjort det.

Lampan i taket sade nyss "poff", och nu sitter jag i ett mörklagt rum.

Borde raka mig. Men rapsoljan är slut och hyvlarna slitna. Förresten borde jag bada också.

Förresten borde jag göra något också, och inte bara jobba och blogga.
---
Andra bloggar om:

Rom 2.0

  • Attila the Hun has his own MySpace page. Nobody ever rejects his "invite a friend" emails.
  • But at least Caesar's "Et tu Brute?" comment is available as a free ringtone download.
  • "Naked Cleopatra" is the top search term on Google.
Mer här.
(via)
---
Andra bloggar om:

Övertygad

Expressen Kärlek & Sex:
Berit:
Jag har försökt få min särbo att förstå att jag inte accepterar hans besök på sexsajterna ... Bla bla bla.

Katerina Janouch:
Bla bla bla ... Och då tycker jag att han ska få det och du ska söka dig nånstans där du blir mer uppskattad, för det är jag övertygad om att du är värd!

Jaja. Jag är anhängare av att man alltid ska kasta uppmuntrande ord omkring sig. Men ändå - hur kan Katerina vara övertygad om att Berit är värd uppskattning? Hon kan inte vara det, försåvitt Katerina kan veta, så kan Berit vara en riktigt ond människa som inte är värd ett ruttet lingon. Troligen är hon det, men det kan inte Katerina veta. Framför allt kan hon inte vara övertygad.
---
Andra bloggar om:

Det okända elevhemmet

Om fångarna på Guantanamo inte läser religösa böcker, så är det "Harry Potter" de vill försjunka i.
(DN)

Kanske fantiserar de om att de har blivit sorterade till ett hemligt, alldeles eget elevhem. Och att de någon gång ska få tag på en flyttnyckel.


---
Andra bloggar om: ,

Google-check

Förra gången var första gången jag skulle lösa in en Google-check. Glad i hågen (till att börja med) knatade jag fram och tillbaks mellan bankerna på söder.

-Nix!
-Va!?
-Nix!
-Va?!
-Glöm!
-Va!?

De tog inte checken på allvar, ingen av bankerna gjorde det. "Kalle Anka-check" och liknande fick jag höra. Till slut tog jag mig ut till min egen bank, som ligger i Högdalen, och där fick jag växla in den.

Man tycker ju att namnet Google borde mötas med respekt, men icke. Rådet till alla, och till mig själv, är att man låter pengarna gå in på sitt konto. På det viset slipper man en jättestor växlingsavgift också. Jag trodde jag hade gjort så, men häromdagen kom en ny check.

Till de som undrar om det blir några pengar kan jag tala om att Googlepengarna är korvören, åtminstone för just den här bloggaren.
---
Andra bloggar om: ,

onsdag, mars 28, 2007

Snygg grej

Min dotter gjorde en korsett av LP-skivor. Snyggt, tycker jag.
---
Andra bloggar om: , ,

Mauro Scocco på YouTube

Mauro Scocco har en egen kanal på YouTube. Hittills finns där 22 videor. Här är en gammal goding: "Natt Efter Natt".


---
Andra bloggar om: , ,

Veva - Klipp, Veva - Klipp

Jag vet inte vad det är med mig och förhudar, men jag tycks ha bloggat om dem en hel del gånger. Och nu är det dags igen, tydligen, för i dagens DN finns det artikel om att man borde omskära (mest afrikanska) män, för att på så sätt minska HIV-spridningen. Det låter bra i teorin, men den svenska hiv-experten Lars Olof Kallings säger:
[..] det kan vara svårt att praktiskt tillämpa WHO:s nya riktlinjer [..] Dessutom handlar det här om länder med knappa sjukvårdsresurser redan i dag. Varifrån ska man ta den medicinska personal som ska utföra dessa ingrepp?

Men här kommer jag till hjälp. Det behövs ingen utbildad personal. Det behövs bara någon som är villig att hålla i veven på fiskhuvud-avhuggaren som beskrivs i patent nr: 4084293.


