fredag, juni 30, 2006

El

Skulle installera en IKEA-lampa. Var tvungen att sätta ihop två tåtar sladd. Naturligtvis sade det pang när jag skulle sätta in kontaken i taket. En propp gick. I mörkret skruvade jag ur fel propp.

Men nu är allt som det ska igen. Allt i elväg i lägenheten funkar - utom tangentbordet i äldste sonens rum. Vi bytte tangentbord, men det funkar fortfarande inte. Varför?

---
Andra bloggar om:

Sol

-Johnny! Det är ju för tusan det här vädret du har gått och suktat efter hela vintern. Nu är du fan så god och beger dig ut i solen.
---
Andra bloggar om:

Städat

Den svenska blogosfären är nog ganska städad ändå.


---
Andra bloggar om:

Guds underbara små varelser


----
Andra bloggar om: , ,

Måste minnas dessa ord

Jag varken vill eller orkar engagera mig i Nazzbo-affären, men när jag läste i Resumé vad Karolina Lassbo hade sagt angående påhoppen tänkte jag att - Fan, det här är ju det svar på tal jag har letat efter, det funkar ju mot a l l t negativt folk någonsin kan tänkas säga om mig:


---
Andra bloggar om: ,

Rollator

Kvällståget hem. Alldeles vid dörrarna stod en rollator, röd metallic. Lite i vägen för mig, men inte så farligt att jag inte kunde gå av - dåligt placerad bara. Jag blev stående bredvid den medan tåget saktade in. Som det brukar på rollatorer satt det en metallkorg framtill. Den var fylld med kvitton och allehanda pappersskräp. Men på korgen hängde även en liten docka. Lite dassig sådär, lite dåligt sydd. Såg väl nästan ut som en voodoodocka egentligen. Typiskt en sån som småflickor eller pojkar syr på slöjden i lågstadiet. Jag undrade om det var en farfar som ägde rollatorn. Jag såg mig lite om i vagnen, men som det var rätt fullt såg jag ingen farfar. Eller morfar för den delen. Jag tänkte att det var ett barnbarn som hade gett honom dockan; jag utgick från att det var en honom, för skräpet och hela rollatorns uppenbarelse var manlig. Han var nog stolt över att ha ett litet barnbarn, eftersom han hade den tufsiga dockan på första parkett. Men för övrigt var han själv en rätt tufsig och sjavig typ. När jag klev av tåget dröjde tankarna kvar ett slag.
---
Andra bloggar om:

torsdag, juni 29, 2006

Naken Britney

Britney Spears kommer att posera naken på omslaget på kommande Harpers's Bazaar. För att inte den uppväxande generationen, för vilka Britney är en sån fin förebild, skall förstöras för all framtid, bör hon omgående plockas bort från tv4:as väder.
---
Andra bloggar om: ,

Vajrar

Ett par såna här blir det. Jag ska till IKEA en sväng imorgon. Såna här vajrar som man spänner ovanför sina fönster har jag här och där i lägenheten. Ska köpa ett par till. Klart snyggare än alla sorters gardinstänger tycker jag. Snyggare och framför allt tuffare. Fast nu ska jag ha dem till att inhägna min säng med. Sen kan jag ligga där och känna mig som värsta bädd-uinen.
---
Andra bloggar om: ,

onsdag, juni 28, 2006

Krax

Jag har alltid tyckt att det är lite taskigt att låta namnet på en av sveriges finaste fåglar vara synonymt med snorbobbor: snorkråka. Jag undrar förresten hur kråkor skulle vara skapta för att producera snor. Så här kanske.


(Öppnas i nytt fönster)(Hittade kråkbilden här)
---
Andra bloggar om: ,

Konsten

Det här att det inte skiner sol som fan räddar säkert en och annan från hudcancer just nu. Man får göra annat än att ligga och pressa. I mitt fall får det inte vara alltför fysiskt, för fotbollsspelandet i midsomras sabbade totalt mina knän.

Jag var på den där Paul McCarthy-utställningen på Moderna igår kväll. Moderna har öppet till åtta på tisdagar och onsdagar, vilket är som hittat eftersom man slipper trängas. McCarthy var både cool och störande. Det fanns något för alla. Till och med dendrofilerna fick sitt lystmäte mättat.

Efteråt var både jag och Paola konstnärligt taggade och redo för en massa projekt. Paola håller förvisso redan på med konstnärlig verksamhet till vardags, men på vägen hem gick hon till direkt attack - medelst en bit gipsvägg. Stan fick vad den tålde.Att klottra på stan med en bit gips är att rekommendera för den tillfällige konstnären. Det fäster på de flesta underlag och syns fint. Men det räcker med ett stilla regn för att det ska försvinna.
---
Andra bloggar om: ,
---
Glöm förresten inte att fylla i den här.

I väntans tider

Här sitter jag, och här har jag suttit länge. Jag har skrivit en post som skulle innehålla en liten YouTube-film. Men filmen tar ungefär hundra år på sig att ladda in i YouTube. Så här sitter jag nu och låter dagen fortskrida. Under tiden kan jag skriv ner en liten snutt som jag kom på igår kväll, under påverkan av en (1) öl:

När barnen är ledsna
tröstar jag dem
När jag är ledsen
tröstäter jag dem

---
Andra bloggar om:

tisdag, juni 27, 2006

Paul McCarthy på Moderna

För ungefär ett år sedan tog jag mig ut till Moderna museet. Efteråt bloggade jag om besöket. Nu när jag läser posten igen slås jag av att jag tydligen var rätt seriös på den tiden; fan, jag gick liksom in för bloggandet. Nu känns det lite som om den luften har gått ur mig.

Men nåväl. Idag eller i morgon tänkte jag ta mig ut dit igen. Det är en utställning med Paul McCarthy jag gärna vill se. Folk blandar naturligtvis ihop denne konstnär med Paul McCartney, med all rätt, eftersom namnen liknar varandra.

McCarthy (konstnären alltså) har gjort en skulptur som heter "Michael Jackson and Bubbles" (Bubbles är Michaels apa), och Michael Jackson äger ju faktiskt rättigheterna till McCartneys (Beatlen) låtar. Eller ägde kanske, det är ju möjligt att han har blivit tvungen att sälja dem nu. Ingen jättekoppling kanske, men den finns ju där - och jag gillar konstiga kopplingar.
---

Andra bloggar om: ,

måndag, juni 26, 2006

Landsvägen

Tidigt, tidigt på morgonen efter midsommarafton gick jag ut på en ensam promenad. Jag gick på en landsväg. Det finns inget bättre namn för såna vägar än landsväg, för det är just vad de är. En bil kan med nöd och näppe möta en traktor på en sån väg, inte mer, och då får bilen köra ut i dikesrenen lite. Det var en väg jag tyckte mig känna igen när jag såg ner mot mina gående fötter, och därigenom slapp få morgonsolen i ansiktet.Jag kände igen den från tusen andra tillfällen när jag har gått på liknande vägar. Den och de andra tusen består av grus och lera sammanpackat. Regn och sol och regn igen har gjort den hård och skrovlig. Den ser slät ut på håll, men tittar man närmare så sticker det upp gruskorn överallt. En sån väg, tänkte jag, känns nästan som om känslan av den vore nedärvd i generna; utan att lägga handen på den och känna visste jag exakt hur det skulle kännas ändå, så jag behövde inte.
---
Andra bloggar om:

Som ringar på vattnet

Enligt hans kompisar "att han var den i gänget som var blond". Och så förstås att han svarade på tilltal. Det räcker tydligen för att man ska bli misshandlad i Malmö. (Aftonbladet)

Jag blir rasist av att läsa sånt där. Trots att jag vet att allt inte är svart och vitt och att tidningar vinklar som de vill. Trots att jag är vuxen och borde veta bättre än att dra folk över en kam och sånt.
Fast min lilla rasism går över nästan direkt. Den finns i huvudet i ett par minuter och sedan klingar den av, borträngd av fakta och vetskap om sociala strukturer och liknande.

Men man kan ju fundera över vilken skada de egentligen gör de där misshandelskillarna. Skadorna på han som blev misshandlad är ju alldeles snart läkta, men såvida han inte är ovanligt mogen för sin ålder, eller får nåt slags stockholmssyndrom, så kommer han att inte bara hata killarna som slog honom, utan alla som liknar dem.

Den känslan kommer sprida sig till alla hans kompisar också. Och det kommer att ta åratal för den att klinga av. Den sprids som ringar på vattnet, men blir väl svagare ju längre ut ringarna når. Till slut är många påverkade av det han som blev misshandlad känner för förövarna.

Sedan, om kanske femton år eller så, så är någon i den misshandlade killens bekantskapskrets arbetsgivare, har ett företag. Han står i begrepp att anställa någon. Han har att välja mellan normala Nisse och hyggliga Hassan. Det är ett svårt val. Båda duger. Vem ska han välja?

Ett gammalt halvt glömt minne från hans ungdomstid puffar hans undermedvetna i "rätt" riktning: -Nisse, jobbet är ditt.
---
Andra bloggar om: ,

söndag, juni 25, 2006

Städa och bygga om

Semestern har precis börjat och här sitter jag i ett nedsläckt rum med fördragna gardiner. Jag kommer inte igång. Det är städning det ska kommas igång med. Nu har jag en månad på mig att städa, och det är som om bristen på tidspress gör att jag ... inte kommer igång. Jag skulle behöva ett besök av någon: -Hej. Jag kommer om en timme. Fan, då skulle jag ju känna pressen.

Annars funderade jag på en grej jag/vi/man kan passa på att göra när solen skiner: Bygga om bloggen - eller åtminstone städa upp i koden. Jag funderar på att göra det nu, nån av de närmsta dagarna. Det är ändå inte så många som läser bloggar då. Fast jag vill hitta en bra template att bygga upp den kring. Nån stabil och bra. Någon som känner till nån ren och snygg?
---
Andra bloggar om: , ,

Midsommarbilder

När jag gick och lade mig igår hade jag varit uppe i trettioåtta timmar. Tröttheten kom och gick med jämna mellanrum. En sak lärde jag mig då, och det är att kaffe inte hjälper mot extrem trötthet. Mot slutet var jag inne i en piggperiod, men jag gick och lade mig ändå för säkerhets skull. Kroppen kan ju paja.

På tal om paja så räckte två små midsommarfotbollsmatcher på vardera fem minuter för att knäna ska kännas svullna och pajade idag. Barfota på gräs och utan uppvärmning gör så med mina knän. I övermorgon kommer det vara bra vet jag av erfarenhet.

Kunde det bli bättre väder än det blev på midsommaren i år? I Rimbo där jag var kom bara en fem-minuters-skur. Det var allt, men å andra sidan kom den när jag höll på att sätta upp tältet. Nåväl - mest för närmast sörjande såklart, men ändå: Här är lite bilder från midsommarafton.

---
Andra bloggar om:

fredag, juni 23, 2006

Midsommar

Glad midsommar på er alla. Om en stund åker jag iväg till Rimbo och grillar med mera.
Och förresten, om man vill kunna se
filmerna som jag länkade till (och många, många fler) i bättre kvalitet så kan man ladda ner dem som torrenter. Det tar ju visserligen lite tid, men i vissa filmers fall kan det ju vara värt det. Gå i så fall till "Public Domain Torrents".
---
Andra bloggar om: ,

torsdag, juni 22, 2006

Här börjar sommaren för mig

Min semester börjar om en stund. Jag ska vara ledig från arbetet i en månad. Det blir väl min tjugoförsta semester det här, och innan dess hade jag elva sommarlov. Och dessförinnan hade jag sex hellediga år, men dem minns jag inte mycket av.

Vad minns jag av svunna somrar? Inte mycket, inte var och en för sig. De flyter ihop i en sörja av dagar på stränder, suddig syn genom klorerat vatten i en framåtrörelse. Grumlig syn genom sjövatten. Smaken av sjövatten. Doften av tång.

Men vad jag mest minns är smaken av en tappad förhoppning, en lätt besvikelse. Var det så här sommaren skulle bli? Inte mer? Överhuvud taget ställer jag hoppet för högt, fast jag vet att jag inte borde. Hoppet om ... you name it - man hoppas olika saker i olika åldrar.

Jag är en sådan som när jag ligger där på marken och njuter av solen blir totalt deprimerad av att en molntuss snuddar solens skiva. Det spelar ingen roll om det fortfarande är varmt och skönt och att jag ändå inte ligger där för att bli brun. Jag måste jobba på det där.

Jag måste jobba på att inte deppa ihop. Jag genomskådar mig själv - det är slutet på något och början på något. Jag blir alltid deppad av det. Spelar ingen roll om det som nu är början på en lång skön vila. Det är antagligen omställningen som får mina vätskor i olag.

Fast det finns förstås riktiga skäl till att deppa lite. En sak är väl att jag inte kommer att blogga så mycket som jag brukar, men att jag inte kommer att ha en chans att hinna läsa allt det där fina och viktiga och roliga och läsvärda ni andra kommer att skriva, det känns som en deprimiss.

---
Andra bloggar om:

Sommarlovsbio

En sökning som genererar många bra träffar, varav många ger fullängdsfilmer, på Google Video är: "public domain". Här är några såna, som det kan vara en god idé att återkomma till när det regnar i sommar. Bokmärk den här posten.Plan 9 from Outer Space

Nosferatu

Night of the Living Dead

Colossus & the Amazon Queen

Dr. Jekyll and Mr. Hyde

The Vampire Bat

The Wasp Woman

The Giant Gila Monster

Carnival of Souls

Killers From Space

The Phantom of the Opera

VAMPYR

The Cabinet Of Dr. Caligari

The Man Who Knew Too Much

Abraham Lincoln´

Der Golem

The Last Man on Earth

Bride of the Gorilla

The Little Shop of Horrors

Sist men inte minst:
drömscenen från Ed Wood's "Glen or Glenda".
---
Andra bloggar om: ,

Fotbollsspel

I väntan på att Sverige ska förlora mot Tyskland kan man kicka lite boll på egen hand. Radiosporten har ett fotbollsspel.
---
Andra bloggar om: ,

En post som inte blev

Mäh! Har ni varit med om det här nån gång? Här sitter jag och samlar på mig bilder på alla nakna och halvnakna tv-tjejer, för att visa på det löjliga i att de slänger ut väder-norskan från fyran. Ett hårt jobb, men nån måste göra det.

Tar en paus i samlandet. Tar en sväng bland favoritbloggarna. Sedär,
Coola Morsan konstaterar att slussen stinker, och sedär - Salt skriver intressant som vanligt.

DawnLord vill jag inte heller missa. Vad kan han ha skrivit då? Suck!
"Bekkestad i blåsväder".
---
Andra bloggar om:

onsdag, juni 21, 2006

Nya Bloggportalen.se

Bloggportalen.se är förnyad. Ser rätt fint ut, men jag har inte riktigt tid att dyka djupare in i den just nu. Däremot noterar jag att inne på Nyligen så får man en liten # bredvid sitt namn om man tar del i Bloggportalen.se, och trycker man på den får man se detta varningsmeddelande.


---
Andra bloggar om: ,

The Last Man on Earth

(IMDB)

Jag sitter och tittar på "The Last Man on Earth" på Google Video. Den är en av de filmer jag känner att jag måste ha sett, och nu får jag det. Har bara sett en kvart hittills, men jag känner ändå att den kan rekommenderas.
---
Andra bloggar om: ,

Pat Benatar

Minns ni Pat Benatar? Hon var halvstor i början på 80-talet. Jag minns att jag tyckte att några av låtarna var hyfsade. Har inte hört dem sedan dess - förrän nu då.Så här ser hon ut idag. Tanten (53 år gammal enligt wikipedia) verkar fortfarande hålla på kan man se på hennes spelschema. Hennes dotter verkar vara hyfsat framgångsrik också.Tja, det var allt.

----
Andra bloggar om: ,

ROME på Kanal 5

Pompejus flydde till Alexandria men mördades vid ankomsten av Ptolemaios XIII:s män.

Och på bilden här ovan ser vi Pompejus få hjälp med att banta bort just så många kilon hans huvud vägde. En klart snabbare metod än min egen. Fast Pompejus i all ära, det är Atia och Pullo som är seriens största behållningar tycker jag.

Äntligen kommer ROME på tv. Jag skrev en del om den serien för lite mer än ett halvår sedan, och hoppades att den snart skulle komma hit. Nu kommer den på 5:an - tack 5:an! Den 7:e juli kör de igång.

Kanal 5 kommer även att visa Battlestar Galactica (den nya tv-versionen) i sommar. Den är också sevärd.
---
Andra bloggar om: ,

tisdag, juni 20, 2006

To boldly captcha where no man has captchad before


---
Andra bloggar om:

WWPD?

Vore det tufft med en tröja med trycket "WWPD?" (what Would Picard DO?) eller vore det tufft? Jag hittade den inne på Star Trek.com. Litar man inte på Picards omdöme finns:

WWKD? (What Would Kirk Do?)
WWSD? (What Would Sisko Do?)
WWJD? (What Would Janeway Do?)
WWAD? (What Would Archer Do?)

---
Andra bloggar om: ,

Who's da man

Det här är väl som att svära i kyrkan antar jag, men jag kan inte hjälpa det. Jag är kanske rätt ensam om att inte gilla denna Zlatangrej, men jag tycker den är slemmigt på nåt vis.
---
Andra bloggar om:

~~JAG - BANTAREN~~

Jag - bantaren
16 Apr 2006 by Johnny Typ 94 - 95 kg väger jag, och midjemåttet är ... (hittar inte måttbandet). Jag är ungefär 1:92 cm lång. Från det att jag var 18 fram tills jag var nästan 40 pendlade min vikt mellan 80 - 85 kg . Sedan hände något: sittande hände. ...

Jag - bantaren 2
18 Apr 2006 by Johnny Alltså, det här suger ju. Nu är klockan 20 över elva på förmidddagen på min första bantardag, och jag har ätit: 1 st grov macka med en sträng marmelad på, och en mugg youghurt. 1 äpple. 1 kaffe. 1 äpple. Lite spagetthi och köttfärssås, ...

Jag - bantaren 3
19 Apr 2006 by Johnny Först nu förstår jag vilket helskotta bantare ständigt genomlider. Jag talar om riktiga bantare, inte lyxbantare som jag själv. Jag talar om dessa ständiga och precis överallt förekommande bantningsartiklar som ständigt öses över oss. ...

Jag - bantaren 4
20 Apr 2006 by Johnny Nu har jag "bantat" i snart tre dygn. Det har inte varit särskilt krångligt, eftersom jag kör med points-systemet. Min farsa kör (då och då) med det och han är ett levande bevis på att det funkar. Jag får göra av med typ 25 points om ...

Jag - bantaren 5
23 Apr 2006 by Johnny Misskött .... miss-kött ... äsch, hur stavas det? I alla fall har jag varit mindre duktig ett par dagar nu. Jag har inte gått, och jag har ätit dåligt. Säkert mer än 30 points onyttigheter per dag x 2. Jag skyller på bloggöl och helg. ...

Jag - bantaren 6
26 Apr 2006 by Johnny Igår var det en vecka sedan jag började med min viktnedgång. De första dagarna var jag rätt seriös med att räkna points, men jag märkte rätt snart att jag sällan kom upp i de 25 points som ribban var satt till, så jag slutade mer eller ...

Jag - bantaren 7
2 May 2006 by Johnny Idag är det invägning igen. Efter jobbet tar jag mig till gymmet och ställer mig på digitalvågen. Förra gången, för en vecka sedan, blev jag glatt överaskad - jag verkade ha gått ner minst två kilo. ...

Jag - bantaren 8
3 May 2006 by Johnny Börjas det bli rätt tröttsamt att läsa om mitt i-landsproblem ännu? Jag antar det. Men i alla fall - jag vägde mig igår. Samma våg som för en vecka sedan. Samma tid. Samma vikt. Du läste rätt - samma vikt. ...

Jag - bantaren 9
6 May 2006 by Johnny Jaha då, så gick jag (åkte buss) till EKO i Länna. Glad i hågen med nittionio kronor i fickan. Kom ut från EKO med nittionio kronor färre i fickan, men med ett par sköna stavar i handen. Överallt på nätet läste jag att val av stavar var ...

Jag - bantaren 10
9 May 2006 by Johnny Jamen här sitter ju jag och plockar kärnor ur ett granatäpple - det första granatäpple jag någonsin har ätit. Om det är bantarmat eller inte vete tusan - nyttigt är det säkert i alla fall. Svettas gör jag också, eftersvettas. ...

Jag - bantaren 11
10 May 2006 by Johnny Jag undrar hur många kapitel det ska bli av det här. Nåväl, 85 pannor är väl vad jag ska sträva efter, och jag slutar ju inte innan dess. Så här långt då. Jag har inte behövt gå hungrig. Och förutom den allra första veckan har jag inte ...

Jag - bantaren 12
15 May 2006 by Johnny Det blev ingen stavgång i helgen, och ingen idag. Jag har nog en infektion i kroppen eller nåt, känner mig matt. Inte så farligt idag som i lördags, men jag tar det lugnt för säkerhets skull. Har inte kört nån gåing sedan i fredags ...

Jag - bantaren 13
16 May 2006 by Johnny Typ 94 - 95 kg väger jag ... började min första "Jag - bantaren" . Det var faktiskt inte mycket mer än en månad sedan. Idag, på lunchrasten, tog jag mig iväg till gymmet på jobbet. Jag hade inget på känn den här gången - kunde lika ...

Jag - bantaren 14
23 May 2006 by Johnny Jag hade det på känn - viktuppgång. Det har varit en slarvervecka. Jag får ju tillåta mig att äta dåligt käk och dylikt en (1) gång på helgen, men den här helgen blev det liksom två gånger. Jag skyller på den där jäkla eurovisionskiten ...

Jag - bantaren 15
27 May 2006 by Johnny Jag är nog egentligen lite dum, eller åtminstone beter jag mig så. Lyssna på det här. Granatäpple är gott och nyttigt. Jag köper ett. En röd lök - mmm nyttigt. Sedär, där ligger ju en tomat i kylen, den ska med. ...

Jag - bantaren 16
30 May 2006 by Johnny Jamen så släntrade jag väl iväg då, mot gymmet på jobbet, med ganska fethågsen håg. Sist jag vägde mig hade jag ju gått upp. Inte mycket, men tendensen var ju helt fel. Viktuppgången sabbade motivationen lite, så under veckan som gått ...

Jag - bantaren 17
7 Jun 2006 by Johnny En till lite slarvig vecka. Nyhetens behag med att gå ner i vikt har försvunnit. Jag har inte gått speciellt mycket, och vid ett par tillfällen har jag förätit mig på godsaker. Måste skärpa till mig Trots detta har jag gått ner i vikt. ...

Jag - bantaren 18
13 Jun 2006 by Johnny Tisdag är vägardag för mig. 87.5 kg vägde jag idag. Det är 1 kilos skillnad sedan förra tisdagen. Jag blev faktiskt lite förvånad. Jag har som vanligt slarvat - gått för lite, ätit en del godis, ätit på fel tider. ...

Jag - bantaren 19
20 Jun 2006 by Johnny Här avbryter jag "Jag - bantaren", i alla fall för den här gången. Alldeles om ett par dagar går jag på semester, och jag tänker inte tänka på vikten då. Idag vägde jag mig - 88.2 kg. Jag har alltså gått upp ett halvt kilo den här veckan. ...

---
Andra bloggar om: ,

Jag - bantaren 19

Här avbryter jag "Jag - bantaren", i alla fall för den här gången. Alldeles om ett par dagar går jag på semester, och jag tänker inte tänka på vikten då.

Idag vägde jag mig - 88.2 kg. Jag har alltså gått upp ett halvt kilo den här veckan. Men det är svårt att säga ordentlig, för jag kanske var tom i magen då, och jag kanske var nyäten idag. Det står förvisso klart att jag har soffat till mig.

Målet med "Jag - bantaren" var att jag skulle slippa ha magen hängande över badbyxkanten den här sommaren, och jag tror faktiskt att jag har nått dit - med nöd och näppe.

Jag har i alla fall gått ner mellan 6 och 7 kilo på nio veckor, och det är inte så dåligt. Nu vet jag att jag kan om jag vill. En månads semester kanske lägger på ett par kilo, men jag vet att jag k a n ta bort dem om jag vill.

Jag - bantaren 1, Jag - bantaren 2, Jag - bantaren 3, Jag - bantaren 4, Jag - bantaren 5, Jag - bantaren 6, Jag - bantaren 7, Jag - bantaren 8. Jag - bantaren 9, Jag - bantaren 10. Jag - bantaren 11, Jag - bantaren 12, Jag - bantaren 13, Jag - bantaren 14, Jag - bantaren 15, Jag - bantaren 16, Jag - bantaren 17, Jag - bantaren 18.
---
Andra bloggar om:

MyChingoTestar MyChingo ett tag (ligger under "Nyliga Poster"). Man ska tydligen kunna prata in kommentarer (om man har mikrofon det vill säga). Gratisvarianten bjuder bara på två minuters taltid, men det borde ju räcka. Vi får se vad det leder till.
---
Update: Äsch, jag tog bort den. Den var mest störande.

---
Andra bloggar om: ,

XOXO

XOXO Magazine är ett stilrent livsstilsmagasin av
högsta kvalitet som trycks på bästa tänkbara papper med ett tjockt, högblankt
omslag.

Tänk om man beskrev sin blogg så - "Stationsvakt är en stilren livsstilsblogg av högsta kvalitet som skrivs på bästa tänkbara bloggverktyg med en tjock, högblank indexsida". För det första så vore det sinnessjukt att att beskriva min blogg så eftersom det inte stämmer, och för det andra - är inte innehållet viktigare än utseendet?

På oss människor är utsidan viktigare än insidan, det vet vi, men bloggar? Flera av mina favoritbloggar är fula (borträknat min egen, som inte är en av mina favoritbloggar heller). Det skulle inte finnas en tidning som XOXO om det inte fanns läsare, och hemska tanke - läser dessa människor bloggar också? Jag vet inte om det finns nån säkerställd statistik över hur bloggläsare ser ut och är, men de som beräknas läsa XOXO är de här:
De typiska XOXO-läsarna är köpstarka kvinnor och män i åldern 25-40 år. Våra läsare uppskattar lyx och glamour, är välutbildad, högavlönad och gillar äventyr och resor. Inkomsten spenderar våra läsare gärna på mode, resor, skönhet, hälsa, inredning, bilar och det senaste inom elektroniken.

Hej du som passar in på ovanstående. Du har kommit fel. Det finns ingenting för dig här.Jag tycker att du ska gå hit istället.

(Jag upptäckte XOXO via Vassa eggen)


---
Andra bloggar om:

Vilse

Man kan tycka vad man vill om mardrömsfantasien "Vilse i pannkakan", men låtarna av och med Thomas Wiehe är i alla fall förtjusande:
Vilse i pannkakan.


sidan "Vilse" kommer ifrån kan man även hitta "Sesam", "Drutten & Gena" och "Trazan och Banarne".
---
Andra bloggar om:

Mummel i kön

"Mummel i kön" var ett stående inslag i tidningen SE, och skrevs av kåsören och journalisten Gits Olsson. Jag har inget förhållande till vare sig Gits Olsson eller SE, eftersom det handlar om en tid som var aningens före min.

SE är en tidning man ibland kunde hitta på utedass när jag var yngre och därför har jag bläddrat igenom en och annan. Jag minns inte om jag någonsin läste just "Mummel i kön", men namnet minns jag. Och
här kan jag uppdatera mig på "Mumlarna".

Hittat via
..:: josephzohn gås blogger ::..
---
Andra bloggar om:

Druttar och Genor


(Härifrån)


(
Härifrån)
---

Andra bloggar om:

Google Blog Search kommer till användning

Idag skriver jag min sista "Jag - bantaren". Anledningen till att det blir den sista är att jag går på semester till midsommar och därför inte har tillgång till den våg jag har använt mest hela tiden. Jag ska väga mig vid halvtvå-tiden idag, och skriver den sista efter det.

Jag hade tänkt sammanställa dessa poster - 19 stycken blir det sammanlagt - till nån slags hemsida. Det vore liksom skönt att ha dem på ett ställe. Google Page Creator hade jag först tänkt köra med, det verktyg jag använde till
min WV-sida. Men den är allt annat än smidig. Dessutom blir det rätt fult.

Men så kom jag på det. Jag sätter ihop posterna till en post här, och jag använder
Google Blog Search, närmare bestämt "inposttitle". Eftersom det står "Jag - bantaren" i alla poster kan jag göra så. Dessutom får jag då på köpet ett litet intro till posterna. Bara att klippa och klistra alltså. Det blir bra.
---
Andra bloggar om: ,

måndag, juni 19, 2006

Guldkorn

Om man känner att man är tillräckligt hårdkokt för att stå ut med lite naket och sånt kan jag rekommendera bloggen apan visar allt. Där finns bilder och inscanningar på kända och "kända" personer (personer=kvinnor). Många av dem känns jävligt oväntade, i alla fall om man är lite yngre. Eller som jag, har kort minne.

Att se, numera kitsch-änglar-försäljande Christina Schollin, så som på bilden bredvid känns oväntat. Eller varför inte Carola med en hand på bröstet. Den bilden skulle nog inte kunnat ha tagits idag. Man får sålla lite med blicken inne på "apan", men där finns många riktiga guldkorn.
---
Andra bloggar om: , ,

The Ring 2 - Okej!

Videoaffären i skogås har verkligen blivit dålig. Jag vet inte om det är att den har blivit lite mindre sen de flyttade, och att de inte får plats med bra filmer, eller om de inte orkar bry sig eftersom folk ändå laddar ner. Nå, färre filmer att välja mellan har det blivit. Så känns det i alla fall.

Så det är inte längre så att man står där och tvekar mellan den där braiga filmen och den där. Man tar den som man kan tänka sig att se, typ. Igår blev det "The Ring 2".

Ettan var ingen höjdare, så förväntningarna var väl inte så höga. Dessutom hade jag hört att tvåan i stort sett är en kopia av ettan, och det stämmer nog i stort sett. Men den var faktiskt okej. All överaskningseffekt var ju naturligtvis borta, men det förstod jag ju. Men den var ingen plåga - den var okej! Faktiskt, ett utropstecken efter ordet okej, det förtjänar den.
---
Andra bloggar om: ,

söndag, juni 18, 2006

Läget

Så varmt!
Så snabbt man börjar förbanna värmen, och så kvickt man minns hösten som en rätt förtjusande årstid egentligen.

Så tomt!
Så ekande enslig min blogg har varit idag. Man har inte besökt mig särskilt mycket. Bara rätt, för jag har själv inte varit hemma.

Så blodfyllt!
Så full av blod är tydligen jag, att tre myggor bestämde sig, nästan samtidigt, att tappa mig på varsin droppe. De lämnade varsin liten kliande kulle som kompensation.

Så varmt. Så tomt. Så blodfyllt. Det låter som en beskrivning av mitt huvud. Dessutom är jag trött. Men jag ska inte klaga.
---
Andra bloggar om:

Lite trötthet sådär

Grillat och vin på kvällen. Kommer hem vid ... ja sent. Lite tung av vinet och värmen. Sitter lätt oinspirerad framför datorn till halv två på natten. Somnar sen.

Dottern har haft ont i en tand sedan i onsdags. Det har blivit värre och värre, men ändå inte så att hon har velat gå till tandläkaren med det. Förrän inatt. Vid tre gör det skitont, och hon vill till tandläkaren. Väcker mig.

Sitter uppe och försöker få igång bredbandet. Fumlar, men lyckas till slut. Det visar sig, kollar jag upp på nätet, att det finns akuttandläkare inne i stan. Solen har nu letat sig fram mot mitt fönster (har sol från morgon till kväll där jag sover). Rummet värms upp.

Strax före sju åker vi in. Kvart i åtta öppnar de. Två timmar senare är vi på väg hem - jag med fruktansvärd trötthet och värmeslag i kroppen och huvudet. Hon med påbörjad rotfyllning.

Nu sitter jag här. Att skriva detta är ungefär allt vad jag hinner med, innan vi ska iväg igen. Vi ska till min morsas stuga ute i skarpnäck och hälsa på. Det är varmt inomhus. Det är varmt utomhus. Helst av allt skulle jag vilja ligga i ett svalt, mörkt rum och sova.
---
Andra bloggar om: , ,

Testar Picasa Web Album igen

Testar albumfunktionen i Picasa. Bilderna säger egentligen ingenting. Men en gång i tiden, för flera år sedan, följde en text med till bilderna. En saga kan man säga - länge sedan glömd. Nu testar jag bara. Sagan hette: "Herrn och hunden".
---
Andra bloggar om:

lördag, juni 17, 2006

Byxor

-Nå, vad tycks?
-Jättebra! Det syns att du har tappat flera kilo.

Jag var tvungen att förklara för folk att det var byxorna jag menade när jag drog upp skjortan - inte magen. Det blev inga linnebyxor. Jag testade såna, men de drog sig upp i röven liksom. Köpte tunna bommulsbyxor i stället. Lite rejviga sådär.

Jag är nyss hemkommen från nåt festande. Nån fyllde år, och jag har druckit vin. En effekt av bortbantade 6-7 kilo är att det räcker med 4-5 glas vin för att bli kraftigt påverkad.
---
Andra bloggar om:

Testar Picasa Web Album

Jag testar "Blog This!"-funktionen i Picasa Web Album. Det är ungefär allt jag hinner innan jag åker in till stan.
---
Andra bloggar om:  Posted by Picasa

fredag, juni 16, 2006

Egyptian Reggae

Fredagens sista blogginlägg får bli "Egyptian Reggae" med Jonathan Richman & Modern Lovers, vars video visar att det gjordes bättre videos förr - eller åtminstone annorlunda.


---
Andra bloggar om:

Jag är tydligen inne i ett Captcha-flow just nu


---
Andra bloggar om:

Den viktiga posten

Kom just att tänka på att fredagsposten, alltså den sista man postar på sin blogg innan det blir helg, är den viktigaste posten. Åtminstone känner jag det så. För på helgerna bloggar man rätt lite, i allafall jag, och den sista posten ligger kvar längre än vanligt. Den blir liksom ansiktet utåt.
---
Andra bloggar om:

Stöld?

Det här läste jag i Expressen.Nu vill jag läsa att även godsägaren blir åtalad för stöld.

---
Andra bloggar om:

Azlan, by the way---
Andra bloggar om: ,

Du är vad du äter

På 3:an går en serie som heter "Du är vad du äter". Den är lite tv4-glassig sådär, inte alls trean-blek och äcklig; känns lite "Äntligen hemma" på nåt sätt; snygga färger och snygg mat.

Därför blev jag förvånad när jag häromdagen såg att den har en engelsk förlaga -
"You are what you eat", vilken är precis så kräkblekdassig som jag tycker att treans och för all del femmans produktioner ibland kan vara.

Avsnittet jag såg av "You are" handlade om en ung rätt söt tjej. Tung naturligtvis, och inte så smärt efteråt heller. Men några pannor tappade hon ändå. Grejen med det engelska programmet var att det var äckligt. Tjejen och dietisten gick in på toaletten, och där fick vi se dem sittande och tittande och luktande in i en tupperwarelåda - fylld med tjejens bajs! Jamen vad faan! "Och det där har du gått och hållit inom dig", sade dietisten.
---
Andra bloggar om: ,

Trailers och clips

Jag har helt fastnat en stund (lät det där som riktig svenska?) på "Turner Classic Movies"' sida med trailers och clips. Jamen kolla här bara - ett klipp ur "Mysterious Island", med sköna Harryhausen-effekter. Eller trailern till "A Midsummer Night's Dream" från 1935, med James Cagney and Olivia de Havilland. Klart man fastnar en stund.
---
Andra bloggar om:

Bloggtips version 3

Den största fördelen jämfört med andra ställen där bloggar kategoriseras (ex. nyligen.se/tema/) är att på bloggtips.se så kategoriseras bloggar både automatiskt (mha etiketter från bloggar.se) och aktuellt (endast den senaste tidens etiketter analyseras). Det betyder att bloggtips.se kategoriserar bloggar efter vad de verkligen skriver om i inlägg, inte vad de generellt säger sig skriva om i en föråldrad presentation på någon portal.


Bloggtips.se har fått ny och förbättrad skrud. Och det där "kategoriserar bloggar efter vad de verkligen skriver om i inlägg, inte vad de generellt säger sig skriva om" är ju riktigt bra, eftersom man själv sällan vet vad man egentligen skriver om.

Läs mer på Johans blogg-blogg.

---
Andra bloggar om:

torsdag, juni 15, 2006

Linnebyxor

"hmm linnebyxor är aldrig ett kap"
"satan vad oattraktiva dom där såg ut"
"så vidrigt fult"
"Linnebyxor är så ute just nu"
"Osmakligt som fasen och väldigt fjortis"


Det där var bara några av de sjukt många kommentarerna till Manolos post om linnebyxor. Tja, fult eller inte - jag blev väldigt sugen. Okej, de ser kanske lite väl blöjaktiga ut där bak. Men vad fan, de är ju ett exempel på vad jag inte visste att jag ville ha. 250 spänn på H&M. Ska nog köpa.

Update: Under den lilla tid som hinner passera mellan att jag publicerar den här posten och att jag pingar den, så ringer äldsta sonen (som är hos farfar). Han har hunnit läsa den:

-Du köper inga såna där byxor!
-Va? Varför inte då?
-Sluta! Du k ö p e r dem inte!
-Men varför inte då? De var ju snygga ju.
-Fan om du köper dem, jag får ju skämmas! Och alla du möter kommer också att skämmas.

---
Andra bloggar om: ,

Anteckning: Testa hemma

"Flock er basert på Mozilla Firefox, og er en helt ny type nettleser. [ ... ] Med andre ord er den tilpasset det sosiale nettet, det såkallte Web 2.0. Flock har innebygd støtte for blogging til din eksisterende blogg, opplasting av bilder til Flickr og Photobucket, feedleser og bokmerking på del.icio.us og Shadows".
(
børge forteller om livet)

Låter intressant. Men jag får kolla upp Flock på hemmadatorn.
---
Andra bloggar om:

Dance 'till You Drop

Apropå den förra filmen, att man startar upp lite coolt och så, och att det slutar med ..


---
Andra bloggar om:

Serie

Det var länge sedan sist jag gjorde en Witty Comic. Men här en ny i alla fall: "Polisjobbet suger!"
---
Andra bloggar om: ,

Utfall

När jag gick ut gymnasiet gick jag ut ur gymnasiet, jag sprang inte. Det är möjligt att den traditionen inte riktigt hade nått fram till Huddinge rörmokargymnasium ännu.

Den här videon är rolig. Dratta på arslet-videos har jag sett tusen gånger, och då ler jag som mest. Men här kunde jag inte hålla mig för skratt. Det roliga är ju inte själva drattaadet, utan det att killen försöker hålla stilen efteråt. Han står där och jazzar som alla de andra, men man fattar att det inte är skolavslutning han har i tankarna. Det är smärta och förnedring.(via Videofeber)


---
Andra bloggar om:

Mardröm

Jag hade en satans obehaglig dröm inatt. Jag var våldtäksman. Jag hade överfallit en tjej vid någon enslig tågstation. Dum som jag var handlade det om en bekant jag hade överfallit. Så jag åkte naturligtvis dit.

Men våldtäkten hade redan ägt rum när drömmen började. Den var överspelad, och mina minnesbilder av den var som om jag hade läst om det i en tidning. Jag kände ett hot hängande över mig: väntan på rättegång.

Hela grejen gick ut på att jag visste vad jag hade gjort, och polisen visste. Men ingen annan, inte mitt jobb heller. Skam och förnedring och sparken var vad som väntade mig. Fängelsestraffet kändes som det minsta problemet.

Såklart handlade det om Hagamannen, men överfört på mig. Det riktigt läskiga var att jag vaknade ur drömmen ett par gånger. Jag var medveten om att jag låg i min säng och att jag snart skulle upp och jobba. Jag var medveten om allt, utom att det där med våldtäkten bara var en dröm. När jag till slut klev upp var jag fortfarande osäker på om det hade varit en dröm, eller om jag verkligen hade begått den där våldtäkten.

En annan lite obehaglig sak var att jag inte ägnade offret en tanke, utan bara mitt eget olyckliga öde.

---
Andra bloggar om: ,

onsdag, juni 14, 2006

Max und Moritz

Vad är det med tyskarna och deras förkärlek till vanartiga barn? Eller rättare - vanartiga barn som får sina rättmätiga straff.

Förra sommaren rådde ju Struwwelpeter-hysteri. Och nu läste jag att Max und Moritz ska sättas upp som pjäs. Hurvida den blir grymt ond och grymt cool på samma gång, som Pelle Snusk, vet jag inte. Men i vilket fall som helst så lär det komma att handla om - elaka barn som ofta får sitt rättmätiga straff.Här har vi några små sagor om illbattingarna Max und Moritz.

---
Andra bloggar om: