tisdag, april 06, 2010

Ett rör-genom-cementmur-hål

På nåt vis har väl luften gått ur hålserien (se alla länkar nedan) vid det här laget. På nåt vis känns det som att jag har plåtat alla hål som går att plåta. Nå, naturligtvis har jag inte det, men visst börjar hålens innandömen se ganska likartade ut.

Ändå fortsätter jag tappert. Nån gång bjuds jag (och i förlängningen DU) kanske på en överaskning. Hoppas det i alla fall. Okej, detta hål fotade jag in i igår. Det är ett oansenligt hål som sitter på (och i) en cementvägg.



Troligen är hålet en slags dränering från skogen bakom muren. När jag var där porlade det vatten därur. Kollar man lite närmare så ser man att det har slemmat till sig runt och under hålet; bildat kalk, som vid en simbassäng eller i en grotta.



Sen in med kamerans framstycke då, och bränna av en blixt. Hålet/röret böjer sig därinne. Detta var förvisso lite förvånande. Jag hade antagit att det var ett hål bara, ett hål genom cementen liksom. Istället verkar det vara ett ingjutet plaströr.



Jag efterlyste ju överaskningar högre upp i texten. Detta hål bjöd faktiskt på en överaskning (förutom den ospännande böjen inuti röret): Spindlar. Som tur var såg jag dem inte vid fototillfället, utan senare i datorn. Hade jag sett dem live hade jag ryggat bakåt i chock och avsky, och möjligen tappat kameran. Ja, jag är lite spindelrädd.



Hålserien: Stuprör, Kyrka, Skogås-hus, Bodar och träd, Pissoir, Dikesrör, Under bro-hus, Riddarholmskyrkan, Skogåsbunker, Två kvällshål, Ännu ett kyrkohål, Ett par hål i det fina vädret, Klarakyrkan revisited, Ett trädhål, Tankhål, Ett förvinterhål, Ett hål-hål, Ett rörhål, Ett brunnshål, Tråk-kyrkohål, Ett snöigt trädhål, Åter till Oscars, Blandade hål, Stughål och väggspricka, Ett toaletthål, Låthål, Hus-hål, Ett anti-råtthål
---
Läs även andra bloggares åsikter om

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är förvisso likartade hål, men ditt idoga fotograferande av dem är ju sällsynt idog. Bara det har sitt egenvärde, så;
Shoot man, shoot!

stationsvakt@gmail.com sa...

paljettenq: Det ska jag. :-)

Anonym sa...

Kanske som när jag i fjor somras lyckades flyga rakt igenom ett husvalvs(hål) med en Belt CR helikopter.Roande men kanske inte uppskattat av de närvarande i detta husvalv för stunden !?.Nåja, lite spänning i livet kan väl inte skada !?. :)

Belt CR Helli

Belt CR Helli Engine

Ursäkta den skitiga brevlådeluckan.Såg betydligt värre ut i denna fotovinkel.Hur kan jag ha missat den !?.

Pelle

stationsvakt@gmail.com sa...

Pelle: Det var en rejäl helikopter. Hoppas den inte gick sönder alltför mycket.

Anonym sa...

Spännande ändå och kul ideé med hålserien!

stationsvakt@gmail.com sa...

Jenny: Det är kul att ha ett projekt. Men ibland är det svårt.