---
Andra bloggar om:

Promenad i värmen

Strax efter etnografiska
i backen ner till sjön
Jag svär på att jag kände doften då
av pissmyror och värme

Och en bit därifrån
i viken nedan residenset
Där låg en gammal lastpall sjunken
och hela syntes genom ytan

---
Andra bloggar om: , , ,

Kobra om skägg

Det står om cirkustjejen och skäggiga damen Jennifer Miller i DN. Om man vill se henne som rörlig bild också, så var hon faktiskt med i Kobra häromdagen.
---
Andra bloggar om:

Gamla annonser

Några fina gamla annonser bara.


---
Andra bloggar om: ,

Harlequin

Harlequin vill ersätta modeller med "riktiga män". De vill att de nya omslagsmännen ska vara "sexiga, känsliga, vackra och vältränade".
Faktiskt, jag har aldrig sett någon läsa en Harlequin-bok, och jag faktiskt aldrig sett en sån bok ligga på någons nattduksbord. Ändå såldes det 131 miljoner såna förra året.
Antagligen är det en smyggrej, en sån som ligger gömd på samma ställe som massageapparaten och tjuvrökarcigaretterna, och som plockas fram i hemlighet.

Men Harlequin har inte alltid varit fula som exemplet ovan, eller som de ser ut i kioskhyllorna. Det har funnits lite skön barn och ungdomsbok-kvalitet på omslagen. Men det var förr.


---
Andra bloggar om:

ComHem tar betalt för att snacka

Skulle just ringa till ComHem och snacka om en räkning. Gick in på hemsidan för att kolla upp telefonnumret.



Va?! Är det vanligt att företag tar betalt för att snacka med sina kunder? Det kanske det är ... men det luktar lite illa, tycker jag.
---
Andra bloggar om:

tisdag, mars 27, 2007

Surabaya Johhny

Eftersom jag heter Johnny har jag då och då fått tåla att bli kallad Surabaya Johhny, det har säkert alla Johnnyar. Men vad fan är Surabaya för ett ställe egentligen? Jag tog reda på det. Det är den näst största staden i Indonesien.

Jag var förresten på den här konserten (eller åtminstone en av dem, eftersom det var flera):


---
Andra bloggar om: ,

Arketyper på dårhuset

Jag vet inte om det heter stereotyper eller arketyper, men de finns där. Jag tänker på hur Persson beskrev Reinfeldt i dokumentären:
Det finns inget personligt hos den mannen [..] Lundgren gick att ta på, var personlig. Med Fredrik Reinfeldt är det noll i det avseendet.

De finns där - i dagrummet på dårhuset. De är arketyper (eller stereotyper), och man ser dem i filmer. Hjälten hamnar (för det mesta helt oförtjänt) på dårhus. Han blir fastspänd och drogad. När han kvicknar till och lugnar ner sig får han gå till dagrummet.

Där finns de, alla typerna. Alltid samma i alla filmer. Den vilde, han som alltid hoppar omkring och tjattrar. Gamlingen som frågar efter sin mamma. Den store hotfulle. Det finns många.

Och så finns där alltid typen som sitter på en stol. Lealös och med tom stirrande blick. Munnen lite halvöppen. Verkar helt borta. All personlighet är bortbränd av el-chocker eller medicinering. Det är Reinfeldt.

Men Persson finns där också, men oftast inte i de "allvarliga" filmerna, utan mer i komedier (och i skämtteckningar). Han är den som tror han är Napoleon.

För att vara rättvis mot Reinfeldt och Perssson ska jag väl lägga till att även jag finns där - jag kommer bara inte på vem i galleriet jag är. Kanske är jag han som hjälten sätter sitt hopp om räddning till. Han som verkar helt normal, men som när det gäller, tyvärr visar sig vara en galning han med.
---
Andra bloggar om:

Promenad den 27:e mars

Efter 5 minuter börjar jag fundera över om inte promenader är som massage för hjärnan. Det är som att massera över en muskelknut i nacken ungefär. Det blir fritt flöde.

Kaknästornet snett till vänster framför mig. Nyutväxta grenar piskar mot min bara underarm, till höger om mig. Vinden rakt framför. Solen bakifrån. En doft av svamp från fältet bredvid sjöhistoriska.

"...Ner till vattnet. Ner till vattnet!".
"... Å den e ju så mäktig och ..".

Jag försöker snappa samtal från dem jag passerar, men det blir bara några ord som jag snart glömmer. Två gamla, vithåriga bögar. Man med svart hund. Stadsmammor med trehjuliga barnvagnar och smådöttrar klädda som på förtiotalet. Jag passerar fort förbi.

Jag har bäst luktsinne av alla jag känner, och kanske är det bara jag som känner doften av tinande vass. Egentligen är det inte vassen som luktar, utan gjyttjan kring dess rötter, nu blottade sen vattnet sjunkit undan.

Svett rinner längs ryggen.
Kaffesugen.
Inte ett dugg andfådd.
---
Andra bloggar om:

Fint pris

I GP:s "Nyhetskollen" kan man testa sig själv om man har pejl på nyhetsläget. Fina priser utlovas tydligen. Vågar inte tävla, för om jag skulle vinna - var i helvete skulle jag placera den - i badkaret?


---
Andra bloggar om: ,

Polygynandri

I en intervju säger Fredrick Federley (c):
Om jag vill gifta mig med två killar eller en kille och en tjej. Man ska inte bry sig så mycket om vad folk gör, så länge de inte skadar sig själva eller andra.
Wikipedia har en grej om det där, och det Fredrik F beskriver kallas: Polygynandri. Eftersom jag är bildmänniska snarare än en som fördjupar mig i textmassor, kör jag en bild-googling på det ordet:



Tja ... det kanske funkar för honom.
---
Andra bloggar om: ,

Tuff lust

Apropå Eldkvarn - Svart Blogg så såg jag därinne att man kunde lyssna på några gamla låtar inne på deras MySpace, bland andra "Du kan inte fånga mig" och "Skrik som ett barn". Båda från skivan "Tuff lust".

Jag vet inte om den skivan är underskattad och förbisedd, men det känns så. Om den nu är det är det oförtjänt, för den skivan har faktiskt en massa känsla. Jag minns det nu.
---
Andra bloggar om:

En morgontanke

Det sägs ju att det är utvecklande för en människa när hon tar ett steg längre, utmanar sin kapacitet liksom. Så är det säkert också, men jag tänkte nyss på en annan grej. Jag tror att det mest utvecklande är när man gör saker som strider mot ens natur.

När man gör nåt som är oväntat - inte bara för omgivningen, utan även för sig själv. När man gör något väldigt otypiskt. Jag ska försöka behålla den tanken en stund. Inte för att jag vet någon situation när jag kan testa den, men för att jag känner på mig att jag hela tiden gör saker, och beter mig, som man väntar sig av mig - och som jag själv väntar mig av mig.

"Jag har inte varit mig själv idag", heter det ju, men det är inte säkert att det är en dålig grej. Och det heter ju: "Var bara dig själv", men det är inte säkert att det alltid är så utvecklande - för sig själv är man ju automatiskt. Sen kan man ju fundera över vad utveckling är.
---
Andra bloggar om:

måndag, mars 26, 2007

Tvålen

Göran Persson i sista avsnittet av tv-dokumentären: "Han beskriver Fredrik Reinfeldt som en tvål, som det inte går att få tag i".

Jamen vadå .. han kanske gillar att vara en tvål.


---
Andra bloggar om: , ,

Slöja på IKEA

En hijab (eller niqab) är en slags slöja som vissa muslimska grupper bär. Om man råkar tillhöra en sådan grupp, och samtidigt råkar jobba på IKEA, kan man bära IKEA-hijaben. Så här står det i The Hijab Shops pressrelease:
The challenge for the team was to create a hijab that had the IKEA branding; that was easy to put on without the need for pins - so avoiding any health and safety hazards; and that was something employees would feel comfortable wearing in a working environment, whether in the showroom or in the warehouse. It also had to be compact, without excess material flowing around, and meanwhile sticking to Islamic requirements.


---
Andra bloggar om:

HÚRIN

Eldest son of Galdor, and Lord of Dor-lómin after him. He was captured by Morgoth at the Nirnaeth Arnoediad, and he and his kin were cursed by the Dark Lord. After the death of his son Túrin, Morgoth released him from bondage.

Och det är kanske detta vi ser på bilden här.



Det kommer ju som bekant "en ny Sagan om ringen-bok". Nja, inte riktigt, utan ännu en sammanställning som sonen Tolkien har gjort av sin pappas gamla papper, typ Silmarillion kanske.

Jag är inte så intresserad längre, men om jag ännu vore ung hade jag kanske uppskattat dessa snabblänkar, så jag sluppe leta:

Húrin (Wikipedia).
Húrin (The Encyclopedia of Arda).
The Children of Húrin (SFBOK.se).
---
Andra bloggar om: ,

Timothy Dalton och Patrick Stewart - Lika som bär

Timothy Dalton är ju James Bond, som han såg ut före de två senaste Bondarna. Patrick Stewart är ju naturligtvis Captain Picard (eller Professor Charles Xavier, om man är mer bekant med X-Men). Har ni tänkt på vad lika varandra de två är? De kunde vara nära släkt, bröder kanske.


---
Andra bloggar om: ,

söndag, mars 25, 2007

Bloggbilder i Picasa

För en eller ett par veckor sedan läste jag mig till att de bilder man har postat i sin Bloggerblogg (sedan december), hamnar i ens Picasa. Jag tyckte att detta verkade skithäftigt. Men hur jag än letade så hittade jag inget sånt album.

Nu, för en stund sedan, kom jag på: Fan om jag ändrar språkinställningarna till engelska ... Jag gjorde så. Sedär! Just det jag ville skulle hända hände. Jag fick ett sånt album. Tyvärr kan jag inte visa det, eftersom det inte är ett "public Album". Men nu vet ni hur ni ska göra i alla fall.
---
Andra bloggar om: ,

Vad hände med ekot?

Vad hände med ekot? Det försvann någon gång i slutet på sextiotalet, verkar det som. Eller också är jag felinformerad. Låtar med ordentligt eko är alltid tusen gånger mer suggestiva än låtar utan.

Lesley Gore - You Don't Own Me
---
Andra bloggar om: ,

Feminisering

Med anledning av att Mariestads kommun vill ha "Fru Gårman" istället för "Herr Gårman" (Här går man) har Beta Alfa lagt in en bild på några möjliga feminiseringar av vägmärken:



Först tänker jag: Jamen man kan ju faktiskt göra om alla vägmärken till kvinnovarianter (om man skulle vilja det). Men sen slår det mig : Hur tusan ska man göra med den här stiliserade snoppen - utan att själva informationen går förlorad?


---
Andra bloggar om:

En gammal reklambild



Typisk gammal reklam från femtiotalet (hittade den här). En snygg och lockande bild. Informativ. Men det är några detaljer ur bilden jag undrar över.

Varför sitter mamma på en stol? Eller om det är en pall med en dyna, eller nåt. Vem tusan sitter och stryker? Det måste ju vara väldigt opraktiskt.







Mamma stryker. Verkar vara ett väldigt modernt strykjärn, för att vara från femtiotalet, eftersom det är sladdlöst. Är det ett sånt där strykjärn man sätter i en slags värmeladdare, och sen stryker medan det är varmt? Men den ser ju alldeles för graciös ut för att vara en sån. Eller är det så att sladden helt enkelt inte syns på bilden?

Pappa röker pipa. Det gör femtiotalspappor ofta. Men vad tusan är det för en pipa? Den ser inte speciellt klassisk ut. Ser mer ut som nån slags crackpipa - eller en tuta man lockar änder med.





Det här är ingen gåta eller nåt som jag kommer med, utan bara några små undringar.
---
Andra bloggar om: , , , , , , ,

lördag, mars 24, 2007

Artikel - Inte artikel

Här bredvid ser vi en artikel om Linda Skugges kejsarsnitt (Expressen). Men hur mycket artikel är det egentligen? Det är en hel del tomrum. En hel del bild. En hel del rubrik och ingress. För att inte tala reklamen ... och för att inte tala om informationen om vem som har skrivit artikeln. Sedan har vi lite nytto, såsom datum och textstorlek och sånt. Jag roade mig med att kolla upp förhållandet mellan själva artikeln, och det som inte är själva artikeln, i utrymmet den har tilldelats. Så här blev det.


---
Andra bloggar om: ,

Vår tids Da Vinci?

Inte mycket att säga om Nackabon, författarinnan, tv-programledaren och pilgrimsvandraren Agneta Sjödin egentligen. Däremot blir jag fundersam över en kommentar under artikeln:
Hur kan hon vara en sån stjärna men ändå så jordnära och i kontakt med naturen? Hon är verkligen speciell, kanske man kan säga vår tids Leonardo Da Vinci.
/I love you Agneta

Agneta Sjödin är säkert en jättefin människa (jamen det är klart att hon är - hon är ju på tv), men är inte "vår tids Leonardo Da Vinci" lite att ta i? Tja ... kanske inte.
---
Andra bloggar om: ,

fredag, mars 23, 2007

Domedagsångest

Vad sägs om en riktigt ångestskapande film, nu inför helgen, det kunde väl sitta fint? Det är en BBC3-film, på hela 55 minuter, som handlar om "den sista dagen" - fem olika versioner av den. Det är (mega) Tsunami, Komet, (super) Vulkan, Virus och ett hemgjort svart hål. Ångest är bara förnamnet.


(via haha)
---
Andra bloggar om: , ,

Barfota

Jag reste mig upp ur stolen.
Utan skor.
Gick in i foajen.
Satte mig på en stol bredvid garderoben.
Tog av mig strumporna och stoppade dem i fickan.

Sedan gick jag barfota omkring på Berwaldhallens blåa, mjuka, svala matta. Fram och tillbaks. Jag funderade ifall många före mig hade gjort så. Säkert inte många, tänkte jag. Fram och tillbaks. Fram och tillbaks.

Gick in på handikapptoaletten.
Kaklet var kallt mot fötterna.
Gjorde det jag skulle.
Gick ut på mattan igen.

Jag kom att minnas hur det känns om somrarna. Man går omkring, barfota, på gräset på Eriksdalsbadet. Gräset känns svalt, men när man kliver in i duschrummen känns kaklet kallt mot fötterna.
---
Andra bloggar om: ,

Det handlar om heder

Tja, det är möjligt att just det här platsar som kränkning.



Men tänk vilken inflation det har gått i det ordet. Alla är kränkta nu för tiden. Jag tog en titt in på Nyhetsportalen, och sökte på ordet kränkt. Mycket kränkning blev det. Men vad fan betyder ordet egentligen? Jag tittade i nationalencyklopedin och läste (förkortat):

"Behandla (ngn) nedsättande genom att angripa den personliga hedern i ord el. genom handling"
Det handlar alltså om heder, kort sagt. Jag kommer att tänka på att trots allt snack från politiker och myndigheter, om att vi måste förhindra och begränsa hedersrelaterade saker (brott, mord) hos invandrarna, så håller vi på att glida in i en alldeles egen hederskultur. Det är illa, om man frågar mig.
---
Andra bloggar om: ,
---
HIST.: sedan yngre fornsvensk tid; fornsv. kränkia 'försvaga; skända; överträda'; av lågty. krenken 'försvaga'
(NE.se)

En liten minnesgubbe (eller gumma)

Via trollhare hittar jag till en artikel i Ölandsposten, som handlar om de stridigheter som kan komma mellan släktingar när någon dör, och denne någon har gift om sig. Familjekonstellationerna nu för tiden kan ju vara krångliga; Med vem ska man vila, liksom.

Jag har en idé som känns både modern, ursprunglig och samtidigt lite ball. Minns ni Gladiator? Det var ett bra tag sedan jag såg den, men jag har för mig att han tillbad sin döda familj genom att tala till små dockor som föreställde dem.

Min idé var först att man skulle ta min aska och blanda den i en lera, och sedan forma en liten staty, byst eller dödsmask av den. Sedan kunde den hänga/stå någonstans, och de sörjande kunde glo på den då och då. Jag ändrar nu den idén till dockor.

Gör samma lerklump som ovan, men dela upp klumpen till det antal som det finns sörjande. Sedan kan alla göra varsin liten lergubbe, alternativt låta den händigaste göra alla. Sedan har man sin lilla privata del av den döde, som man kan plocka fram och snacka med när det känns tungt.


Gubbarna kan se olika ut beroende på hur man vill minnas den döde.
---
Andra bloggar om: , ,

Lite sådär

En sak som är lite sådär med mitt jobb är när växeln kopplar såna samtal till mig, som egentligen ska gå till biljettkassan. Ungefär så här brukar det låta.

-Hej. Jag undrar över (nåt om biljetter) prata, prata, prata.
-Ursäkta jag har ..
-Prata, prata, prata (om biljetter).
-Ursäkta. Du är hos vakten nu, och jag kan inte hjälpa dig med biljettfrågor.
-På så vis.
-Jo, så är det. Du får ringa biljettkassan istället.
-Men kan inte du (nåt om biljetter)? Prata, prata, prata.
-Tyvärr så ..
-Prata, prata, prata.
-Ursäkta! Ursssssäkta. Du får ringa biljetkassan, som jag sa.
-Jamen. Prata, prata, prata.

Och så kan det fortsätta en bra stund. Hur mycket man än frågar mig om något som jag uppenbarligen inte kan, kan jag inte mer om det för det. Men folk ger sig inte, och sånt är lite sådär.
---
Andra bloggar om:

Puh!

Puh! Nyss gick jag verkligen emot min natur, och sket i att posta en post jag verkligen inte gillade. Ni anar inte hur många såna det har blivit genom åren. Men nu höll jag mig. Duktigt!
---
Andra bloggar om:

Noooo!

Tro det eller ej, men att säga "Noooo!" i slowmotion, är något av det roligaste jag vet. Här har någon samlat på sig klipp ur en massa filmer där det sägs "Nooo!". Tyvärr inte i slowmotion, de flesta, men ändå.

Det rätta sättet att säga "Noooo!" i slowmotion på är när man samtidigt rör sig i slowmotion. Uttalet ska vara: "Noooouuuuooo!".
----
Andra bloggar om: , ,

Bloggträffar

Bloggträffbloggen har börjat leva sitt eget liv. Jag gick in där nyss, och där fanns två aktuella träffar. Den ena inträffar den 19:e april, och det är antagligen den sista chansen som ges att träffa den oefterlikneliga Anna Toss innan hon ger sig ut på sin resa. Den andra är en träff för matbloggare (och de som vill). Den 27:e eller 28:e mars inträffar den.
---
Andra bloggar om:

Dålig kvalitet

Nya Harry Potter trycks på miljövänligt papper. Ja det är väl bra, antar jag. Vilket papper som helst är egentligen bättre än det som är nu. Min dotter har köpt böckerna sedan Harry kom, och även om intresset inte längre (med ålderns rätt kanske) är på samma topp, så är det kul med en hel boksamling.

Dessvärre börjar böckerna falla sönder mer och mer, och man fattar att de är av riktigt dålig kvalitet. Man skulle kunna tro att de har valt denna sopiga kvalitet för att de har haft bråttom att pumpa ut så många som möjligt på samma gång, men varför är då hennes engelska upplagor av bättre sort?

Jag tycker det är sorgligt med böcker som faller sönder. Så var det sällan förr. Till och med billighetspockets från förr var av bättre kvalitet än vad inbundna Potterböcker är nu.
---
Andra bloggar om: ,

torsdag, mars 22, 2007

Grisen uppskjuten

Det var ett tag sedan jag använde Jumpcut (som funkar lite som en Windows Movie Maker fast på nätet). Så jag samlade på mig några bilder och gjorde ett litet bildspel.


---
Andra bloggar om: ,

Ur form

Gaser.
Rapar svavel.
Diarré.

Allt detta i flera, flera dagar.
Har jag cancer?
Ska jag dö nu?

---
Andra bloggar om:

Ett rysligt ord

Jag har aldrig gillat ordet Gubbslem. Och nu när jag läser om Tantslem märker jag att jag inte gillar det ordet heller. Det låter ... rysligt, helt enkelt. Jag gick in på Skoldatanätet och översatte Tant respektive Slem till engelska: Aunt och Phlegm. Fy.

-Får det lov att vara lite Auntphlegm?
-Nja ..


---
Andra bloggar om: ,

Ser den ut så här?

Tro det eller ej, jag har suttit i en halvtimme och försökt föreställa mig hur en sexställning kallad "Öresundsbron" skulle kunna se ut. Jag lyckades inte. Var inne på Mamas hemsida och kollade om man kunde se annonsen där, men icke.

Kanske liknar den "The Booty Bridge", som finns att läsa om inne på en annan (antagligen lika fjantig) tidning: Cosmopolitan, fast det kanske måste vara en sorts gruppsexställning för att man ska få en bild. Nåt sånt här:


---
Andra bloggar om: ,
---
Update: Kris kommer med lösningen.

onsdag, mars 21, 2007

A Hard Day's Night of the Living Dead

En mashup så klockren att jag önskar att jag hade haft fantasi nog att göra den själv.


(Via Hugo Strikes Back!)
---
Andra bloggar om: ,

Bloggbok

Karolina Lassbo , Svartblogg, Hemliga Pappan, Tjuvlyssnat, Bodil Malmsten och säkert fler än jag kommer på just nu - vad har de gemensamt? Jo, de har gjort, eller är på väg att göra sina bloggar till böcker.

Det skulle jag också kunna göra, för det finns förvisso en hel del text att ta av. I och för sig skulle jag få vara min egen förläggare, och datorns inbyggda språkpolis skulle nog få spel både en och två gånger. Men det skulle gå.

Men varför? Varför vill man göra bok av ........................ Nä, nu tänker jag efter. Mitt resonemang håller inte riktigt. Det är klart att vissa bloggar skulle lämpa sig i tryck. Bara inte just min.

För mig är bloggposter färskvara. Det jag skrev för en vecka sedan har jag redan glömt. Det är ju det som är styrkan i bloggandet - att få ur sig något. Det skulle kännas fel att då stoppa in det någonstans igen. Lite som att spy och sen äta spyan.
---
Andra bloggar om: ,
---

Varför olika

Google äger ju både Google Video och YouTube. Men videospelarna på dessa ställen funkar olika.



På Google Video kan man hoppa direkt till stället man vill se, men på YouTube måste man vänta medan videon laddas dit. Varför denna skillnad? Google Video-grejen är ju överlägsen, så varför inte föra över det till YouTube?
---
Andra bloggar om: , ,

Tandpetarfisken - så gör den

I artikeln om han som simmar längs Amazonas (vilket inte Hell-man köper) säger simmaren: "Jag kissar aldrig rakt ut i vattnet, utan i min våtdräkt". Anledningen till det är att han är rädd för tandpetarfisken.



Wikipedia har ingen svensk artikel om tandpetarfisken (Vandellia cirrhosa), men väl på engelska. En slarvig översättning blir nåt sånt här:
Den simmar upp i anus, vagina eller penis. Detta för att den dras till urin och blod. Väl därinne simmar den upp och in i urinröret, sträcker på sig (erects its spine) och börjar livnära sig på blod och vävnad. Sedan är den nästan omöjlig att ta bort utan operation.

Däremot är det en myt att den kan hoppa upp i pitten på någon som står och kissar:
A well circulated myth is that the candirú is capable of swimming up the stream of urine in mid-air to a victim standing on shore or a boat, however this is physically impossible. This is because the maximum swimming velocity of the fish is opposed by the downward velocity of the urine stream, and the further impossible act of the 5-14mm wide fish maintaining position and thrust within a 2-7mm wide column of fluid

---
Andra bloggar om: