fredag, augusti 31, 2007

Jag ser då ingen likhet

Andra bloggar om: , , ,
---
I samband med flaggbränningen i Pakistan bränner de tydligen en docka föreställande Reinfeldt också. Men är det Reinfeldt? Jag ser då inte många likheter.

Lahore, Pakistan - de färgblindas stad

Andra bloggar om: , , ,
---
Texten under artikelns bild: Demonstranter i Lahore, Pakistan, brände i dag den svenska flaggan under en protest mot publiceringen av Muhammedbilden.



(Men det kanske är Norrland de vill åt?)

Näru, den stilen väljer jag icke

Andra bloggar om: , ,
---
Minns ni hur det var i skolan? Jag minns lite. Jag minns rollen jag ofelbart föll in i, hur gärna jag än ville byta. Hur rollen var? Tja .. som min blogg kanske. Jag minns att jag alltid kände att jag hade "vuxit" under sommarloven, "utvecklats." Och ...

... när jag kom tillbaks till plugget skulle jag ha en ny stil. Ny och bättre. Inte samma gamla roll. Men som jag sade - man har tydligen den stil man har. Annars, om man nu kunde välja, så finns det ju en del stilar att välja på. Här är en stil jag inte skulle välja.

Skärmvägg av "alger"

Andra bloggar om: , , , ,
---
Det jättelika spindelnätet fick mig att än en gång fundera över min rumsavdelare. Jag sover i vardagsrummet, och har gjort en liten sovdel därinne genom att ställa en riktigt stor och bred bokhylla, fylld med böcker, som en vägg bredvid sängen.

Det hela är ett väldigt klunsigt arrangemang. Jag skulle behöver något tunnare, någon form av skärmvägg. Jag har varit inne på olika lösningar, men spindelnätet fick mig att fundera i andra banor.

Det finns nämligen ett system som liknar spindelnätet. Det består av algliknande element (det heter algue) som man sätter ihop. Av dessa skulle man kunna göra en slags skärmvägg. Det kostar tydligen $200.00 för ett 50-pack, och det är lite saftigt. Men idén är bra, och man skulle säkert kunna konstruera något eget liknande. Bara man tänker till lite.

Fredagslänkar: TV, Biorythm och Hovleverantörer

Andra bloggar om: , ,
---

Älskade dumburk är en blogg fler borde upptäcka. Titeln antyder vad posterna handlar om, och de är alltid läsvärda.
Och ibland sevärda också: Barnprogramfrossa.


Min biorythm berättar att jag inte har någon riktig höjdardag idag. Men idag är ingenting mot om en vecka - då är jag under isen på samtliga staplar.
Hur ser din biorythm ut idag.


Om man upptäckte att någon ur kungafamiljen läste ens blogg - skulle man då kunna kalla sig kunglig hovleverantör? Nix, endast "företag som säljer varor eller tjänster till kungahuset kan ansöka om att bli Kunglig Hovleverantör om företaget är registrerat i Sverige och leveranserna har pågått länge och är regelbundna."

Gustaf VI Adolf hade fler än 1000 hovleverantörer. Vår egen kung håller sig på endast 130, varav en är en strumpfabrik.
Mer intressant finns att läsa på Sveriges Hovleverantörer.

Innan balkongerna kommer på plats

Andra bloggar om: , , ,
---
Jag var en stund på Hornsgatan igår. Fotade lite när jag ändå hade kameran med mig. Den funkade sådär halvbra; fick slå på den för att den skulle vakna. Hälften av bilderna får störningar, men den nedan blev någorlunda störningsfri.

Jag är något av en balkongfetischist, så när jag såg att de höll på att förbereda för balkonguppsättning på en fasad plåtade jag det. Nästan hundra procent av bilderna jag tar hamnar i en sällan besökt mapp i datorn, men den här gillade jag så mycket att jag slänger upp den här.


Ett vedertaget ord



Andra bloggar om: , , , ,
---
Nån mer än jag som har märkt att ordet "psykrymling" har blivit det verdertagna ordet? Så fort nån rymmer (eller kommer tillbaks) från rättspsyk är han en sån. Vad menar de? Är han en psykiskt sjuk rymling, eller är han en rymling från ett psyk? Är någon som rymmer från ett fängelse en fångrymling?

torsdag, augusti 30, 2007

I ett rum, på en stol

Andra bloggar om: , , , ,
---
Funderade just över en grej.

Låt säga att man tittar in i ett litet rum i ett okänt hus. Dörren till rummet är låst. Du bryter upp dörren. Därinne, fastbunden på en stol och med munkavle, sitter en man. Han är blank av svett och är orakad. Du befriar mannen från munkavlen och repen, och han utbrister:

"Åh, tack! Du räddade mig. Gosse, du kan inte gissa hur länge jag har suttit här!"

Men grejen är att jag kan gissa. Jag ser det på skäggstubben. Jag ser att han har suttit bunden vid stolen mellan ungefär två och fyra dagar. Alla män har olika typer av skäggväxt, men på ett ungefär kan jag gissa.

Okej. Du går förbi ett öde hus. Av någon anledning går du in. I ett rum, fastbunden vid en stol och försedd med munkavle, sitter en kvinna. Hon är blank av svett och hon tittar vädjande på mig. Naturligtvis befriar jag henne:

"Puh! Tackskaruhagrabben ... Trodde allri attja skulle komma härifrån. Gosse vaja har sutti länge. Kan du gissa?"

Faktiskt inte. Hon ser möjligen lite sänkt ut efter att ha suttit där, men gissa kan jag inte. Hon har ingen skäggstubb som röjer det.

Ja, det var bara det jag funderade över.

Grymt okänsligt av mig

Andra bloggar om: , , ,
---
En kvinna blev av med ena foten när hon försökte kliva på ett tåg på Stockholms Central. Hemskt, en tragedi, ruskigt. Jag känner mig som ett svin för att min första tanke var den här låten.

Jag kan finska när jag är full

Andra bloggar om: , , , , ,
---
Det finländska Bryggeriförbundet vill få yngre att dricka mindre. De har startat en kampanj som heter: "Kännissä olet ääliö" (På fyllan är du en idiot). Bilderna i kampanjen visar hur sunkigt det är att vara dyngpackad; spybilder och liknande. Märkligt nog är "Kännissä olet ääliö" just det ljudet jag stöter ur mig när jag fyllespyr (som tur är väldigt sällan).



(Även DN, för Twinglys skull.)

onsdag, augusti 29, 2007

Som ekorrar

Andra bloggar om: , , ,
---
Dagen.se skriver intressant om vissa pedofilers samlarmani. Själv blir jag alltid lika förvånad när jag läser om att de har gripit en barnporrsamlare, och det står:

"I hans dator hittades [ett jättehögt tal] filmer och bilder."

Artikeln avslutas förresten med ett stycke som jag tror stämmer in på många bloggare också:
Somliga föredrar internet, som ger större kickar än den vanliga världen. Egot och de grandiosa dragen förstärks. I det dolda är man mäktig. Umgänge med andra blir ointressant och besvärligt.

Apropå miss South Carolina

Andra bloggar om: , , ,
---
Apropå miss South Carolina: En tankebild på svars-memoreringen inför utfrågningen.


(Här blir hon förresten intervjuad om sitt hjärnsläpp)

Sätet, rumpan, värmen

Andra bloggar om: , , , ,
---


Möbler som ändrar färg efter kroppsvärmen ... Wow! Det är ju grejen jag har sökt efter men inte trodde fanns. Nej, det är inte jag själv som vill ha det, utan det är Storstockholms Lokatrafik som ska kontakta tillverkaren.

Tunnelbanor, pendeltåg och bussar ska utrustas med sådana säten. Det finns inget värre (jo det gör det, men ändå) än att sätta sig på ett säte direkt efter att nån oaptitlig typ har suttit där, och känna dennes rumpvärme. Med detta material kan man ju se när sätet blir sittsäkert igen.

Dansa

Andra bloggar om: , , ,
---
En bra blogg ska inte bara bestå av länkar till oseriösa saker, gulliga bilder på barn eller djur och teknikbabbel. En bra blogg ska även vara lärorik. När man har läst en post ska man känna: "Jamen nu kan jag något nytt!" Nu ska ni få lära er linedance.

Kopplad komik

Andra bloggar om: , , ,
---
Det finns en liten koppling mellan dessa två nyheter. Det handlar om rolighet - medveten och omedveten. Den första: Henrik Schyffert blev årets manlige komiker, handlar om att vara medvetet rolig. Jag har aldrig tyckt att Henrik Schyffert är speciellt kul. Snarare krampaktig. Krampaktighet funkar bara för Peter Wahlbeck. Men Schyffert har liksom tagit sig genom åren, och nu är han faktiskt rolig. Åtminstone skrattar jag. Den andra: Keith Richards läxar upp tidningar, handlar om att vara ofrivilligt rolig. Expressen och Aftonbladet gav Stones dåliga recensioner, och nu har Richards skrivit ett brev som avslutas så här: "Skriv sanningen. Det var en bra show." Det är komik, om än ofrivillig.

Bildterapi

Andra bloggar om: , , , ,
---
Klockan är framåt halv nio. Det är onsdag morgon och höstens kyla känns redan i krokarna. Från småland rapporterades minusgrader inatt. Att gå till jobbet i t-shirt kan man glömma. Semestern är slut och känns redan avlägsen. För att det inte ska börja kännas alltför tungt behöver du bildterapi.
Kolla in mysbilden!

tisdag, augusti 28, 2007

En dålig film

Andra bloggar om: , , ,
---
De [Sionisterna] vill inte att Sveriges regering ska ha vänskapliga relationer med andra länder. Jag misstänker starkt att de ligger bakom, sade [Irans president Mahmoud Ahmadinejad!!!]

Muslimer i Örebro och resten av Sverige ska fortsätta sina demonstrationer mot Nerikes Allehanda. [..] Det blir en stor demonstration på fredag och det är islamiska centret som ska organisera den. [..] Många muslimer är provocerade och mår inte bra.

Detta ur DN (och i samma stil i SvD).
Teckningar -> Sårade demonstranter -> Irans president?!?!
Är det någon mer än jag som får känslan av att inte befinna sig i verkligheten, utan i nån halvdålig film?

Några länkar

Andra bloggar om: ,
---
Tänkte att jag skulle slänga upp några bra grejor som kom fram när jag tröskade igenom min Google Reader. Efter tre länkar började datorn brumma och sen frös alla sidor till. Det är min jobbdator det.

Tarotkort från ett koncentrationsläger.

Saker som hör filmen till.

Ett spel - paintball - som enligt beskrivningen ska vara lite som Linerider, att man ritar själv, liksom. Tyvärr klarar inte jobbdatorn av den sidan. Men det lät kul.

Kan inte hänvisa till sidorna jag hittade länkarna på - de försvann i frysningen.

Två diamantvideos

Andra bloggar om: , , ,
---
Man har tydligen hittat en riktigt fet diamant i Sydafrika. Jag kommer att tänka på att jag nog aldrig har sett en diamant. Eller jag vet inte. Kanske har jag sett en industridiamant. Eller en minidiamant på någons ring. Det närmsta diamanter jag nog har kommit är nog via musiken.


Lika som halvbär

Andra bloggar om: , , ,
---
Maja "Myggor och tigrar" Lundgren. Lisa "Matälskaren" Förare Winbladh. Gunilla "mindre bistånd" Carlsson.

Visst är de lite lika ...? Som systrar nästan. Eller åtminstone som om de hade samma mamma eller pappa. Det är ögonbrynen, tror jag.

Det syns på'n att han e gay

Andra bloggar om: , , , ,
---
En amerikansk senator, Larry Craig, greps inne på en herrtoalett när han försökte ragga upp en polisman. Man kan säga att han gjorde en George Michael. Det roliga i historien är att denne Larry är uttalat anti-gay, och definitivt inte homosexuell själv. Men visst är snubben gay! Det tycker jag man ser i hans ansikte.

Tintin - storviltsjägare

Andra bloggar om: , , , ,
---
Det är inte bara lokalbefolkningen som skildras lite tveksamt i "Tintin i Kongo", utan även hur Tintin behandlar resten av Guds skapelser. Man kan inte säga att han är speciellt sentimental. Jag har samlat på mig några grymheter.

Att använda till bloggen, till exempel

Andra bloggar om: , , , ,
---


Det finns ett antal bilder som har cirkulerat på nätet sedan nätet var nytt, och antagligen ett bra tag innan dess. Det är gamla propagandaposters från andravärldskrigs-england och USA. Snygga bilder, som gjorda för att klippas i och stoppas in i andra sammanhang.

Jag har ingen aning om huruvida dessa bilder är upphovsrätts-skyddade eller inte, men de är så spridda att om någon möjligen äger dem har denne i så fall ett heltidsjobb att jaga folk. Snygga, som sagt, och som gjorda för att klippas i och göra grafik till till exempel sitt bloggutseende.

Konsekvens?

Andra bloggar om: , ,
---
Dömda sexbrottslingar ska inte få konsumera porr i finkan. [SvD]

Får misshandelsdömda styrketräna i finkan?

måndag, augusti 27, 2007

Killing me softly

Andra bloggar om: , ,
---
Slakta grisar till musik. Ett softare sätt att dö.

Peka finger ... rar

Andra bloggar om: ,
---
Vad är grejen med dessa pekfingrar i luften? Är det det nya hudfärgade, liksom?

Carolina Klüft: "Nu har jag gjort något riktigt bra. What next? Jo jag vet: TVÅ PEKFINGRAR I LUFTEN!"



Gunilla Carlsson: "Nu har jag gjort något riktigt bra. What next? Jo jag vet: TVÅ PEKFINGRAR I LUFTEN!"



ET nöjde sig med ett.

Rondellkränkt

Andra bloggar om: , ,
---
Jag tänkte att jag skulle nyttja min konstnärliga frihet genom att skapa en rondellhund av mig själv. Men se på fan! När hunden var klar blev jag kränkt av att se på den. Ja, bara tanken på att den finns gör att jag rasar inombord. Så nu sitter jag och slår mig själv i huvudet med ett stolsben som straff.

Godkänd doping

Andra bloggar om: , ,
---
Apropå Kallur, dårå.

Stress försämrar minnet

Andra bloggar om: , ,
---
Jag har inget att blogga om egentligen. Den här posten har dock en funktion. Tanken är att skrivandet ska få minnesmodulerna i hjärnan att skakas på plats. Hoppas det funkar.

Jo, så här: Jag sitter och ringer runt till olika ställen. Det är jobbiga samtal och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag vet inte riktigt vilka jag ska ringa till. De jag kommer på att ringa till svarar inte. Nervositeten byggs upp.

Det blir liksom en rundgång. Till slut har jag i alla fall talat in på telefonsvarare. Jag tänker att nu ska jag slå en pling till min farsa. Jag har ringt hans nummer otaliga gånger. Jag börjar slå numret: 015 ..? 051910 ...? Vafan?!!

Det stämmer verkligen, det jag har läst, att stress försämrar minnet. Hjärnan har låst sig totalt. Nu ska jag testa att ringa igen. Bloggandet går ju med automatik, och jag hoppas och tror att det ska funka som smörjolja i det här fallet.

söndag, augusti 26, 2007

Det är priset!

Andra bloggar om: , , , ,
---
Det står i tidningen att "den dåliga sommaren" gjorde att det blev dåligt med besökare på Eriksdalsbadet:
Vi förlorade ganska många besökare, cirka 60.000 på grund av regnandet. [..] Det är inte mycket att säga om det. Det var vädret med regnandet som gjorde det.

Okej, det spelade alldeles säkert in. Men vad tar de ut för priser då?! Jo, sextio jäkla spänn. Mervärdet, i jämförelse med att bada i en sjö, är att man kan ta en dusch och en bastu. Ens prylar, precis som på stranden, är obevakade. Ens simmande, precis som på stranden, är oövervakad.

Jag tror att det inte bara beror på vädret att folk sviker Eriksdal. Priset är helt enkelt för dyrt. Den där duschen och bastun är inte värt sextio kronor. På sommaren vill de flesta inte basta ändå. Sänk till trettio spänn, så kommer folk tillbaks.

En märklig blandning som funkar

Andra bloggar om: , , ,
---
Låtarna ser lite konstiga ut på bilden. Flera av dem fick jag ärva av en kompis som tömde sin dator, och jag har inte orkat rätta till namnen på låtarna.

musikVisa mig din boksamling, och jag ska säga dig vem du är. Visa mig din skivsamling, och jag ska säga dig vem du är. Ja, ni fattar. Det där med att stoppa musik i mp3-spelaren är att särskilt kapitel för mig. Det blir alltid så jäkla konstigt. Jag fyllde spelaren. Sedan tog jag bussen till Farsta. Teknikmagasinet var stängt, så det blev på ONOFF jag köpte ett par budgetlurar. Sedan gick jag hem; Farsta-Skogås - tar väl runt femtio minuter. Blandningen funkade. Men jag tror ingen .. ingen! skulle kunna säga mig vem jag är genom att studera låtvalet. Inte ens jag själv.

Vad betyder gul muta?

Andra bloggar om: , , ,
---
Center-Maud gav sin man en gul muta. "Gul muta" låter rätt konstigt. Säger man det några gånger låter det inte ens svenskt. När jag googlar på ordet får jag, förutom länkar till artikeln, fram några italienska sidor. Åtminstone tror jag de är italienska.

Maud-mutan i det här fallet var ju en jättestor, gul traktor, men vad är det på italienska? Nån som vet?

Ett hopkok

Andra bloggar om: , ,
---
Jag morgontittar på 4:ans morgonprogram. Ett par mackor, en kaffe. Inte komplicerat, rätt skönt. Jo, förresten, en sak är lite komplicerad, och det är att tänka sig Tilde de Paula ihop med Runar. Men allmänt slappt i alla fall. Diggiloo-gänget är på besök.

De pratar om .. äsch, jag har redan glömt. Men låten minns jag. De sjöng en slags specialkomponerad Diggiloo-låt som handlade om dem själva, tror jag. Hittar den ingenstans, men den kommer säkert på 4:ans web-tv kan jag tänka mig.

Grejen med den låten var att den var det grövsta hopkoket på andra låtar jag någonsin hört. Det kanske var meningen? Det kanske var det som var grejen? Jag vet inte, i så fall var det duktigt gjort. Jag kände igen hur många små snuttar som helst i den, även om jag inte kan placera dem nu. Elton John-låten "Yellow brick road" var särskilt tydlig.

Om du hör låten - försök hitta låtar. Du kommer nog att hitta flera.

Håret bara måste bort

Andra bloggar om: , , , ,
---

Du klipper förvisso bäst, Paola, men jag orkar inte vänta. Håret bara måste bort! Jag gör det själv.


lördag, augusti 25, 2007

En låt från En värsting till syster

Andra bloggar om: , , ,
---
Ska strax iväg på kräftskiva. Stövlar runt inne på youtube lite grand. Hittade den här gamla låten: "I will Follow Him" från "Sister Act". Gillar låten. Filmen minns jag inte direkt.

Tur att jag inte gick dit

Andra bloggar om: , , , ,
---
Vilken tur att jag inte gick till premiäröppningen. Jag var på gång att göra det. Jag hade sett att Technix sålde 2-gigabytes mp3-spelare för 99 spänn (så länge lagret räckte). Som hittat, hur ljudet än är. I värsta fall kunde man ju använda den som portabelt minne, om den skulle visa sig suga.

Nu blev det inte så. Men jag är i behov av en ny mp3-spelare. Den jag äger har ingen display. Det är riktigt, riktigt jobbigt att lyssna på ljudböcker om man inte kan hålla reda på var man är. Så nu blir det väl till att leta efter en annan variant. Kanske den här vore nåt för mig?

Hur reagerar "själen" inför ingenting?

Andra bloggar om: , , ,
---
Häromdagen skrev tidningarna om att man kan "flytta jaget" utanför kroppen. Som jag förstod det skulle man kunna fås att uppleva att man till exempel är en dataspelsgubbe eller en kirurgrobot. Och så stod det: "Virtuella rymdfärder är ett annan tänkbart område." Man kanske kan koppla den saken till det stora tomrummet i rymden:
Tomrummet finns på mellan sex och tio miljarder ljusårs avstånd, och det utgör en avsevärd bit av den synliga delen av universum.

Okej, det är inte sannolikt att vi lär besöka detta tomrum inom den närmsta framtiden, men tänk om vi kunde det. Tänk om vi kunde skicka ut en manick i ingenting. Manicken skulle kunna vara kopplad till någon kopplad till en flytta jaget-utrustning.

Vem skulle vilja? Vem skulle våga? Vad händer när man slår upp sin virtuella blick - sitt "jag" - mot ett ingenting, ett gigantiskt, ofattbart ingenting - och blir ett med det? Skulle man bli galen? Skulle själen vända sig inåt i självförsvar? Skulle det vara som att dö?

Känner du hur jublet stiger inom dig?

Andra bloggar om: , , , ,
---



Kände du hur jublet steg inom dig, när du betraktade ovanstående tomrum? Antagligen inte, kan jag tänka mig. Men om du är forskare då - då kände du det väl?

DN: "Amerikanska radioteleskop fann ett gigantiskt ingenting i universum - och forskarna jublar."

fredag, augusti 24, 2007

Pingu öppnar sig för skäggig ryss

Andra bloggar om: , ,
---

Stretch och tänj

Andra bloggar om: , ,
---
För många år sedan var jag simmare. Tränaren var alltid noga med att man skulle stretcha och tänja sina lemmar, både innan och efter träningen. Jag var för det mesta duktig och gjorde som han sade.

Olika sporter har antagligen olika tänjövningar. Vad som passar den ena kanske inte passar den andra. Jag minns inte om vi simmare hade namn på de olika övningarna, men uppenbarligen finns det övningar som har namn. Vilken sport dessa hör ihop med vet jag inte.

"Loch Ness Monster", "Windsurfer" och "Wristwatch".

(via hugo strikes back!)

Troligen kommer jag aldrig att använda den bokstavskombinationen

Andra bloggar om: , , ,
---
Meningar består av ordkombinationer. Det räcker med två ord för att en mening ska bildas. Till exempel kan man peka på en buske och säga: "En en". Att bara peka på enen och säga "En" låter lite korthugget, och dessutom vet inte den man talar med om man menar antalet buskar eller buskens namn.

Men de flesta meningar är längre. En mening avslutas med en punkt (eller ! eller ?), och kan vara jävligt långa. Exempelvis är det väldigt långt mellan punkterna i Ulf Lundells "Jack", vill jag minnas. De flesta meningar håller sig dock någonstans mitt ememellan "Jack" och "En en". Lite lagom sådär.

Lever man tillräckligt länge kommer man att ha kläckt ur sig jättemånga ordkombinationer. Jag tror det inte nu, men blir jag tillräckligt gammal kommer jag kanske att ha sagt: "Titta! Haren åker skridskor." Eller: "Skicka knarket Mathilda." Troligen inte, men det kan bli så.

Men en sak vet jag ganska säkert, även om inget är omöjligt, och det är att jag aldrig kommer att säga:
Se här vad mina rena ariska händer hittar i dina fickor!

Att kunna förverkliga sitt livs äventyr

Andra bloggar om: , , , ,
---
Jag antar att många har åsikter om Ulrica Messings val att lämna politiken och bli hemmafru åt en miljardär. Men faktiskt, på sossarnas hemsida under rubriken "Vår politik" står det ju:
Frihet
Socialdemokratin är en frihetsrörelse. Vår politik handlar ytterst om att möjliggöra för var och en att göra sina egna livsval - att få ett arbete, att kunna bilda familj, att kanske läsa den där utbildningen som man drömt om – att kunna förverkliga sitt livs äventyr.

Allt det där stämmer ju in på Messing. Att sen få ut nästan 50 papp per månad i pension underlättar ju! Socialdemokratin har verkligen hjälpt henne att förverkliga sitt livs äventyr. Nu är vi bara några miljoner som står på tur.

Blodöns kärleksgudinnor

Andra bloggar om: , , , ,
---
Love Goddesses of Blood Island från 1964 (mitt födelseår). Jag undrar om någon ens då, för 43 år sedan, upplevde den som läskig. Jag har svårt att tro det. Men nån slags underhållning är det i alla fall.


via PCL Linkdump

Video i Blogger

Andra bloggar om: , ,
---
Det som förut bara var på prov tycks nu, från och med idag, ha blivit standard i Blogger: Uppläggning av video direkt in i bloggen.

Jag har redan provat det några gånger (senast här), och det går väldigt fort att stoppa in filmen - den processas mycket snabbare än till exempel i YouTube.

Cykla i Stockholm

Andra bloggar om: , , , ,
---
Antalet lånecyklar i Stockholm ska fördubblas. Det får mig att tänka på vad jag såg för mindre än en halvtimme sedan. Jag gick från centralen, är fortfarande svettig. Det var på Oxenstiernsgatan, backen mellan Strandvägen och Radiohuset - en cyklande dam.

Sådär 40-45, min ålder. Jag är svettig och seg efter att ha gått stenhårt i 25 minuter, och i sista backen tar jag det lite lugnt, går sakta. Men inte lika sakta som hon cyklar. Hon måste ha haft en växel högre än kaknästornet , för hon trampade femtio varv med pedalen för varje centimeter hon tog sig fram.

Ska väl inte jag lägga mig i! I och för sig inte, men hon var störande; sportiga kläder, såg allmänt modern och flashig ut. Ny cykel. Jag gick som en snigel, men susade ändå förbi henne. Ska väl inte jag lägga mig i ... men vad är det med människor?